Politică

Vosganian la Lugoj: „Prima mea vizită în Ardeal este la voi”

Vosganian la Lugoj: „Prima mea vizită în Ardeal este la voi”

Autoliv

Varujan Vosganian, fost ministru al Economiei şi actual senator, a participat joi dimineaţa la o conferinţă de presă a partidului ALDE, filiala Lugoj condusă de Iosif Groza, directorul Meridian 22. La întrunirea cu jurnaliştii au participat, pe lângă reprezentanţii locali ai formaţiunii politice, şi Petru Ehegartner, vicepreşedinte ALDE şi senator, dar şi reprezentanţi de la judeţ ai partidului.

După câteva cuvinte de introducere, dar şi după ce Sorin Stragea, deputat PSD a venit să îl salute pe Vosganian, fiind vecin de birouri în clădirea din Piaţa „J.C. Drăgan”, a vorbit Varujan Vosganian, care a fost încântat să facă prima sa vizită ca membru ALDE la Lugoj… în Ardeal.

„Prima mea vizită în Ardeal, ca membru ALDE, este la Lugoj. E un loc bun pentru mine, un loc de care mă leagă amintiri”, şi-a început Vosganian discursul.

După alte câteva propoziţii, politicianul şi-a reparat greşeala, afirmând că Lugojul este un centru important al Banatului. Senatorul a mai explicat şi că pactul cu PSD, despre care liderii ALDE susţineau că nu va avea niciodată loc, a fost totuşi semnat între cele două partide ca un protocol.

„E vorba despre un protocol de colaborare politică, nu este un protocol care să constrângă filialele noastre la liste comune peste tot în ţară. Listele comune vor fi acolo unde se maximizează şansele celor două partide, pe sistemul în care câştigă ambele părţi. Obiectivul nostru este acela de a avea, pe cortexul administraţiei româneşti, o corespondenţă a numărului de voturi”, a precizat Vosganian.

După ce a povestit cum îşi aduce aminte de clipele frumoase pe care le-a petrecut la Lugoj, liderul ALDE a început să laude oraşul, nu înainte de a se declara nemulţumit de guvernarea tehnocrată. Acesta a spus că municipiul de pe Timiş este poate cel mai căutat de investitori şi prosper oraş mijlociu din România.

„Soluţia tehnocrată nu închide o criză, ci deschide o criză. (… ) Noi ne-am cântărit şansele, avem şanse bune, avem oameni serioşi şi Lugojul merită oameni serioşi. Am dat exemplul Lugojului la Iaşi, am povestit cum aici, ca să găseşti muncitori, trebuie să aduci din altă parte, despre interesul investitorilor pentru aceste locuri şi vă invidiez, chiar dacă mai sunt lucruri de făcut. Dacă vă compar cu multe oraşe care mor din România, sunteţi într-o situaţie bună, ceea ce înseamnă că oamenii locului şi-au făcut datoria”, a mai adăugat Varujan Vosganian.

Liderul ALDE a mai precizat că există o echipă pe care partidul o va propune pentru alegerile locale, însă că decizia finală va fi luată în următoarea perioadă.

Vezi comentarii (3)

3 Comments

 1. Boian Cornel

  11 februarie 2016 at 11:26

  D-le Vosganian,intentionam sa votez ALDE,dar sunt total dezamagit,daca un membru marcant al partidului nu face deosebirea intre BANAT si ARDEAL,pentru ca nu tot ce se vede de la Bucuresti dincolo de munti ,este Ardealul.

 2. Alegatorul lugojean

  11 februarie 2016 at 16:22

  Cu toata stima pt dl. Vosganian:
  Lugojul nu face parte integranta din Ardeal ,mai degraba din Banat .
  Dar sa nu fim rautaciosi!E bine ca parlamentarii ajung in Lugoj si (se)fac ca lucrurile sa mearga mai bine …poate luand ca exemplu de succes societatea Meridian 22 ?!
  Oare cineva a solicitat un audit financiar al acestei societati?
  Sa stie lugojenii ce platesc si de ce platesc!

 3. Borosteanu Cristian Stefan

  11 februarie 2016 at 23:22

  Nu este politicos să ai mână în buzunar, atunci când saluţi o persoană. Dincolo de acest lucru, trebuie să remarcăm un alt lucru. PSD-ul se chinuie să realizeze fel şi fel de alianţe. Dar în zadar se tot chinuie. Pentru că poporul nu-i prost…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Politică

Mai multe în Politică

Secretarul Comisiei de Buget din Camera Deputaţilor: „PSD consideră că bugetul public este un instrument aflat la dispoziția sa”

Banatenii27 iulie 2017

Primarul din Moldova Nouă şi-a anunţat demisia pe Facebook: “Se pare că încă nu sunt pregătit pentru această clasă politică”

Banatenii26 iulie 2017

Întâlnire de taină între Grindeanu şi Dobra, cu câteva ore înainte de şedinţa în care se decide soarta PSD Timiş

Banatenii25 iulie 2017

Noul prefect de Caraş-Severin, contestat de cel care l-a învins în alegeri: “E greu de înţeles de ce au numit un perdant”

Banatenii21 iulie 2017

Fostul preşedinte al PNL Lugoj contestă excluderea sa din partid:”Hotărârea mi se pare total ilegală”

Banatenii19 iulie 2017

Fostul preşedinte al PNL Lugoj a fost exclus din partid. Ioan Ambruş îşi pierde şi funcţia de consilier

Banatenii18 iulie 2017

Câţi bani au primit partidele politice de la bugetul de stat în luna iulie

Banatenii12 iulie 2017

Doi foşti viceprimari şi un consilier local din Banat, găsiţi incompatibili şi în conflict de interese penal de ANI

Banatenii7 iulie 2017

Francisc Boldea nu se retrage! Astăzi va fi ales pentru un nou mandat în fruntea PSD Lugoj

Banatenii29 iunie 2017

Primarul Lugojului, reclamat la ANI de către un consilier local pentru conflict de interese

Banatenii22 iunie 2017

Francisc Boldea este primul lider PSD din Timiș, care spune de ce parte este după demiterea lui Grindeanu

Banatenii21 iunie 2017

Prima reacție a președintelui CJ Timiș, Călin Dobra, după demiterea lui Grindeanu

Banatenii21 iunie 2017