Actualitate

[VIDEO&FOTO] „Boldea, faci parte din sistem” Vezi lista cu cerinţele lugojenilor ieşiţi în stradă în a treia zi de proteste

[VIDEO&FOTO] „Boldea, faci parte din sistem” Vezi lista cu cerinţele lugojenilor ieşiţi în stradă în a treia zi de proteste

Autoliv

Peste 200 de lugojeni s-au întâlnit vineri seara, cu începere de la orele 19, pe platoul din fața Casei de Cultură a Sindicatelor, acolo unde a avut loc o a treia rundă de proteste pașnice pentru schimbarea clasei politice și în semn de solidaritate cu victimele incendiului de la Colectiv.

Seara a fost cu atât mai specială pentru că vineri s-a împlinit o săptămână de la incendiul care a curmat viața a 32 de tineri și a băgat în spital alte 140 de persoane, majoritatea dintre acestea fiind în continuare în stare gravă.

Manifestanții au scandat lozinci care deja au făcut înconjurul țării, dintre care „Jos Corupția”, „Corupția Ucide” sau „Vrem schimbarea clasei politice”. De asemenea, nici edilul şef nu a fost ocolit de mesajele protestatarilor, care au venit înarmaţi cu afişe de pe care se puteau citi „Jos Boldea” sau „Boldea, faci parte din sistem”.

După ce s-a format un grup organizat, manifestanții au plecat spre cartierul Stadion, de unde fac un tur al oraşului care a trecut pe la catedrală, centrul oraşului, Primărie, Timișorii, Cotu Mic, spital. În semn de solidaritate cu victimele tragediei din clubul Colectiv, mai mulți participanți la eveniment au aprins lumânări acolo unde, în urmă cu două seri, lugojenii au desenat, tot cu ajutorul candelelor, o cruce.

Protestatarii au venit şi cu o listă de revendicări, pe care o vor transmite administraţiei lcoale şi preşedintelui ţării. Lista conţine următoarele puncte:

Finanțarea spitalelor și școlilor să aibă prioritate în fața oricărei investiții locale. Terminati gradinita din Balta Lata! Renovati din temelii spitalul! Ati inchis Liceul agricol! Nu mai tineti elevii inghesuiti la Aurel Vlaicu!

Fara improvizatie in sanatate si educatie!

Lucrarile de asfaltare a orasului, care in ultimii opt ani au fost facute in proportie de 80% de aceasi firma, nu respecta proiectele, sunt de proasta calitate si costa enorm. Solicitam ca firmele care executa lucari de proasta calitate sa nu mai fie primite la licitatii!

Asfaltari de calitate nu gropi nenumarate!

Licitațiile la lucrările plătite din bani publici să fie publice, orice cetățean al Lugojului să poată participa! Toate licitatiile sa fie publicate in Monitor si in presa locala, cu o luna inainte de data licitatiei. La fel si rezultatele licitatiilor sa fie imediat publicate sa stim si noi unde se duc banii.

Licitatii curate nu aranjate!

Cerem transparență totală în deciziile luate de Consiliul Local și Primăria Lugoj. Eliminarea paragrafelor abuzive din regulamentul interior al primăriei care funcționarii pot fi pedepsiți dacă oferă informații presei sau cetățenilor orașului. Functionarii trebuie sa comunice liber cu cetatenii!

Cenzura! = Dictatura!

Conducătorii instituțiilor publice (școli, grădinițe, teatru, casa de cultura, spital etc.) să nu aibă voie să facă parte din partide. Sa fie desemnati prin concurs. Sa nu fie neamuri cu politicienii din primarie. Sa fie definitivi pe functii, nu interimari cum aunt acum!

Interesele noastre peste neamurile voastre!

Activitatea consilierilor locali să fie voluntară, fără ca aceștia să fie plătiți că participă la ședințele consiliului sau orice alte activități administrative! Avem nevoie de politicieni care ne iubesc nu de politicieni care ne hulesc! Sa prezinte lunar rapoarte de activitate! Sa tina lunar audiente! Cine lipseste la sedinte nemotivat sa fie dat afara!

Noi v-am votat, voi ne-ati tradat!

