[VIDEO&FOTO] Primele imagini din interiorul centrului logistic Lidl! Cum a fost ridicat cel mai eco şi modern depozit de mărfuri din ţară

[VIDEO&FOTO] Primele imagini din interiorul centrului logistic Lidl! Cum a fost ridicat cel mai eco şi modern depozit de mărfuri din ţară

Autoliv

Cea mai importantă investiţie în domeniul retailului alimentar a Lugojului de după Revoluţie a fost inaugurată joi. Este vorba despre depozitul cu numărul paru al Lidl în România, care va asigura distribuția produselor în aproximativ 45 de magazine din zona de sud-vest a țării. Ridicat de firma cu 100% capital românesc Bog’Art, respectând cele mai noi standarde de sustenabilitate, investiţia s-a ridicat la suma de 20 de milioane de euro.

Noul centru logistic îşi desfăşoară activitatea pe o suprafaţă de peste 45.000 de metri pătraţi, cu o arie totală a terenului de 160.000 de metri pătraţi. Cel de-al patrulea depozit din portofoliul companiei este cel mai modern din punctul de vedere al tehnologiilor folosite în construcție, dar și al instrumentelor de operare oferite angajaților.

„Construirea centrului logistic din Lugoj a venit ca o evoluție firească, datorată ritmului rapid de dezvoltare a rețelei Lidl. Un factor important în alegerea terenului a fost proximitatea față de autostrăzile A1 și A6, lucru care ne permite optimizarea traseelor autovehiculelor de transport și, implicit, ne ajută să reducem impactul asupra mediului,” a declarat Claudiu Riza, Director de Expansiune în cadrul Lidl România.

Firma Bog’Art a folosit exclusiv soluții și tehnologii moderne pentru realizarea centrului, care asigură standarde înalte de eficiență energetică. Pe lângă betonul concasat, provenit din demolări, în realizarea depozitului s-au folosit atât materiale reciclate, cât și materiale reciclabile. Totodată, clădirea se remarcă prin consumul scăzut de energie necesară funcționării, un exemplu fiind becurile LED cu un consum redus cu până la 82% faţă de un bec normal, emisii și amprentă de CO2 reduse și, implicit, printr-un impact mult diminuat asupra mediului înconjurător.

„Ne-am dorit să facem parte din acest proiect pentru că a fost o provocare în ceea ce privește soluțiile de construcție, termenul de execuție și tehnologiile noi. Pe lângă materialele folosite în timpul construcției depozitului, am implementat proceduri de protecție a mediului, reducând cantitatea de deșeuri generate pe șantier cu 75%. Totodată, sistemul de încălzire a clădirii a fost proiectat astfel încât să reducă cu 50% consumul de energie, prin reutilizarea căldurii recuperate de la instalația frigorifică,” a declarat Sorin Greu, Directorul General al companiei de construcții Bog’Art.

Deschiderea centrului a însemnat crearea a 200 de locuri de muncă. În incinta centrului logistic au fost construite o cantină, săli pentru întâlniri, vestiare, și, nu în ultimul rând, un teren de fotbal, o premieră pentru angajatorii lugojeni. Nici transportatorii nu au fost uitaţi, șoferii TIR-urilor beneficiind de facilități speciale în intervalul de predare-primire a produselor, putându-se bucura de o zonă special creată pentru ei, unde au la dispoziție automate de sandvișuri și cafea.

„Depozitul va facilita fluxul de aprovizionare a magazinelor din zona de sud-vest. Aici se vor desfășura toate procesele care ne permit să asigurăm calitatea produselor și livrarea lor la timp în magazine. Echipa de aici, de la Lugoj, este pregătită să ofere cele mai bune servicii. Suntem gata să facem față oricăror provocări, datorită faptului că fiecare angajat a beneficiat de o perioadă de școlarizare în unul dintre celelalte trei centre logistice Lidl, din Chiajna, Nedelea sau Iernut,” a declarat Christina Lang, Director Sediu Regional Lugoj, Lidl România.

Lidl activează în 27 de țări din Europa, având peste 215.000 de angajați, fapt ce plasează compania nemţească printre primii 10 comercianți de produse alimentare la nivel mondial. Lidl este unul dintre cele mai mari lanţuri de magazine din Europa, cu peste 140 de centre logistice, care asigură aprovizionarea pentru aproximativ 10.000 de magazine.

Vezi comentarii (1)

1 Comment

  1. daniel

    17 noiembrie 2016 at 17:19

    200 de persoane angajate?Mai dureaza pana atuci ca nu prea se gasesc persoane calificate.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Mai multe în Actualitate

VIDEO Prăpăd făcut de furtună, la Lugoj. Acoperiș înlocuit recent, smuls și aruncat zeci de metri

Banatenii23 iunie 2017

Avertizare de furtuni! Se strică vremea în Banat: vor fi averse torenţiale, frecvente descărcări electrice, vijelii şi grindină

Banatenii23 iunie 2017

Tineri din Timiș, prinși pe stradă de jandarmi cu droguri asupra lor

Banatenii23 iunie 2017

Mafia primește informații „pe surse”. Banda de hoți care a speriat Vestul, scăpată de o „cârtiță”

Banatenii22 iunie 2017

Galerie FOTO – Cele mai scumpe apartamente din Timisoara! Cum arată penthouse-ul de 670.000 de euro

Banatenii22 iunie 2017

A furat alcool din magazin și a fost prins de polițiști. Acum merge la închisoare

Banatenii22 iunie 2017

Deținuți din cinci penitenciare românești joacă fotbal la Timișoara: „Sportul educă foarte mult”

Banatenii22 iunie 2017

Timișoara, Lugoj și mai multe comune vor avea întreruperi de curent săptămâna viitoare

Banatenii22 iunie 2017

In vizita la Isawilly, cea mai noua cofetarie si patiserie din Lugoj

Banatenii21 iunie 2017

Pensionarii de la Centrul pentru persoane vârstnice,,Sf. Nicolae” din Lugoj  vor face paradă în costume populare de Ziua iei

Banatenii21 iunie 2017

Ce se construieste lângă magazinul Unicarm din Lugoj

Banatenii21 iunie 2017

UPDATE Singurul premier pe care l-a dat Banatul după Revoluție, demis de propriul partid

Banatenii21 iunie 2017