Sport

Voleibalistele de la CSM Lugoj s-au impus în faţa Penicilinei Iaşi şi au încheiat campionatul pe locul 7

Voleibalistele de la CSM Lugoj s-au impus în faţa Penicilinei Iaşi şi au încheiat campionatul pe locul 7

Autoliv

 Echipa de volei CSM Lugoj a învins Penicilina Iaşi pe teren propriu, cu scorul de 3-0, în ultimul meci din play-off şi a reuşit să ocupe locul 7 în clasament la finalul campionatului.

După un început mai timorat al formaţiei lugojene, în care Penicilina a preluat conducerea la un moment dat cu 21-14, CSM-ul a revenit spectaculos şi s-a impus cu 25-23. Acesta a fost şi cel mai echilibrat set. În următoarele două, voleibalistele de pe Timiş s-au dezlănţuit şi le-au câştigat într-o manieră clară, cu 25-15, respectiv 25-20.

“Am jucat un meci foarte frumos. S-a văzut că Penicilina a venit montată pentru a câştiga. Pencilina Iaşi este o echipă cu un capital mult peste al nostru, dar am luptat şi sunt bucuros că am câştigat şi ultimul meci al campionatului. S-a jucat de la cap la coadă. O oră şi jumătate pentru trei seturi e foarte mult”, a declarat Valerijan Luka, antrenorul echipei CSM Lugoj .

Ca o concluzie la final de campionat, antrenorul a precizat că locul 7 în clasament e mult peste potenţialul financiar al echipei.

“Ca buget, nu suntem în primele zece formaţii, dar ne-am adunat şi am făcut o echipă tânără care s-a dovedit că joacă aşa cum trebuie. Nu ştiu dacă va înţelege cineva, dar atâta timp cât joci cu patru jucătoare sub 22 de ani în teren e foarte greu. Dar prin munca şi prestaţia fetelor am reuşit să luăm locul 7, peste obiectivul pe care l-am avut, care a fost să intrăm în primele 8”, a adăugat antrenorul.

Meci providential de retragere pentru Laura Lungu

Laura Lungu, una dintre jucătoarele de bază ale Lugojului a spus astăzi adio sportului de performanţă, într-o manieră providenţială. Voleibalista s-a ambiţionat şi a făcut un meci de excepţie, fapt remarcat şi de antrenorul său.

“Vreau să o felicit pe Laura Lungu, care după acest meci se retrage. Vreau să-i mulţumesc pentru ce a făcut pentru Lugoj de când sunt eu antrenor. A jucat un campionat fantastic”, au fost cuvintele lui Valerijan Luka.

La rândul său, jucătoarea în vârstă de 30 de ani, emoţionată şi cu un vizibil regret că se încheie perioada dedicată practicării voleiului de performanţă, a declarat că întotdeauna a dat tot ce e mai bun să ajute echipa şi să câştige.

“Oficial a fost ultimul meu meci sub tricoul CSM Lugoj. Nici nu mai ştiu câţi ani sunt de când am început voleiul. A fost greu, dar a fost şi frumos. Acum sunt foarte tristă că se termină totul. Dar nu regret că m-am apucat de volei şi am jucat atâţia ani. M-am ambiţionat să fac azi un joc bun pentru că vreau să-şi aducă aminte lumea că am fost o jucătoare muncitoare şi cu dorinţa de a câştiga. S-a mai întâmplat să nu fac unele meciuri la fel de reuşite, dar nu a fost dinadins, pur şi simplu există zile mai rele şi zile mai bune”, a încheiat Laura Lungu.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe în Sport

Supercupa României la fotbal în sală merge la Informatica Timişoara

Alina Damian23 august 2017

Foto! Jucătoare noi pentru CSM Lugoj la primul antrenament oficial

Alina Damian18 august 2017

Președintele Federației Române de Ciclism, despre concursul de la Lugoj: „Cea mai importantă competiție din vestul țării”

Banatenii2 august 2017

GOOOOOOOOOOOL! Ilie Dobre a intrat pentru a unsprezecea oară în Cartea Recordurilor

Banatenii27 iulie 2017

Începe Cupa Max Ausnit de la Lugoj, cu premii în valoare de peste 10.000 de euro. Încă te mai poţi înscrie

Banatenii26 iulie 2017

Moto Extrem Lugoj şi-ar putea încheia activitatea din cauză că a primit prea puţini bani de la Consiliul Judeţean

Alina Damian24 iulie 2017

100 de jandarmi asigură ordinea pentru meciul dintre Poli şi Steaua. Cum se face accesul în stadion

Banatenii21 iulie 2017

Primarul Timişoarei îi cheamă pe timişoreni să o sprijine pe Poli, la meciul cu FCSB: „Echipa are mare nevoie de bani”

Banatenii18 iulie 2017

Timişul va avea cea mai modernă bază hipică din România. Vor veni concurenţi din toată Europa şi din ţările arabe

Banatenii18 iulie 2017

Supercupa României la fotbal în sală se va desfăşura la Lugoj. Nume mari precum Belodedici sau Rotariu şi-au anunţat prezenţa

Alina Damian12 iulie 2017

VIDEO – Vreţi să săriţi cu paraşuta? O puteţi face în acest weekend, la Buziaş

Banatenii10 iulie 2017

Elevă de 10 pe linie, în pericol să abandoneze şcoala. Cum o poţi ajuta

Banatenii4 iulie 2017