Orice legătură de afaceri dintre aleșii locali, familiile acestora și firmele care aparțin Consiliului Local să ducă automat la demiterea alesului respectiv (vezi cazul consilierilor locali care fac prin firmele lor afaceri directe cu Meridianul si Salprestul!). Nu mai faceti afaceri cu firmele de partid! Alesii locali care sunt cercetati penal pentru evaziune sau fapte legate de activitatea din administratia publica, sa fie dati afara! Consilierii care fac afaceri cu firmele primariei sa fie dati afara acum!

Bugetul nostru nu e buzunarul vostru!

Toate taxele pe terenuri, constructii si mijloace auto sunt stabilite la plafonul maxim din Codul Fiscal – toate partidele din consiliul local au votat asta inca de acum doi ani! Scadeti taxele si impozitele locale! Inainte de majoari trimiteti scrisori acasa la fiecare cetatean! Trebuie sa fim si noi de acord.

Nu putem noi plati cât puteti voi ciordi!

Politicienii cu doua mandate sa se retraga. V-ati pus copiii si neamurile sefi la partide. Cum ne mai reprezinta? Partidele sunt conduse de gasti organizate sa controleze orasul prin firmele lor. Toti banii publici se duc la firmele voastre de constructii, de paza, de proiectare, de calculatoare, de mobila…

Partide curate, nu confiscate!

Ati dat autorizatii de mutilare a cladirilor istorice din oras. Ati admis demolarea cladirilor vechi si frumoase ale orasului. Ati reparat in batjocura cladirea prefecturii. Cazarma sta sa cada si nu ati facut nimic! Protejati cladirile istorice ale orasului!

Istoria noastra nu e maneaua voastra!

Nu mai luati credite de la banci pentru care platim dobanzi si voi faceti lucrari de mantuiala din banii nostri! Luati fonduri europene! Nu vrem sa platim comisioane bancare si dobanzi pentru ca voi sunteti incapabili! Nu mai luati credite fara acordul cetatenilor! Fondurile europene sa devina prioritatea eforturilor administratiei! Nu mai avem timp! Voi ati pierdut opt ani din viata noastra!

Noi datori, voi infractori!

Terminati lucrarile incepute! Statia de epurare, caminele militare, izolarea blocurilor, cazarma, piata, strandul, bazinul, gradinita din Balta Lata, strada Herendestiului, scoala din Cotul Mic, demolati piata din micro IV, demolati fostele centrale termice, faceti parcuri, faceti stadion, renovati spitalul!

Strand pentru noi, nu piscine pentru voi!

Statia de epurare (de unde se varsa canalizarea orasului in Timis) nu functioneaza de opt ani, datorita incompetentei si smecheriilor voastre. Noi platim si epurarea de opt ani degeaba. Lucarile au fost platite, dar statia de epurare nu poate fi pusa in functiune! Cine a furat banii?

Vrem Timisul curat, nu plin de rahat!

Ati distrus padurile noastre. Lugojul nu are suficient spatiu verde. Ocoalele din Lugoj sa nu mai aprobe decat taierile strict necesare! Padurea creste in 100 de ani, voi o terminati in patru ani. Controlati la sange firmele care defriseaza. Transformati drumurile silvice in asa fel incat sa poata fi circulabile cu bicicleta si pe jos, in mod facil.

Padurile noastre fara drujbele voastre!

Ajutati firmele prezente in Lugoj. Dati-le autorizatiile la timp! Nu-i impovarati cu taxe. Faceti-le drumuri pana la poarta. Trageti-le utilitatile la poarta. Ei ne dau salarii nu voi!

Fara investitori, devenim cersetori!

Nu vrem mila voastra, vrem dreptatea noastra! Suntem egali! Suntem egali! Suntem egali! Lugojeni! Printre noi vor circula doua caiete. Va rugam sa scrieti nemultumirile principale, ideile voastre, sugestiile, revendicarile pe care credeti ca trebuie sa le aducem la cunostinta Sistemului, pentru ca urmatorii guvernanti sa tina cont de ele!

Le vom trimite si presedintelui tarii.

Vezi comentarii (9)

9 Comments

 1. Borosteanu Cristian Stefan

  6 noiembrie 2015 at 21:16

  Lgojenii trebuie să demonstreze peste 8 luni dacă doresc schimbarea. Este nevoie de implicare în acest sens. Votaţi candidaţii independenţi. Este vremea celor ce nu au făcut politică!

