Politică

Vor avea Lugojul și Făgetul reprezentanți în Parlamentul României? Cine vrea să candideze!

Vor avea Lugojul și Făgetul reprezentanți în Parlamentul României? Cine vrea să candideze!

Autoliv

Alegerile parlamentare, din toamna acestui an se vor desfășura după regula scrutinului pe listă, folosit ultima dată la alegerile din 2004. Noua legislaţie electorală prevede o normă de reprezentare pentru deputaţi de 73.000 de locuitori şi de 168.000 de locuitori pentru senatori, ceea ce va duce la o scădere a numărului de parlamentari. Astfel, vor fi aleşi 308 deputaţi, plus 18 deputaţi ai minorităţilor, şi 134 de senatori. Legislativul va număra 466 de deputaţi şi senatori, faţă de 588, câţi au fost aleşi în 2012.

Politicienii din Timiș se vor lupta, cel mai probabil, pentru nouă fotolii de deputat și patru de senator. În funcție de scorul obținut la ultimele alegeri cele mai mari șanse le are PSD, urmat de PNL și PMP. Am încercat să aflăm care dintre partide promovează pe locuri eligibile politicieni care provin din zona Lugoj-Făget și, acolo unde se știu, cine sunt persoanele care vor ocupa aceste poziții.

Lugojean, în fruntea listei PSD

PSD Timiș a anunțat deja că lista pentru Camera Deputaților va fi deschisă de către lugojeanul Călin Dobra, fost vicepreședinte al CJT în legislatura trecută și cu un mandat de subprefect în portofoliu. Este singurul nume anunțat pentru lista de parlamentare, însă din această poziție, Dobra își poate face bagajele pentru București.

“Așa cum am mai spus-o, îmi doresc să candidez în toamnă și, după cum a anunțat domnul președinte Sorin Grindeanu, voi ocupa primul loc pe lista de la Camera Deputaților”, a declarat Călin Dobra, care spune că, în discuțiile avute până acum la partid, nu s-a mai vehiculat niciun alt lugojean sau făgețean pentru un loc pe lista de la parlamentare.

PNL, locul al treilea pe liste pentru un lugojean

Pe lista PNL Timiș va apărea și un lugojean. Deocamdată rămâne de stabilit doar locul. Surse din cadrul partidului spun că poziția a treia sau a patra ar putea fi alocată organizației lugojene, urmând să fie ocupată de către Ioan Ambruș. Președintele PNL Lugoj nu confirmă informația, dar declară că, din discuțiile de până acum, Lugojul e în cărți pentru un loc eligibil.

“Vom face într-o așa manieră încât să avem șanse. La Camera Deputaților, că la Senat e înghesuială mare. Probabil în primele patru locuri. Dacă facem o analiză corectă, după noul sistem probabil că vom putea lua cel mult patru deputați din cei nouă, pentru că mai e și PSD și PMP și probabil deputatul din partea minorității sârbe de aici se va alege, din Timiș. Așa că mi se pare corect să avem unul din primele patru locuri pe lista PNL”, a declarat Ambruș.

Președintele PNL Lugoj spune că nu cunoaște să mai existe doritori, din organizația lugojeană, să candideze pentru alegerile din toamnă.

Senatorul Iovescu mai vrea un mandat

Lugojeanul Ioan Iovescu, intrat în Senat ca și candidat al PPDD, spune că dorește să candideze din nou.

“În 2012, pe vremea asta, nu aveam nicio șansă să candidez și să ajung senator, dar Domnul a lucrat pentru mine și am reușit! Așa sunt și acum. Nu am nicio șansă să candidez, dar eu mă las în voia Domnului și sunt convins că voi izbândi. Deocamdată alianța pe care vreau să o fac nu are nici o șansă pentru că partidele mici își urmăresc doar scopurile lor, iar, sincer să fiu PSD nu mă va pune pe un loc eligibil în Timiș. Mi-au oferit să merg să candidez în Hunedoara, dar eu nu prea sunt de acord cu candidatura în alte județe”, a declarat Iovescu.

Vezi comentarii (17)

17 Comments

 1. Capraru

  26 iulie 2016 at 17:55

  Asta e o gluma buna cu candidatul sigur iar Ambrus nu a avut sanse la primarie si vrea parlamentar?In locul lui nu cred ca mai poti sa ai pretentii cand distrugi PNL-ul .

 2. Popescu Dan

  26 iulie 2016 at 21:55

  Nu este important ce vrea Dobra , important este e vor lugojenii , nu stim ce a spus Sorin Grindeanu si daca a spus , dar el trebuie sa lase lugojenii sa decida .

 3. Nicolae Oprescu

  26 iulie 2016 at 22:03

  Dobra deputat ? Cel care a distrus sportul lugojan cel care a vandut partidul, uitativa perioada cand Dobră a fost in lugoj si a condus si Csm-ul si psd- tineret, Cred ca e o glumă .

 4. Randi orton

  26 iulie 2016 at 22:38

  Dobra nu se poate reprezenta pe el, cum poate reprezenta el pe altcineva sau altceva?

 5. Andrei Dinu

  26 iulie 2016 at 22:42

  Nu cred ca PSD isi permite sa il nominalizeze pe Călin Dobra,este inadmisibil!!

