Administrație

VIDEO Ruşinea Banatului. Oraşul din vestul ţării în care gropile din asfalt sunt acoperite cu pământ

VIDEO Ruşinea Banatului. Oraşul din vestul ţării în care gropile din asfalt sunt acoperite cu pământ

Autoliv

Banatenii

Mai multe străzi din Lugoj pe care s-au făcut săpături pentru lucrări edilitare ar fi trebuit aduse la starea iniţială. Acest lucru nu s-a întâmplat, gropile fiind „asfaltate” cu pământ. Un exemplu este strada Astalaş, acolo unde drumul a fost spart, în urmă cu mai bine de două luni, pentru lucrări la reţelele edilitare. Strada nu a fost adusă la starea iniţială, asfaltul dinaintea săpăturilor fiind înlocuit cu pământ. Umplutura nu a rezistat, în stradă formându-se gropi care îi obligă pe şoferi să facă slalom.

Tot cu pământ s-a „asfaltat” şi o spărtură de pe strada Huniade.  Una dintre cele mai importane străzi din oraș. Pe lângă faptul că drumul nu a fost adus la starea initial, de mai bine de o lună, groapa pentru căminul de utilităi, tranformată în groapă de gunoi, stă descoperită, fiind semnalizată necorespunzător și punând în pericol siguranța pietonilor.

Pe strada Paul Chinezu o porţiune de drum s-a surpat lăsând la iveală o groapă în care maşinile riscau să rămână blocate, aşa cum s-a şi întâmplat deja în zona Judecătoriei Lugoj. După câteva zile în care groapa a fost semnalizată, problema a fost rezolvată prin acoperirea ei cu pământ.

Pe strada Nera, în Micro 4, pământul nu a ajuns încă. O groapă formată sub asfaltul surpat riscă oricând să „înghită” o maşină. Tot pe strada Nera se poate vedea bătaia de joc în care s-a asfaltat după lucrări la canalizare, strada fiind plină de denivelări.


Primarul Lugojului, Francisc Boldea (PSD), susţine că în oraş sunt mult mai multe situaţii de acest fel, principala cauză fiind lipsa de dotări a Meridianului, societate de apă şi canal din subordinea Consiliului Local Lugoj. „Le-am cumpărat utilaje acum. Săptămâna viitoare primesc şi camionetă. Sarcina este pur a Meridianului, să aducă drumul la starea iniţială. Până acum au zis că nu au avut cu ce că nu au avut utilaje. Acum au utilaje, au termen ca până la întâi august, tot oraşul să fie terminat. Până acum asfaltările s-au făcut cu lopata şi au fost de proastă calitate. De asta am cumpărat utilaje. O să îşi revină la toate. Am făcut un inventar sunt 261 de situaţii în tot oraşul”, a declarat primarul aflat la al treilea mandat. Referitor la străzile pe care s-au făcut decapări, dar nu se mai fac şi asfaltări, primarul Francisc Boldea a declarat că „nu se poate veni cu 40 de tone de asfalt pentru două plombări”.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Administrație

Mai multe în Administrație

S-au stabilit firmele care adună gunoiul în Timiș, în următorii cinci ani. La Lugoj și Buziaș, tariful va fi mai mare decât la Timișoara

Banatenii16 august 2017

Lugojul rămâne fără apă. Meridian face lucrări la magistrala orașului

Banatenii16 august 2017

Pasajul „Jiul” din Timișoara se închide până în septembrie

Banatenii11 august 2017

Cum își schimbă Fiscul din Timiș programul de lucru în perioada următoare

Banatenii11 august 2017

VIDEO Penalități și rezilieri parțiale pentru constructorii autostrăzii Lugoj-Deva. Cu ce l-au supărat pe ministru

Banatenii11 august 2017

Primăria Dumbrăvița a cumpărat 20 de pixuri cu 145 de lei bucata

Banatenii10 august 2017

Serviciile de Evidența Persoanelor și Starea Civilă din Lugoj se mută în sediu nou. Din aceeași locație se vor elibera și pașapoartele

Banatenii9 august 2017

Locomotivele de epocă de la Reșița sunt mâncate de rugină. De ce nu pot fi reabilitate

Banatenii9 august 2017

Primarul Sorin Munteanu cere sprijinul locuitorilor: Colonada de la Buziaş, recent reabilitată, a fost vandalizată!

Banatenii4 august 2017

CNAIR trimite dronele să supravegheze șantierele autostrăzilor din România. Imaginile vor putea fi văzute de toată lumea

Banatenii2 august 2017

Reșițenii vor fi alarmați în fiecare lună. IGSU face exerciții publice

Banatenii1 august 2017

Avertisment în Timiș, din cauza caniculei! Aquatim cere limitarea consumului de apă

Banatenii1 august 2017