 2. Om

  7 noiembrie 2015 at 11:49

  Dragi Lugojeni,

  Aseara nu a fost un protest real, a fost o manifestare a unor oameni organizati, in proportie de 90%. Acestia aveau varste cuprinse intre 13-20 ani, unii care nici nu stiau sa citeasca ce scria pe pancardele care le purtau. Nu stiu cine a fost initiatorul acestui manifest, insa cu siguranta a existat un astfel de personaj.
  Initial ne-am adunat o mana de 10-20 de oameni la casa de cultura si am inceput au discutii despre situatia in care ne aflam astazi in Romania, eram lugojeni de toate varstele, profesori, artisti, muncitori. Apoi au inceput sa fie impartitie liste cu slogane (foarte neinspirate, care nici macar nu s-au scandat) si dolenate ale lugojenilor.
  La scurt timp au inceput sa apara niste grupuri de tineri, care ori erau in stare de ebrietate, ori aceea este starea lor permanenta: una de delir. Acestia fumau, scuipau si avea un vocabular de borfasi atat fete cat si baieti, majoritatea minori.
  Imediat s-a pornit pe traseul mentionat deja in articol si ne-am trezit ca suntem inconjurati de niste oameni pe care nu ii consider reprezentativi pentru a-si manifesta public, parte dintr-un protest nemultumirile! Ce doriti, oamenilor, daca dumneavoastra nu oferiti nimic? Ce doriti de la orasul vostru sau de la tara aceasta, daca voi aruncati petarde printre ceilalti protestatari pe care nu ii cunoasteti, sau in curtile oamenilor? Unde e stropul vostru de responsabilitate cand strigati la oamenii care va privesc din case sa vina in strada si apoi ii injurati? Sunteti niste nemernici si mi-e rusine ca am mers alaturi de voi in acest manifest.
  Care e treaba cu ,,Jos Boldea”, de ce ati indraznit asa ceva? Sa va fie rusine si mie in egala masura! Ati manipulat si ati abuzat de copii care nu pot recunoaste binele de rau si le-ai pus in maini astfel de mesaje!
  De ce nu ati avut curajul sa strigati ,,Romania te iubesc!”? Nu aveti nimic de dat pentru orasul acesta, mai bine stati acasa (in special daca ati fost aduci din alte localutati)!
  Imi cer scuze, dragi lugojeni pentru galagia nesimtitta de aseara, in mare parte nu si-a avut rostul! Primarul este un om intelept care va intelege miscarea, domnule Boldea, nu ne reprezinta ca lugojeni!

  • Tarzan

   9 noiembrie 2015 at 22:39

   Draga…domnisoara(banuiesc)!Primarul nu e un OM intelept, altfel nu ar fi facut manariile pe care le-a facut! De altfel, nici dumneavoastra nu sunteti un OM prea intelept, daca din …dragoste fata de primar va permiteti sa etichetati asa usor niste OAMENI. De unde stiti ce frustrari au adunat tinerii respectivi? Poate locuiesc pe o stradă prost asfaltată, poate nu au apa la etajul trei și patru, poate SISTEMUL nu i-a educat suficient, poate e modul lor, greșit sau nu, de a recționa la ceea ce le-a oferit țara, orașul! Atât pot ei să ofere înapoi! Dacă v-ați permis să ii faceți nemernici, ce ați rezolvat in afara afisării unei proaste-creșteri!? Sa stiti ca am 45 de ani și am fost și eu, ce-i drept doar in fața Primăriei, unde mi-am permis să strig Jos Boldea și Boldea faci parte din sistem. Din simplu motiv că simt asta de mai mulți ani. Și am facut acest lucru așa cum am strigat si Jos martinescu atunci când am simțit că trebuie să o fac. Să știți că făcând plecăciuni in fața politicienilor corupți, doar pentru că la un anumit moment ne-au facut un anumit favor, nu o să trăiți vreodată într-o României curată, așa cum probabil vă doriți!

 3. Daniel

  7 noiembrie 2015 at 12:12

  Eu as mai adauga la lista de revendicari a Pietei Universitatii din Bucuresti:

  1. Parlamentatii, Primul-Ministru si membrii Guvernului (la fel si primarii si consilierii locali, precum si presedintele si consilierii judeteni sa-si piarda toate privilegiile, intrucat ei au un statut special fata de cetatenii din judetele lor) sa nu mai aibe imunitate, inclusiv procurorii si judecatorii sa nu mai beneficieze de inamovibilitate; toti sa raspunda penal si sa fie judecati pentru infractiunile comise ca un simplu cetatean roman, fara privilegii.

