Social

Zeci de timişeni şi-au pierdut pensia de boală în acest an. În zona Lugoj-Făget-Buziaș au fost depensionate 17 persoane

Zeci de timişeni şi-au pierdut pensia de boală în acest an. În zona Lugoj-Făget-Buziaș au fost depensionate 17 persoane

Autoliv

Un număr de 148 de persoane din judeţul Timiş au fost depensionate de către Casa Judeţeană de Pensii (CJP) Timiş în anul 2016, în urma refacerii totale a capacităţii lor de muncă, acestea fiind pensionate pe caz de boală. Alte circa 437 de persoane au fost trecute într-un grad de invaliditate mai puţin grav. În momentul de faţă, 17.433 de timişeni beneficiază de pensie de invaliditate (gradul I – 1.961, gradul II – 8.338 și gradul III – 7.134).

În ceea ce privește zona Lugoj-Făget-Buziaș, anul acesta au fost depensionate 17 persoane și 73 au fost trecute într-un grad de invaliditate mai puțin grav. La ora actuală, 3.189 de persoane din zona Lugoj-Făget-Buziaș beneficiază de pensie de invaliditate (gradul I – 298, gradul II – 1.515 și gradul III – 1.376).

Din luna octombrie a acestui an, la nivelul Casei Judeţene de Pensii Timiş s-a înfiinţat Comisia de verificare a încadrării în grad de invaliditate în vederea derulării unor acţiuni de verificare şi control având ca obiect corectitudinea încadrării în grad de invaliditate.

„Această comisie este sesizată atunci când există suspiciuni asupra corectitudinii documentelor medicale prezentate ori sesizări ale unor instituţii sau persoane fizice. Cazurile respective se reexpertizează de către alţi medici decât cel care a efectuat expertizarea iniţială, comisia putând decide menţinerea în gradul de invaliditate avut, schimbarea gradului de invaliditate sau, dacă în continuare există suspiciuni asupra corectitudinii încadrării în grad de invaliditate, dosarul medical în cauză se trimite la Institutul Naţional de Expertiză Medicală şi Recuperare a Capacităţii de Muncă din Bucureşti pentru investigaţii complexe”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Casei Judeţene de Pensii Timiş, Viorel Popa.

Potrivit Legii, dacă în urma verificării încadrării în grad de invaliditate rezultă că dreptul la pensia de invaliditate a fost acordat prin săvârşirea unor infracţiuni, atât beneficiarul pensiei de invaliditate, cât şi persoanele care au participat, în orice mod, la săvârşirea unei infracţiuni ce a avut ca rezultat încadrarea în grad de invaliditate răspund, în condiţiile legii. Mai mult, beneficiarul pensiei de invaliditate obţinute prin săvârşirea unor infracţiuni va putea fi obligat să restituie integral sumele astfel încasate, în condiţiile legii.

 

Clic pentru a adăuga un comentariu

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe în Social

Salbăticia naturii surprinsă în toată splendoarea. Video viral realizat în Munții Banatului

Banatenii22 iunie 2017

Un oraș din Banat rămâne o zi fără apă la robinete

Banatenii21 iunie 2017

VIDEO Jurnalista din Timișoara care realizează superbele reportaje „Izolați în România”: „Înțelepciunea lor vine de undeva de sus”

Daniel Dancea21 iunie 2017

Ciobanii din Caraș, în război cu braconierii. Le-au otrăvit câinii ca să poată împușca animalele sălbatice

Banatenii21 iunie 2017

Un român a inventat casa care se construiește în șase zile, cu mai puțini bani decât una normală

Banatenii21 iunie 2017

VIDEO Turiștii care vizitează morile din Banat unice în Europa, așteptați cu „scoverzi”, „plășinți”, „coleășă”, „trașită”, „ches” și „păntofi”

Banatenii20 iunie 2017

Aproape 100 de cazuri noi de rujeolă au fost confirmate, în ultima săptămână, în Timiș

Banatenii19 iunie 2017

Mașină în flăcări pe un drum din Caraș-Severin. Autoturismul a luat foc după ce a fost implicat într-un accident

Banatenii19 iunie 2017

Gugulanii se plâng că sunt hăituiţi de polițiști şi nu sunt lăsaţi să-şi mai vândă țuica la “drumu mare”

Banatenii19 iunie 2017

Un nou ștrand termal din Timiș atrage mii de turiști

Banatenii14 iunie 2017

De ce nu au început lucrările la magazinul Dedeman din Lugoj

Banatenii13 iunie 2017

Un băieţel de trei ani, din Banat, suferă de o boală ciudată care nu-l lasă să se dezvolte. Părinţii nu mai au bani să-i asigure tratamentul

Banatenii13 iunie 2017