Social

Zonele pentru ieşirile la iarbă verde, amenajate pentru 1 Mai

Zonele pentru ieşirile la iarbă verde, amenajate pentru 1 Mai

Autoliv

A început amenajarea zonelor în care se desfăşoară activităţi de picnic pentru minivacanţa de 1 Mai. Pe lângă delimitarea zonelor şi asigurarea locurilor de făcut focul, reprezentanţii administraţiei locale au obligaţia să igienizeze perimetrele, să le doteze cu toalete ecologice şi containere pentru deşeuri. Desfăşurarea activităţilor de picnic în alte zone decât cele special amenajate este interzisă şi se sancţionează cu amenzi de către persoanele abilitate, conform legii.

Insula Cotu Mic, zona Plopii Mici, zona Dealul Viilor – şoseaua Lugoj-Făget (Km 10 și 11) și şoseaua de centură Timişoara – Caransebeş, lângă Balastiera Compact, sunt zonele stabilite pentru activitățile de picnic la Lugoj.

“Persoanele fizice care desfăşoară activitatea de picnic au unele obligaţii, printre care: respectarea orarului de desfăşurare a activităţii de picnic corespunzător zonei respective, aprinderea focului doar în locurile special amenajate şi să îl supravegheze în permanenţă și să lase locul în care au desfăşurat activitatea de picnic curat şi nealterat”, a declarat Mircea Ghera, director Salprest.

Nerespectarea prevederilor legale ar putea atrage amenzi pentru cei care merg la picnic de până la 5.000 de lei, iar pentru cei care administrează zonele, de până la 50.000 lei, abilitaţi pentru aceste sancţiuni fiind poliţiştii locali şi comisarii Gărzi de Mediu.

 

Clic pentru a adăuga un comentariu

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Social

Mai multe în Social

De 12 zile, pompierii din Caraş-Severin se luptă cu incendiilor de vegetaţie. ISU face apel la populaţie!

Banatenii21 iulie 2017

Cum să vă găsiţi legal un loc de muncă în străinătate şi ce trebuie să ştiţi ca să nu fiţi înşelaţi

Banatenii21 iulie 2017

VIDEO Un tânăr, aflat la Cazanele Dunării, a prins o vipera cu mâna şi a fost muşcat. E încă în pat, la două săptămâni de la păţanie

Banatenii19 iulie 2017

Doi copii de ispravă! Şi-au petrecut o săptămână din vacanţă muncind ca voluntari la adăpostul de animale

Banatenii19 iulie 2017

ROMANIA INCOMPETENTA – Trenul Timişoara-Bucureşti a pierdut vagoanele pe drum. 100 de persoane au rămas izolate, în câmp

Banatenii18 iulie 2017

Fiscul din Timişoara a lăsat doi copii cu autism fără bani de tratamente. A virat sumele care li se cuveneau în contul altei asociaţii

Banatenii14 iulie 2017

Tânăr, cu master în Economie, zilnic pe câmp, la volanul tractorului: “Nu mi-e ruşine cu ceea ce fac, e o pasiune frumoasă”

Banatenii14 iulie 2017

Romania incompetentă! “Mama a dispărut de două săptămâni din spitalul de la Jebel. Mi-au spus că ei nu au ce face, că mai au şi alţi bolnavi de îngrijit”

Banatenii14 iulie 2017

Ecologiştii atrag atenţia că pădurile UNESCO din Banat sunt încă sub securea Romsilva

Banatenii14 iulie 2017

Primăria Caransebeş, o organizaţie creştină şi o multinaţională au construit case pentru 10 familii

Banatenii13 iulie 2017

Galerie FOTO – În Banat se construiesc trenuri şi tramvaie de lux, dar românii circulă tot în condiţii mizerabile

Banatenii12 iulie 2017

Şase tineri au fost opriţi de poliţişti doar cu ajutorul focurilor de armă. Încercau să scape după ce au fost prinşi în flagrant la un furt

Daniel Groza12 iulie 2017