  2. Sa se instituie o sectie civila, pe langa fiecare curte de apel din tara, care sa verifice modul si conditiile in care s-au facut retrocedarile terenurilor.

  3. Sa se elaboreze si sa se adopte o noua lege a volutariatului care sa prevada, printre altele, si ca activitatea de voluntariat desfasurata pe o perioada de 5 ani, de exemplu, sa constituie vechime in munca si punct de pensie, asa cum, aceste dispozitii se regasesc si in alte state membre UE. De asemenea, contractul de voluntariat sa fie obligatoriu inregistrat prin AJOFM sau, dupa caz, prin Agentia locala a acestei institutii; in caz contrar, institutia respectiva, de exemplu ONG-ul, sa fie amendata drastic.

  4. Sa se verifice toata activitatea ONG-urilor de la infiintarea acestora pana in prezent, deoarece si ONG-urile au partea lor de vina fata de populatie, pentru ca nu isi respecta statutul pentru care au fost infiintate.

  5. Toate IMM-urile a caror profit este de 100.000 lei pe an sa nu mai fie impozitat, iar cele care depasesc aceasta suma, respectiv 100.001 lei sa fie impozitate printr-o cota unica de 10%. Cota unica de 10% sa se aplice si celorlalte inteprinderi.

 4. gore

  7 noiembrie 2015 at 12:33

  jos cu conducerea salprest si meridian —orasul geme de mizerie,si ei sunt orbi ca nu poti circula de gunoaie prin cartiere

 5. Stefi

  8 noiembrie 2015 at 16:44

  Exista lugojeni care se refera la realizarile lui Boldea, comparativ cu ce a facut Martinescu. Se pare ca acestia nu sunt capabili sa inteleaga ca societatea trebuie sa mearga inainte si nu se pot compara doua perioade diferite, ante si post UE. Apoi, o mare parte din realizarile lui Boldea au fost facute cu datorii la banca. Ne mai putem referi la calitatea slaba a lucrarilor si la faptul ca Boldea face sensuri giratorii care costa cateva sute de mii de lei bucata, pe munca noastra.
  Revolta aparuta a avut loc datorita a ceea ce s-a intamplat intr-un club din Bucuresti, fiind picatura care a umplut paharul. Acest lucru intamplandu-se datorita coruptilor si incompetentilor care ajung pe functii. Bucurestiul are cel putin 2.000.000 de oameni in timp ce Lugojul are in jur de 40.000. Asta inseamna 1 la 50. Dau doua link-uri de la concurenta:
  http://www.tion.ro/lugoj/ucis-cu-mai-multe-lovituri-de-cutit-dupa-de-a-petrecut-intr-un-local-de-striptease/1146408
  http://redesteptarea.ro/update-dosarul-paradis-o-minora-de-12-ani-printre-victimele-retelei-de-prostitutie-de-la-lugoj_1843338.html
  Dupa cum am spus, 1 la 50, un mort la lugoj echivaleaza cu 50 la Bucuresti. Nu a iesit niciun lugojean in strada sa protesteze impotriva functionarilor corupti si incompetenti sau impotiva politistilor care nu-i reprezinta pe oamenii cinstiti. Este clar, primaria si politia sunt de vina pentru cele intamplate. S-a revoltat cineva? Boldea, primaria condusa de dumneata a dat aprobare de functionare pentru acel birt nenorocit?
  Lugojenii au cumva minte scurta?
  http://www.opiniatimisoarei.ro/florin-leschteroristul-in-slapi-de-la-timisoara-a-ajuns-vedeta-intr-un-film-de-prezentare-al-sri-vezi-video/22/12/2012
  Acest nemernic a vrut sa omoare oameni in Timisoara. Se uita faptul ca a lucrat la firma de paza a interlopului Petrica Balint. Se mai uita si faptul ca, prin intermediul acestei firme dubioase, a lucrat la uzinele de apa ale orasului. Daca in numele lui Allah otravea apa din oras? Daca ar fi fost cel putin cateva sute de morti? Firma acestui Balint mai face paza la Meridian? Lugojenii sunt in siguranta? Mai face paza la scolile din oras? Copiii sunt in siguranta?
  https://www.facebook.com/neluamlugojulinapoi?fref=nf
  Boldea, tu esti ala? Interlopul Balint ti-a dat o dedicatie? Tu esti primarul orasului?
  Exista persoane care n-au nicio problema cu acest lucru, ca doar este si el om si are dreptul la distractie. Acest lucru este complet gresit, deoarece primarul reprezinta un exemplu de urmat in societate. Un om care sta alaturi de interlopi si caruia ii place ca saceanul cu ceafa groasa si cu voce mieroasa sa-i cante la ureche, nu poate sa ne conduca si sa fie exemplu pentru noi.
  Boldea face parte din sistemul corupt si incompetent care conduce aceasta tara, sistem de care n-am reusit sa scapam in ’89. Un sistem format din fostii bolsevici si odraslele lor, niste impostori care nu-si inteleg epoca in care traiesc. Sa nu uitam ca sistemul este facut din oameni si nu se poate schimba decat prin schimbarea acestora.

