Inchiriere spatii Lugoj

Actualitate

VIDEO Sute de lugojeni, adunați să vadă Drumul Crucii. Un fost ateu a luat bătaie ani la rând ca să arate cum a fost chinuit Isus

VIDEO Sute de lugojeni, adunați să vadă Drumul Crucii. Un fost ateu a luat bătaie ani la rând ca să arate cum a fost chinuit Isus

Autoliv

Sute de lugojeni au participat, joi, la Lugoj la procesiunea Drumul Crucii, o reprezentare dramatică a Drumului Crucii parcurs de Domnul Iisus Hristos înainte de moartea Lui (Foto Ionel Tuțac). Dramatizarea este realizată de un grup de credincioşi din mai multe confesiuni religioase, ca o încercare de a demonstra că în creştinism nu sunt graniţe. Personajele istorice: Iisus Hristos, soldaţii romani, Pilat din Pont, Baraba, Maria – mama lui Iisus, mironosiţele şi alte personaje, au purtat costume de epocă pentru a reda cât mai fidel momentele din urmă cu 2.000 de ani.

Scenele cutremurătoare au încercat să redea o parte din suferințele îndurate de Mântuitor. Ajuns la ediția a 13-a, Drumul Crucii l-a avut în rolul principal pe Iulian, un tânăr din București care a purtat crucea și a îndurat bătăi reale. Ani la rând, cel care a îndurat bătăile a fost Daniel Leș, un artist ceramist care a fost și promotorul acțiunii, alături de Asociația Bărbaților Creștini și Asociația Servus – Baia Mare.

Cu o poveste de viață impresionantă, Daniel Leș a ajuns să joace rolul Mântuitorului după ce a fost un ateu convins. Daniel Leș, care a participat în acest an la Drumul Crucii de la Timișoara, a avut o viaţă tumultoasă până să ajungă pe calea credinţei. Leş este de profesie artist ceramist, având mai multe distincţii naţionale şi internaţionale în acest domeniu. Activ în lumea interlopă, furându-şi soţia de acasă şi ajungând într-o situaţie dificilă, Daniel Leş susţine că o forţă divină l-a ridicat şi i-a schimbat viaţa.

La 18 ani acesta a fugit de acasă şi s-a căsătorit cu o fată de 17 ani, fiica unui director de bancă. „Eram un biet artist cu mapa de schiţe sub braţ. La un moment dat ne-am pomenit într-un apartament cu chirie fără bani”, a mai spus artistul. Evenimentul a transformat mulţi apropiaţi în duşmani care nu au fost de acord cu relaţia dintre cei doi tineri. Sărăcia l-a împins în cercuri interlope, unde talentul lui Dan Leş era folosit pentru falsificarea paşapoartelor. „Am ajuns chiar să fiu ţinut în lagăre din Austria unde eram bătut”, a mai povestit bărbatul. În situaţia în care era, credinţa nici nu exista în vocabularul lui Leş, fiind convins că Dumnezeu nu există.

În spatele lui erau însă rugăciunile puternice ale mamei sale care se ruga pentru creştinarea „interlopului”. Ajuns într-o situaţie jalnică, fără bani şi cu frigiderul gol, Leş s-a închis în cameră şi s-a rugat. „Aveam un gol lăuntric imens. Auzisem de Dumnezeu, dar nu credeam în El. Prin rugăciunea mea l-am provocat pe Dumnezeu să-mi arate că există. A fost un miracol când am simţit la modul fizic o forţă divină care îmi umple corpul de o dragoste divină care îmi spunea că nu o să se întâmple nimic rău. Timp de două ore am plâns într-una”, a mărturisit Dan Leş.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe în Actualitate

Enel întrerupe curentul în mai multe localități din Timiș

Daniel Groza11 decembrie 2017

Polițiștii locali ar putea să primească aceleași atribuții ca și cei de la Rutieră

Banatenii5 decembrie 2017

Cum poți ajunge la închisoare din cauza petardelor

Banatenii5 decembrie 2017

Doi bănățeni în primii zece cei mai bogați români

Banatenii4 decembrie 2017

Avansări în grad la Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Caraş-Severin

Banatenii29 noiembrie 2017

O femeie a sunat la 112 pentru că a răpit-o amantul! Polițiștii i-au dat amenda

Banatenii29 noiembrie 2017

Tinerii din Timiș consumă mai multe droguri. Canabisul, ecstasy și amfetamina în topul substanțelor traficate

Banatenii28 noiembrie 2017

Inspecția Tehnică Periodică pentru mașinile mai vechi de 12 ani se va face anual

Banatenii22 noiembrie 2017

Minoră de 15 ani prinsă la furat într-un magazin din Timișoara

Banatenii21 noiembrie 2017

Când se deschide ansamblul Openville din Timişoara

Banatenii21 noiembrie 2017

Ce zone va afecta ciclonul polar care va lovi duminică România

Banatenii16 noiembrie 2017
Penitenciarul Timişoara

Deținuții din Penitenciarul Timişoara care vorbesc limba italiană pot avea muncă de birou

Banatenii16 noiembrie 2017