Actualitate

[VIDEO] Uzina de apă a Lugojului, înconjurată de capre, gunoaie, noroi şi bălării

[VIDEO] Uzina de apă a Lugojului, înconjurată de capre, gunoaie, noroi şi bălării

Autoliv

Locul de unde pleacă apa spre toate locuinţele din Lugoj este departe de a fi unul dintre cele mai igienice puncte din oraş. Uzina de apă a municipiului, în loc să fie înconjurată de un gard şi să nu poată fi accesată de populaţie, este împrejmuită de bălării până la gât, noroaie, mormane de gunoaie aruncate de cei certaţi cu bunul simţ şi, mai nou, de o turmă de capre. Animalele sunt în siguranţă în vecinătatea apei, deoarece proprietarul lor a montat un gard electric în jurul lacului artificial.

Îngrijitorul caprelor susţine că accesul pe malurile apei din care beau lugojenii i-a fost acordat chiar de către şeful de la Meridian. Omul recunoaşte că animalele pot sa facă şi mizerie în zonă, dar că la fel pot crea şi pescarii şi cei care aruncă gunoaie pe maluri. De asemenea, omul se plânge că nimeni nu a mai venit să taie iarba în jurul lacului de ani buni.

„Am vorbit cu directorul (de la Meridian, n.r.), o zis că nu e problemă dacă le paşti aici. Gardul e până în poartă acolo, ca să nu treacă. Ele merg până la ieşirea din apă. Am 20 de capre, ăsta e gard cu 12 volţi. Nu e terenul meu, e teren ca la toată lumea. Eu am zis, vin cu maşinile la pescuit şi lasă mizerie, anul trecut 25 de capre mi-or murit că or mâncat coji de vinete cum or fript aici. Strâng de pe baltă şi dau foc la gunoaie aici, ei aduc şi varsă aici mizeria. Digul ăsta eu îl cosesc, ei nu au venit de când lumea”, a declarat pentru Cetăţeanul proprietarul caprelor.

Contactat pentru un punct de vedere, Iosif Groza, directorul Meridian 22, societatea care are în grijă buna alimentare a oraşului cu apă potabilă, spune:

„Meridianul nu a dat niciun fel de aprobare să fie capre pe malul lacului, vă daţi seama că nu am aprobat aşa ceva, fiind şi zonă de protecţie acolo nu au ce să caute. O să verific chiar astăzi să văd despre ce este vorba şi să remediem problema”, este de părere Iosif Groza, director Meridian 22 SA.

Potrivit legilor în vigoare, accesul în zona de protecţie este strict interzis tuturor persoanelor care nu fac parte din personalul calificat al societăţii care se ocupă cu administrarea serviciului în oraş. Zona de protecţie sanitară cuprinde terenul din jurul sursei, construcţiei sau instalaţiei, unde este interzisă orice folosinţă sau activitate care, punând apa în contact cu factorii externi, ar putea conduce la contaminarea sau impurificarea acesteia.

Vezi comentarii (3)

3 Comments

 1. victor L

  22 mai 2015 at 18:09

  Una mare porcheria!
  Auzi, el nu stie nimic, trebuie sa-i spuna altii ce se intimpla in apropierea ograzii sale.
  Huuuuooo

 2. boro

  23 mai 2015 at 0:12

  Ăsta-i omul care nu știe nimic. Dar ne-a propus scumpirea tarifelor la apă si canalizare?. Aprobată de Boldea si păcălicii.

 3. Mrc

  23 mai 2015 at 12:30

  Ar trebuie sa existe o zona de protectie sanitara severa. In jurul forajelor, a aductiunilor nu este permis accesul animalelor, deoarece prin dejectiile acestora se poate infesta sursa de apa potabila.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe în Actualitate

Parcul din preajma restaurantului timişorean „Flora” va fi reamenajat de către administraţia locală

Banatenii25 iulie 2017

Avertizări de inundaţii în Timiş şi Caraş Severin. Creşte debitul pe mai multe râuri!

Banatenii25 iulie 2017

VIDEO Gestul făcut de o mamă pentru salvarea fiului filmat cum fură şi făcut de ruşine pe Facebook

Daniel Dancea25 iulie 2017

GEC Nera acuză din nou tăieri ilegale de pădure într-o zonă de protecţie integrală din Caraş-Severin

Banatenii25 iulie 2017

Cum au început să fie rezolvate dosarele de evaziune care „zăceau” în fişetele poliţiştilor din Timiş: „Nu cred că a fost vorba de delăsare”

Banatenii24 iulie 2017

Nu sunt pericol public, chiar dacă au îngrozit un oraş! Romii scandalagii din Lugoj au fost eliberaţi

Banatenii24 iulie 2017

RATT devine istorie. Timişorenii vor circula cu autobuze şi tramvaie ale STPT

Banatenii24 iulie 2017

Aproape 400 de şoferi au fost penalizaţi. Cei mai mulţi au primit amenzi pentru viteză

Banatenii24 iulie 2017

EXCLUSIV Conflict reizbucnit între clanurile ţigăneşti din Lugoj care au vrut să se măcelărească

Banatenii21 iulie 2017

Pistolar urmărit în Germania, prins în Timiş. A fost reţinut şi va fi repatriat

Banatenii21 iulie 2017

O tânără de 24 de ani, din Timiş, căutată de poliţişti pentru că nu s-a mai întors acasă de două zile

Banatenii21 iulie 2017

La Buziaş funcţionează una dintre cele mai bune şcoli de piloţi din ţară. Aero West oferă pregătire pentru o gamă largă de licenţe şi calificări de zbor

Banatenii21 iulie 2017