Inchiriere spatii Lugoj

Politică

Vosganian la Lugoj: „Prima mea vizită în Ardeal este la voi”

Vosganian la Lugoj: „Prima mea vizită în Ardeal este la voi”

Autoliv

Banatenii

Varujan Vosganian, fost ministru al Economiei şi actual senator, a participat joi dimineaţa la o conferinţă de presă a partidului ALDE, filiala Lugoj condusă de Iosif Groza, directorul Meridian 22. La întrunirea cu jurnaliştii au participat, pe lângă reprezentanţii locali ai formaţiunii politice, şi Petru Ehegartner, vicepreşedinte ALDE şi senator, dar şi reprezentanţi de la judeţ ai partidului.

După câteva cuvinte de introducere, dar şi după ce Sorin Stragea, deputat PSD a venit să îl salute pe Vosganian, fiind vecin de birouri în clădirea din Piaţa „J.C. Drăgan”, a vorbit Varujan Vosganian, care a fost încântat să facă prima sa vizită ca membru ALDE la Lugoj… în Ardeal.

„Prima mea vizită în Ardeal, ca membru ALDE, este la Lugoj. E un loc bun pentru mine, un loc de care mă leagă amintiri”, şi-a început Vosganian discursul.

După alte câteva propoziţii, politicianul şi-a reparat greşeala, afirmând că Lugojul este un centru important al Banatului. Senatorul a mai explicat şi că pactul cu PSD, despre care liderii ALDE susţineau că nu va avea niciodată loc, a fost totuşi semnat între cele două partide ca un protocol.

„E vorba despre un protocol de colaborare politică, nu este un protocol care să constrângă filialele noastre la liste comune peste tot în ţară. Listele comune vor fi acolo unde se maximizează şansele celor două partide, pe sistemul în care câştigă ambele părţi. Obiectivul nostru este acela de a avea, pe cortexul administraţiei româneşti, o corespondenţă a numărului de voturi”, a precizat Vosganian.

După ce a povestit cum îşi aduce aminte de clipele frumoase pe care le-a petrecut la Lugoj, liderul ALDE a început să laude oraşul, nu înainte de a se declara nemulţumit de guvernarea tehnocrată. Acesta a spus că municipiul de pe Timiş este poate cel mai căutat de investitori şi prosper oraş mijlociu din România.

„Soluţia tehnocrată nu închide o criză, ci deschide o criză. (… ) Noi ne-am cântărit şansele, avem şanse bune, avem oameni serioşi şi Lugojul merită oameni serioşi. Am dat exemplul Lugojului la Iaşi, am povestit cum aici, ca să găseşti muncitori, trebuie să aduci din altă parte, despre interesul investitorilor pentru aceste locuri şi vă invidiez, chiar dacă mai sunt lucruri de făcut. Dacă vă compar cu multe oraşe care mor din România, sunteţi într-o situaţie bună, ceea ce înseamnă că oamenii locului şi-au făcut datoria”, a mai adăugat Varujan Vosganian.

Liderul ALDE a mai precizat că există o echipă pe care partidul o va propune pentru alegerile locale, însă că decizia finală va fi luată în următoarea perioadă.

Vezi comentarii (3)

3 Comments

 1. Boian Cornel

  11 februarie 2016 at 11:26

  D-le Vosganian,intentionam sa votez ALDE,dar sunt total dezamagit,daca un membru marcant al partidului nu face deosebirea intre BANAT si ARDEAL,pentru ca nu tot ce se vede de la Bucuresti dincolo de munti ,este Ardealul.

 2. Alegatorul lugojean

  11 februarie 2016 at 16:22

  Cu toata stima pt dl. Vosganian:
  Lugojul nu face parte integranta din Ardeal ,mai degraba din Banat .
  Dar sa nu fim rautaciosi!E bine ca parlamentarii ajung in Lugoj si (se)fac ca lucrurile sa mearga mai bine …poate luand ca exemplu de succes societatea Meridian 22 ?!
  Oare cineva a solicitat un audit financiar al acestei societati?
  Sa stie lugojenii ce platesc si de ce platesc!

 3. Borosteanu Cristian Stefan

  11 februarie 2016 at 23:22

  Nu este politicos să ai mână în buzunar, atunci când saluţi o persoană. Dincolo de acest lucru, trebuie să remarcăm un alt lucru. PSD-ul se chinuie să realizeze fel şi fel de alianţe. Dar în zadar se tot chinuie. Pentru că poporul nu-i prost…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Politică

Mai multe în Politică

Cine-a pus Tel-Drumu’-n drum?

Banatenii17 noiembrie 2017

Titu Bojin scapă de problemele penale. Fostul lider PSD a fost achitat pentru abuz în serviciu, iar alte două infracțiuni s-au prescris

Banatenii14 noiembrie 2017

Nicolae Robu îl ameninţă cu un razboi politic pe Călin Dobra

Banatenii1 noiembrie 2017

Robu cere mobilizarea liberalilor: „Dacă nu ne unim, peste puțină vreme va fi prea târziu”

Banatenii23 octombrie 2017

Primarul din Timiş care s-a pozat dezbrăcat în oglindă a fost condamnat la un an de puşcărie

Banatenii13 octombrie 2017

Politicienii din Timiş nu se lasă pe cei de la Bucureşti. Roxana Iliescu „îi dă la glezne” lui Călin Dobra

Banatenii11 octombrie 2017

Un arădean la conducerea DRDP Timișoara, după demiterea fostului director

Banatenii10 octombrie 2017

Alegeri locale parțiale și în județul Timiș. 15 comune și un municipiu își vor alege primarul în luna noiembrie

Banatenii2 octombrie 2017

Consilierii PSD şi primarul Timişoarei se ceartă pe drepturile bicicliştilor

Banatenii26 septembrie 2017

Sorin Grindeanu, la DNA. Este audiat ca martor într-un dosar de corupţie

Banatenii13 septembrie 2017

Pachete electorale în prima zi de şcoală. Femeile din PSD Lugoj au bifat încă o acţiune pentru imaginea partidului

Banatenii11 septembrie 2017

Un deputat de Timiș cere ca legea vaccinarii obligatorii să treacă în regim de urgență prin Parlament

Banatenii11 august 2017