Administrație

VIDEO! Spitalele din Lugoj și Mako au pus bazele unui nou proiect european de peste 2 milioane de euro

VIDEO! Spitalele din Lugoj și Mako au pus bazele unui nou proiect european de peste 2 milioane de euro

Autoliv

O delegație a spitalului din Mako a fost prezentă joi la Lugoj pentru a deschide discuțiile unei noi colaborări transfrontaliere între cele două spitale. Vecinii maghiari au fost încântați să reia colaborarea cu spitalul din Lugoj după ce anul trecut s-a încheiat un proiect comun de pe urma căruia Lugojul a beneficiat de o secție de Urgențe nouă.

Este vorba despre un proiect ce va avea o valoare mai mare decât precedentul, aproximativ 2,5 milioane de euro. Ambele spitale își doresc să reabiliteze partea de Chirurgie. Undeva până-n luna decembrie se va începe scrierea proiectului, iar la începutul anului viitor se va face jurizarea.

La Lugoj va fi prinsă secția de Chirurgie cu compartimentele aparținătoare – Chirurgia Generală, Traumatologia, Urologia, Ortopedia, ATI și Blocul Operator.

”Ne aflăm aici pentru a pune la punct un nou proiect european. Am clarificat niște lucruri importante în legătură cu desfășurarea proiectului ce urmează și conținutul acestuia. Am stabilit responsabilități și termene. E prima întâlnire, s-au conturat câteva idei, acestea se vor cristaliza în următoarea perioadă. […] Dezvoltarea și înnoirea spitalului de la Mako este un proiect de durată. După câte simt eu suntem la mijlocul drumului. În mare, proiectul care urmează dorim să renovăm și să reînnoim tot ce este legat de activitatea chirurgicală. La acest subiect trebuie să ne găsim părțile comune”, a declarat dr. Arpad Kallai, directorul general al centrului medical de care aparține spitalul din Mako.

Managerul maghiar a vorbit și despre relația de prietenie care s-a legat între cele două echipe: ”Domnul director Voichescu a reușit cu mare tact să termine cu succes proiectul comun pe care l-am avut și asta mă încurajează să îmi doresc încă un parteneriat cu Lugojul. Dacă mă gândesc cum a pornit și … a repornit acest proiect la început, după ce ne-am cunoscut, dacă voi scrie o biografie acest episod va ocupa un loc de cinste”.

Primul proiect comun între spitalele din Lugoj și Mako a fost câştigat în anul 2013 prin Programul de Cooperare Transfrontalieră Ungaria-România 2007-2013 și finanțat de Uniunea Europeană prin Fondul European de Dezvoltare Regională.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Administrație

Mai multe în Administrație

S-au stabilit firmele care adună gunoiul în Timiș, în următorii cinci ani. La Lugoj și Buziaș, tariful va fi mai mare decât la Timișoara

Banatenii16 august 2017

Lugojul rămâne fără apă. Meridian face lucrări la magistrala orașului

Banatenii16 august 2017

Pasajul „Jiul” din Timișoara se închide până în septembrie

Banatenii11 august 2017

Cum își schimbă Fiscul din Timiș programul de lucru în perioada următoare

Banatenii11 august 2017

VIDEO Penalități și rezilieri parțiale pentru constructorii autostrăzii Lugoj-Deva. Cu ce l-au supărat pe ministru

Banatenii11 august 2017

Primăria Dumbrăvița a cumpărat 20 de pixuri cu 145 de lei bucata

Banatenii10 august 2017

Serviciile de Evidența Persoanelor și Starea Civilă din Lugoj se mută în sediu nou. Din aceeași locație se vor elibera și pașapoartele

Banatenii9 august 2017

Locomotivele de epocă de la Reșița sunt mâncate de rugină. De ce nu pot fi reabilitate

Banatenii9 august 2017

Primarul Sorin Munteanu cere sprijinul locuitorilor: Colonada de la Buziaş, recent reabilitată, a fost vandalizată!

Banatenii4 august 2017

CNAIR trimite dronele să supravegheze șantierele autostrăzilor din România. Imaginile vor putea fi văzute de toată lumea

Banatenii2 august 2017

Reșițenii vor fi alarmați în fiecare lună. IGSU face exerciții publice

Banatenii1 august 2017

Avertisment în Timiș, din cauza caniculei! Aquatim cere limitarea consumului de apă

Banatenii1 august 2017