Actualitate

[VIDEO&FOTO] Avioanele au survolat Surducul! Show de neuitat pe lacul favorit al lugojenilor

[VIDEO&FOTO] Avioanele au survolat Surducul! Show de neuitat pe lacul favorit al lugojenilor

Autoliv

Sute de spectatori, în special tineri și copii au participat sâmbătă după-masa la un spectacol de excepție pe lacul favorit al lugojenilor, Surducul fiind în sărbătoare pentru două zile cu demonstrații aeriene, concerte, concursuri și alte surprize pregătite de organizatori. Cele mai așteptate evenimente ale zilei au fost categoric demonstrațiile cu avioanele ușoare, dar și salturile parașutiștilor din avionul Cesna 183, din care au sărit 6 parașutiști deasupra lacului.

Zilele Lacului Surduc au început la orele 16 sâmbătă, cu deschiderea oficială la care au participat reprezentanții administrației locale, ai Consiliului județean Timiș, Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului Timiș și Prefectura Timiș.

„Am adus la Surduc o sărbătoare de care lacul avea nevoie. Vrem să facem din zona aceasta una de turism adevărat, să o dezvoltăm și trebuie să începem de undeva. Faptul că sunt atâția oameni aici ne obligă să facem din aceste zile ale lacului o tradiție pentru anii următori”, a declarat Călin Dobra, vicepreședintele Consiliului Județean Timiș.

După cuvintele de introducere, pe „scenă” au urcat avioanele, cel mai așteptat fiind cel din care au sărit trei parașutiști, avion ce a ajuns deasupra lacului și a făcut un tur de recunoaștere la înălțime, după care parașutiștii au sărit și încercat să aterizeze cât mai aproape de un punct fix stabilit de organizatori, lucru deloc ușor mai ales că aterizarea s-a făcut pe apă. După prima rundă, alți trei săritori experimentați și-au încercat norocul.

Înainte de saltul parașutiștilor, atmosfera a fost pregătită de piloții de la Aeroclubul Charlie Bravo Șiria din Arad, cu o decolare de motodeltaplan spectaculoasă, dar și cu acrobații și bineînțeles aterizare. Pe lângă motodeltaplan, deasupra lacului au mai zburat un avion de mici dimensiuni și o motoparapantă, o altă atracție a manifestării mai ales pentru cei mici.

Prima zi a manifestării se va încheia cu un concert AM Band și un foc de artificii. Duminică, petrecerea continuă la Surduc începând cu ora 8 dimineața, când are loc un concurs de pescuit. La 12 pe lac vor presta salvatorii de la ISU Banat cu 10 ambarcațiuni, în exerciții cu scafandrii de căutare și salvare de persoane de la înec. De la 13:30 vor avea loc probe speciale de caiac cu invitata specială Adriana Paraschiv, campioană mondială. De la 14 încep concertele la care vor presta artiști precum Benone Sinulescu, Vasile Conea, Liliana Savu Badea, Marius Cârnu și mulți alții.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe în Actualitate

Focuri de armă pe o stradă din Lugoj. Din nou romii sunt protagoniştii scandalului

Banatenii18 august 2017

Clanurile ţigăneşti au început să se încaiere şi la Timişoara, după ce toată vara Lugojul a fost “teatru de război”

Banatenii17 august 2017

Un fost militar din Craiova, condamnat la Timișoara pentru uciderea iubitei cu 23 de ani mai în vârstă

Banatenii17 august 2017

VIDEO Imagini spectaculoase de pe traseul autostrăzii aflate în construcție, în zona Lugoj-Deva

Banatenii17 august 2017

VIDEO Primăria Lugoj a instalat camere să-i prindă pe cei care aruncă gunoaie, însă i-a filmat pe cei care se “iubesc în boscheți”

Banatenii16 august 2017

Aeroportul Internaţional Timişoara sărbătoreşte pasagerul 1.000.000

Banatenii16 august 2017

Boala care face ravagii vara. Câte cazuri au fost descoperite în Timiș

Banatenii14 august 2017

VIDEO Ţiganii implicaţi în ultimul scandal cu topoare de la Lugoj sunt liberi să continue măcelul

Banatenii14 august 2017

FOTO Primăria Dumbrăviţa prezintă pixurile de 145 de lei bucata. Motivul pentru care au fost cumpărate

Banatenii14 august 2017

EXCLUSIV/VIDEO  Un nou conflict violent între ţiganii din Lugoj. BMW distrus cu toporul

Banatenii13 august 2017

“Ziua diasporei” de la Reșița se încheie cu concertele trupelor Taxi și Vunk

Banatenii10 august 2017

Drumuri blocate în șase județe din vestul țării. Mașinile cu masă de peste 30 de tone sunt trase pe dreapta

Banatenii10 august 2017