Politică

[VIDEO&FOTO] Monica Macovei la Lugoj: „Partidele, fie de stânga sau de dreapta, sunt la furat împreună”

[VIDEO&FOTO] Monica Macovei la Lugoj: „Partidele, fie de stânga sau de dreapta, sunt la furat împreună”

Autoliv

Europarlamentarul Monica Macovei a prezentat duminică, în cadrul unei conferințe de presă susținută la Lugoj, noua Asociație M10 și viitorul partid cu același nume pe care femeia politician urmează să îl lanseze în România. Cum știrile care au ținut primele pagini ale ziarelor în ultimele zile s-au referit la urmărirea penală a premierului Victor Ponta, Macovei a discutat cu jurnaliștii prezenți și pe această temă, exprimându-și susținerea față de o justiție dreaptă pentru fiecare român.

Candidatul la alegerile prezidențiale a prezentat țelul asociației M1, acela de a ajuta populația în trei mari domenii, începerea unei afaceri, voluntariatul și monitorizarea administrațiilor locale. De asemenea, noul M10 își dorește crearea unui singur ghișeu pentru rezolvarea tuturor problemelor pe care cetățenii unui oraș sau comună le pot avea la primărie. Printre ideile noii formațiuni se numără și cea de introducere a unui sistem de vot electronic pentru românii din țară și diaspora, care să faciliteze votarea pentru toate categoriile de persoane.

Macovei a vorbit și despre viitorul partid M10, pentru care a depus actele și așteaptă acum înființarea lui oficială. Partidul la care s-au înscris 233 de persoane din România și din afara țării va avea o Comisie de Integritate din care fac parte oameni care nu vor avea carnete de partid. Orice decizie importantă se va lua prin Adunarea Generală a Membrilor, fiecare având drept de vot.

„România este o țară cu istorie de fraudă. În pericol nu sunt doar oamenii de rând, dar și judecătorii și procurorii DNA. Partidele din țară, indiferent că sunt de stânga, dreapta, centru și așa mai departe nu fac decât să fure împreună”, a declarat Monica Macovei la Lugoj.

Europarlamentarul s-a referit și la situația legată de primul ministru Victor Ponta, care este acuzat de DNA de fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală în formă continuată și spălare de bani.

Cea mai mare temere a lui Macovei o reprezintă ședința de marți a Comisiei Juridice a Camerei Deputaților, care conține 20 de legi care, în opinia reprezentantului României în Parlamentul European, înseamnă suprimarea puterilor Direcției Naționale Anticorupție.

„DNA a ajuns la puterea maximă. Toți cei care au ceva de ascuns își dau seama că nu există portiță de scăpare, iar reacția lor este evidentă, vor să scape de DNA. Există un cor de oameni care a început planul de decredibilizare al DNA, parlamentarii vor avea marți 20 de legi la Comisia Juridică, fără dezbatere publică, pe care să le treacă în Codul Penal. Printre acestea se numără și limitarea denunțului la șase luni, denunț pe care ar trebui să îl poți face oricând, dar și alte articole prin care aceștia încearcă să se scoată, cât mai pot, după ce au comis ilegalități”, a mai explicat Macovei.

Președintele viitorului partid M10 și-a propus ca la alegerile parlamentare din 2016 să reușească un scor de minim 10 procente. Monica Macovei s-a declarat încrezătoare în realizarea acestui scor, dând ca exemplu cele peste 500.000 de voturi pe care le-a luat la alegerile prezidențiale cu „voluntari și campanie electorală pe Facebook”.

Întrebată dacă aceasta este ultima încercare de a întemeia un partid de succes pe scena politică a României, Macovei a răspuns „mi-e greu să spun că e ultima, de câte ori vrei ceva mare, ori o schimbare de genul ăsta în țara asta e ceva mare, nu poți să spui că e ultima. Trebuie să îți iei riscuri și de câte ori ai un eșec, să te ridici, să te enervezi, dar să mergi mai departe cu și mai multă energie. Probabil că e o limită, undeva, eu nu am atins-o”, a explicat eurodeputatul.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe în Politică

Un deputat de Timiș cere ca legea vaccinarii obligatorii să treacă în regim de urgență prin Parlament

Banatenii11 august 2017

Francisc Boldea își face public fluturașul de salariu. Vezi ce sumă primește lunar în mână

Banatenii4 august 2017

Grindeanu nu renunță la PSD. Filiala din Timiș îi susține oficial contestația la decizia de excludere din partid

Banatenii28 iulie 2017

Secretarul Comisiei de Buget din Camera Deputaţilor: „PSD consideră că bugetul public este un instrument aflat la dispoziția sa”

Banatenii27 iulie 2017

Primarul din Moldova Nouă şi-a anunţat demisia pe Facebook: “Se pare că încă nu sunt pregătit pentru această clasă politică”

Banatenii26 iulie 2017

Întâlnire de taină între Grindeanu şi Dobra, cu câteva ore înainte de şedinţa în care se decide soarta PSD Timiş

Banatenii25 iulie 2017

Noul prefect de Caraş-Severin, contestat de cel care l-a învins în alegeri: “E greu de înţeles de ce au numit un perdant”

Banatenii21 iulie 2017

Fostul preşedinte al PNL Lugoj contestă excluderea sa din partid:”Hotărârea mi se pare total ilegală”

Banatenii19 iulie 2017

Fostul preşedinte al PNL Lugoj a fost exclus din partid. Ioan Ambruş îşi pierde şi funcţia de consilier

Banatenii18 iulie 2017

Câţi bani au primit partidele politice de la bugetul de stat în luna iulie

Banatenii12 iulie 2017

Doi foşti viceprimari şi un consilier local din Banat, găsiţi incompatibili şi în conflict de interese penal de ANI

Banatenii7 iulie 2017

Francisc Boldea nu se retrage! Astăzi va fi ales pentru un nou mandat în fruntea PSD Lugoj

Banatenii29 iunie 2017