 6. Din afara

  8 noiembrie 2015 at 18:35

  Spuneti cati primari au mai facut ceva bun pentru Lugoj? Mi-aduc aminte de Leucuta si Boldea acuma. Inteleg ca exista cativa „postaci” platiti sa-l defaimeze, la fel si cu indivizii cu pancarte anti-primar din zilele trecute, facand jocul anumitor persoane, cu afaceri grele pe umerii lor, protejandu-si-le in acest fel.
  Cu privire la ce se intampla in Bucuresti, cititi si „Active News” stiri nefiltrate, veti vedea cine este in spatele tuturor si, ca tot acel „accident” a fost premeditat. Nu inteleg dece Basescu impune exact lista de revendicari a lui Soros? Exact lista de revendicari primita de Johannis de la reprezentantii ONG-urilor „Sorosonieni”.

  • Tarzan

   9 noiembrie 2015 at 22:25

   Consulta un medic! Vezi ca zilele urmatoare vine si sfarsitul lumii, probabil ca dea aia a avut loc incidentul din Colectiv, ca sa ne atraga atentia de la sfarsitul lumii…Esti dovada vie de cat de prosti si cat de usor de manipulat sunt oamenii needucati!

 7. Din afara

  11 noiembrie 2015 at 14:40

  Culmea cum toti sunt prosti si ai de comentat la fiecare, tu esti perfect…Mah Napoleon!
  Nu esti decat un postac platit, lingau, cu L dela liberali.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe în Actualitate

Panică pe linia ferată. O locomotivă care a luat foc din cauza unui furtun de ulei nu a putut fi „ruptă” de vagoanele pline cu gaz pe care le tracta

Banatenii20 iulie 2017

Un nou show aviatic în apropiere de Lacul Surduc. Ziua Aviaţiei este marcată în satul lui Traian Vuia

Banatenii20 iulie 2017

Un IT-ist din Timişoara primeşte de la Statul Român peste 5.000 de euro, despăgubiri morale şi materiale, pentru că a lovit un câine pe autostradă

Daniel Dancea20 iulie 2017

Toate explicaţiile despre cum “s-a rupt” trenul Timişoara-Bucureşti, la Radomireşti. Culmea e că nu sunt oferite de CFR!

Banatenii19 iulie 2017

VIDEO Tinerii cântăreți care au făcut senzație în centrul Timișoarei. Robu a fost impresionat și s-a oprit să îi asculte

Banatenii19 iulie 2017

Servicii Complete pentru Nunta sau Botez, Dj, Foto-Video, Schela de Lumini si Fum pentru Dansul Mirilor (P)

Banatenii18 iulie 2017

Controale pe şantierele de la autostrăzi: calitatea slabă a materialelor, mobilizarea insuficientă a constructorilor şi lucrări neconforme proiectului

Banatenii17 iulie 2017

O timişoreancă a uitat o plasă cu o sumă importantă de bani într-o sală de aşteptare. A avut noroc că au găsit-o jandarmii

Banatenii14 iulie 2017

Jandarmii timişeni au descins în piaţa din Lugoj, ca să-i prindă pe traficanţii de ţigări. Au găsit doar un singur contrabandist

Banatenii13 iulie 2017

Un taximetrist din Timişoara a furat telefonul unui client. A fost reţinut de poliţişti

Banatenii13 iulie 2017

Un hotel simbol din Herculane, sancţionat de Ministerul Turismului din cauza condiţiilor proaste de cazare

Banatenii12 iulie 2017

Doi bărbaţi s-au bătut pentru droguri, într-un cartier din Timişoara, şi i-au prins jandarmii

Banatenii11 iulie 2017