 6. Tudor popescu

  26 iulie 2016 at 22:47

  Cer public președintelui partidului Sorin Grindeanu sa ne spuna si noua criteriul pentru care a fost selectat Călin dobra, daca este adevarat.
  Unul din criterii este pierderea alegerilor in care Călin dobrea a fost numit șef de campanie la prezidențialele lui Ponta (nu stim cine l-a numit) si rezultatul il stim cu toții, dezastru. D-nle președinte Grindeanu ati luat in calcul si pierderea campaniei condusă de dobra? Daca nu va rog sa luați in calcul !!!
  Asteptam raspuns public.

 7. Eduard Mihalache

  26 iulie 2016 at 22:49

  Nu vrem sa ne reprezinte Calin Dobra , nu a facut nimic bun !

 8. Danut Constantin

  26 iulie 2016 at 22:53

  Va rog sa ne prezentati si noua cum si dece Dobra este pus sa ne reprezinte , cetatenii nu vor acest lucru !

 9. Mihai Mihai

  26 iulie 2016 at 22:57

  Nu cred ca PSD isi permite sa il numeasca pe Calin Dobra !!

 10. ion Dubinciuc

  27 iulie 2016 at 19:03

  O veche vorba romaneasca spune ,,ce naste din pisica soareci mananca ”Cum e tatal e si fiul DOBRA …………….SINGURI NU AU NICI-O VALOARE ,Sa nu aiba Psd-ul oameni de valoare morala si profesionala decat oameni de ,,calibrul”lui Dobra ? Am mai vazut o caricatura in legislatia trecuta ..Iovescu”Cred ca ajunge

 11. Alin

  28 iulie 2016 at 0:09

  Calin merita primul loc pe lista PSD la parlamentarele din toamna….este unul din putini Lugojeni care a reprezentat Lugojul la judet…. un mare caracter.

 12. IOANA55

  28 iulie 2016 at 3:00

  Călin Dobra, omul care merita sa ne reprezinte in Parlamentul României …. mult succes. Sprijină tineretul , are initiativa si spirit de echipa.

 13. Dana

  28 iulie 2016 at 3:01

  Baftă Călin, merita sa mergi mai departe !

 14. Claudiu

  28 iulie 2016 at 3:04

  Iar a-ti inceput cu criticile impotriva unor persoane ?
  De ce nu analizați situația si cat de departe a ajuns acest tânăr .

 15. Ovidiu P.

  29 iulie 2016 at 0:41

  Domnule Claudiu , nu a ajuns mai departe de vice-presedinte al consiliului judetean . Dobra ,toate functiile care le-a detinut au fost funcții numite si date de partid si de rezultatul voturilor pentru PSD date de lugojeni.Călin Dobra stie ca nu are nici o sansă la functiile alese ,vânează doar funcți date de partid si asta trebuie sa o stiti domnule Claudiu daca sunteti lugojean .

 16. alex

  29 iulie 2016 at 13:12

  un om de mare caracter , tânăr si capabil care face cinste orașului si cu siguranta ne va reprezenta bine in parlament

 17. ion Dubinciuc

  29 iulie 2016 at 22:32

  Toate nulitatile ajung in politica E mai usor ,la fel ca-n armata .pacalela pe fata NULITATI PE TOATE PLANURILE. Sa ne reprezinte DOBRA ,AMBRUS ………O GLUMA .Doar prostii mai pun botul

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe în Politică

Primarul Lugojului, reclamat la ANI de către un consilier local pentru conflict de interese

Banatenii22 iunie 2017

Francisc Boldea este primul lider PSD din Timiș, care spune de ce parte este după demiterea lui Grindeanu

Banatenii21 iunie 2017

Prima reacție a președintelui CJ Timiș, Călin Dobra, după demiterea lui Grindeanu

Banatenii21 iunie 2017

Viceprimarul Lugojului, un fost consilier si o femeie, donatii pentru Calin Dobra in campania electorala

Banatenii20 iunie 2017

Parlamentarii din Timiș, Caraș-Severin și Iași, în sprijinul lui Grindeanu

Banatenii20 iunie 2017

Călin Dobra, anunț-avertisment: “Grindeanu nu va fi schimbat! Va fi remaniere, dar premierul rămâne”

Banatenii13 iunie 2017

Fostul șef al Fiscului din Lugoj: “Îs prea deștept pentru funcția de viceprimar la Fârdea”

Banatenii12 iunie 2017

Scrisoarea lui Buciu, prin care cere să se recupereze banii cheltuiţi pentru chefurile PSD, pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local Lugoj

Banatenii25 mai 2017

Lugojeanul Dorin Briciu, candidat la alegerile locale din Italia

Banatenii24 mai 2017

Călin Dobra este secundul lui Marian Oprişan, în fruntea Uniunii Consiliilor Judeţene din România

Banatenii24 mai 2017

Claudiu Buciu, preşedintele PNL, cere Consiliului Local Lugoj să recupereze 125 de mii de lei, cheltuiţi illegal pentru balurile şi sindrofiile PSD

Banatenii11 mai 2017

Primarii scapă de răspundere pentru actele semnate, conform unui proiect aprobat de senatorii din Comisia Juridică

Banatenii4 mai 2017