Administrație

VIDEO&FOTO! Primarul și consilierii au jurat să apere interesele Lugojului. Consiliul Local a fost validat!

VIDEO&FOTO! Primarul și consilierii au jurat să apere interesele Lugojului. Consiliul Local a fost validat!

Autoliv

Astăzi, de la ora 14, politicienii aleși de lugojeni să le reprezinte intresele pentru următorii patru ani au fost validați și au depus jurmântul. Într-o sală în care de-abia se putea respira din cauza căldurii, cei 19 aleși în frunte cu primarul municipiului s-au prezentat pentru a-și prelua funcțiile pe care le vor ocupa. În urma alegerilor din 5 iunie, Consiliul Local Municipal Lugoj are următoarea componență : 10 consilieri PSD, 3 PNL, 2 PMP, 1 ALDE și 3 independenți.

De la PSD: Cristian Galescu (acționar la VIP Security și actual viceprimar), Doris Daiana Bondoc (economist la societatea Stentor DSD din Lugoj), Gheorghe Bologa (director al CSM Lugoj), Iosif Crăciunescu (director la Casa de Cultură a Sindicatelor), Gerlinde Grozav (patroana unei firme de plasare a forței de muncă în străinătate), Constantin Savu (șef Serviciu Administrativ la Meridian), Marius Baboniu (administrator la tipografia Almariones), Ioan Barboni (șef Serviciu Aprovizionare la Meridian), Cristian Oros (medic veterinar, administrator de magazin, Cris Dan Vet, și farmacie veterinară, colaborator cu prestări servicii la adăpostul de câini al Salrest), Marcel Drăgan (profesor de științe socio-umane la Liceul Tehnologic ”Aurel Vlaicu”, instructor de kickboxing și TRX, fondator al Clubului Wodan Lugoj).

De la PNL: Ioan Ambruş (șeful PNL Lugoj, patronul Witext SA), Mihai Agache (administrator la firma de mobilă Agache), Bogdan Ştefan Blidariu (om de afaceri, fost director al Casei de Pensii Lugoj).

De la PMP: Cristian Cornean (manager la societatea Domacris Parc), Fedor Mâşniţă (administrator la propria societate – Rofeli Construct Vest).

De la ALDE: Ioan Haneş (inginer, predă materii tehnice la Liceul Tehnologic ”Aurel Vlaicu”);

Idependenți: Mihai Anghel (fost angajat al CSM Lugoj ca organizator de competiții, ulterior ordonator de credite, și administratorul firmei Lugoj Taxi), Liviu Brânduşoni (fost om de radio și televiziune, actualmente patronul site-ului de știri Lugojonline), Marius Martinescu (fost edil al Lugojului timp de trei mandate, consilier județean în ultimul mandat, în prezent mediator autorizat)

Validarea acestora a fost făcută de Judecătoria Lugoj, hotărâre fiind făcută publică de către judecătorul Eugen Parfin.

Cei 19 consilieri au depus jurământul, angajându-se ca pentru următorii patru ani să facă totul pentru a apăra interesele lugojenilor. A urmat jurmântul primarului care a ținut să puncteze că la aceste alegeri PSD a mers fără nicio alianță și a obținut cel mai bun rezultat din istoria post-decembristă.

Noul viceprimar e cel vechi!

Un alt punct pe ordinea de zi a fost alegerea unui viceprimar. Au fost două propuneri, una din partea PSD în persoane lui Cristian Galescu, cealaltă din partea grupului de consilieri independenți care l-au dorit pe Mihai Anghel secundul edilului șef. În urma votului secret pe hârtie, Galescu a fost ales viceprimar cu 11 voturi ”pentru”, Anghel a primit patru voturi, patru fiind nule.

Căldură mare

La eveniment au participat mai mulți funcționari din Primăria Lugoj și o parte din familiile celor care și-au preluat mandatul. Într-o sală fără niciun sistem de ventilație sau aerisire, cea mai mare problemă a fost atmosfera irespirabilă. Atât aleșii locali cât și invitații suportând temperaturi de peste 40 grade.

Următoarea ședință de consiliu, prima în care se vor lua decizii administrative, ar putea fi chiar săptămâna viitoare, deoarece activitatea din administrația locală depinde de luarea unor hotărâri de către noul consiliu.

 

Vezi comentarii (3)

3 Comments

 1. Pingback: Prima ședință, prima controversă! Primarul Francisc Boldea a anunțat o alianță care nu există | Cetateanul.ro

 2. lugojan

  24 iunie 2016 at 16:27

  vai de capul vostru ca numa va lafaiti in functi dar nu vedeti cum arata cartierele ingropate de gunoaie

 3. George Radu

  24 iunie 2016 at 22:40

  Si viceprimar este……. Domnul Ceafa-lata!
  Mama ei de politica!! Cum puteti sa puneti un puțoi ca viceprimar? Fara experienta, dar cu ceafa lata!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Administrație

Mai multe în Administrație

Reşiţa primeşte de la Guvern peste 18 milioane de lei pentru o grădiniţă, două poduri şi mai multe drumuri de acces

Banatenii21 iulie 2017

VIDEO Dezastru ecologic pe malul râului Timiş. Zeci de tone de deşeuri sunt aruncate pe locul unde, în trecut, lugojenii ieşeau la iarbă verde

Banatenii21 iulie 2017

VIDEO – Oraşul cu stâlpii în mijlocul drumului. Cum au asfaltat trotuarele şi drumurile edilii unui oraş din Banat

Banatenii18 iulie 2017

Reşiţa, o nouă etapă pentru prevenirea virusului Zika. Reşiţenii pot primi amenzi dacă nu execută dezinsecţia imobilelor proprii

Banatenii17 iulie 2017

Majorările salariale din administraţie aduc concedieri la Primăria Lugoj: “Mai bine să fie mai puţini, cu salarii mai bune, care vor să muncească”

Banatenii17 iulie 2017

GEC Nera acuză Romsilva că a lăsat în paragină una dintre cele mai frumoase zone turistice din Banat

Banatenii17 iulie 2017

Pe mai multe drumuri din Banat se circulă cu resticţii din cauza lucrărilor. Vezi unde stai în trafic

Banatenii14 iulie 2017

Primăria Reşiţa cere locuitorilor să respecte cu stricteţe regulile de curăţenie din oraş

Banatenii14 iulie 2017

Administraţia Lugojului investeşte 4,8 milioane de lei în reabilitarea unei uzini. Trei cartiere ar trebui să aibă apă mai bună

Banatenii13 iulie 2017

Consilierii judeţeni din Timiş se întrunesc pentru o nouă şedinţă. Ce proiecte au pe ordinea de zi

Banatenii13 iulie 2017

Acces mai uşor la autostradă! Se lărgeşte drumul de legătură dintre Timişoara şi A1, prin Dumbrăviţa

Banatenii11 iulie 2017

Bombă socială la Lugoj. Aproximativ 90 de familii riscă evacuarea, iar Primăria nu are o soluţie

Banatenii11 iulie 2017