Actualitate

[VIDEO&FOTO] Sate de lângă Lugoj, în stare critică! Case şi poduri la un pas să se dărâme

[VIDEO&FOTO] Sate de lângă Lugoj, în stare critică! Case şi poduri la un pas să se dărâme

Autoliv

Viitura a făcut prăpăd atât la Lugoj, cât mai ales în câteva sate din zona oraşului. Unul dintre cele mai afectate este Visag, aparţinător de comuna Victor Vlad Delamarina, acolo unde mai multe case sunt în pericol să se prăbuşească. De asemenea, un pod din mijlocul comunei este impracticabil şi există riscul să fie luat de ape.

La Honorici, intrarea în sat este blocată de la orele dimineţii, în ciuda intervenţiei pompierilor. Curţile şi grădinile oamenilor au fost inundate, aceştia fiind nevoiţi să îşi ducă animalele la vecini sau pe câmp, să le salveze din calea apelor.

„Deocamdată vedem că începe apa să mai scadă, deşi situaţia este periculoasă. Mai ales la podul de la Visag, acolo nu se mai poate circula, la fel a fost şi la Honorici, însă se retrage din câte vedem. Pagubele sunt însemnate mai ales la infrastructură, a fost afectat inclusiv drumul european. Am evacuat 14 persoane care au fost duse la rude, apoi am avut 180 de familii de albine care au decedat, dar şi 1000 de capete de păsări”, a declarat Ioan Cardaş, primarul comunei Victor Vlad Delamarina.

Situaţia este critică şi la Darova, în satele aparţinătoare Hodoş şi Sacoşu Mare, acolo unde autorităţile se pregătesc de evacuarea populaţiei. Unul dintre sate, Sacoşu Mare, este rupt de restul localităţii, deoarece apele au inundat podul dintre sate, două echipaje de poliţişti fiind blocate în faţa trecerii de apă.

„A venit acum o viitură la Hodoş de aproape doi metri, au zis oamenii că nu au mai văzut aşa ceva. Nu este critică, este peste critică situaţia, am sunat la ISU şi am chemat cu bărcile să începem să evacuăm oamenii, animalele şi aşa mai departe. La Sacoşu avem 8 familii, la Hodoş undeva la 15, care trebuie evacuate urgent. Apele vin de la Visag, de pe dealuri, e extrem de grav”, a declarat pentru Cetăţeanul Sorin Tilihoi, primar la Darova.

La Lugoj, apele au intrat în subsolurile spitalului şi casei de pensii, dar şi în zeci de locuinţe şi scări de bloc. De asemenea, şi străzile au fost inundate, chiar şi unele centrale, dar şi centura ocolitoare, acolo unde pe alocuri s-a circulat cu dificultate. Pompierii au instituit un sistem de prioritizare a cazurilor, intervenind la cele mai grave întâi, iar la eliberarea echipajelor, la cele mai puţin critice.

Vezi comentarii (2)

2 Comments

  1. Pingback: Drumul Lugoj-Buziaş, blocat de inundaţii! O femeie a rămas blocată în apă, se circulă prin Jabăr ca variantă ocolitoare | Cetateanul.ro

  2. Pingback: 40 de persoane, dintre care 6 copii, salvate din calea apelor de pompieri la Şacoşu Mare şi Hodoş! 17 oameni, evacuaţi la Sinersig | Cetateanul.ro

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe în Actualitate

Decizie „bombă” în dosarul procurorului DNA care a cerut închisoare pentru Ostaficiuc, Ciuhandu, Cojocari și alți „grei” din Timișoara

Banatenii18 august 2017

Şeful clanului de romi acuzat că a cerut taxă de protecţie neagă implicarea în conflictul armat de la Lugoj

Banatenii18 august 2017

Focuri de armă pe o stradă din Lugoj. Din nou romii sunt protagoniştii scandalului

Banatenii18 august 2017

Clanurile ţigăneşti au început să se încaiere şi la Timişoara, după ce toată vara Lugojul a fost “teatru de război”

Banatenii17 august 2017

Un fost militar din Craiova, condamnat la Timișoara pentru uciderea iubitei cu 23 de ani mai în vârstă

Banatenii17 august 2017

VIDEO Imagini spectaculoase de pe traseul autostrăzii aflate în construcție, în zona Lugoj-Deva

Banatenii17 august 2017

VIDEO Primăria Lugoj a instalat camere să-i prindă pe cei care aruncă gunoaie, însă i-a filmat pe cei care se “iubesc în boscheți”

Banatenii16 august 2017

Aeroportul Internaţional Timişoara sărbătoreşte pasagerul 1.000.000

Banatenii16 august 2017

Boala care face ravagii vara. Câte cazuri au fost descoperite în Timiș

Banatenii14 august 2017

VIDEO Ţiganii implicaţi în ultimul scandal cu topoare de la Lugoj sunt liberi să continue măcelul

Banatenii14 august 2017

FOTO Primăria Dumbrăviţa prezintă pixurile de 145 de lei bucata. Motivul pentru care au fost cumpărate

Banatenii14 august 2017

EXCLUSIV/VIDEO  Un nou conflict violent între ţiganii din Lugoj. BMW distrus cu toporul

Banatenii13 august 2017