Lugojeanul

Administrație

VIDEO Ruşinea Banatului. Oraşul din vestul ţării în care gropile din asfalt sunt acoperite cu pământ

VIDEO Ruşinea Banatului. Oraşul din vestul ţării în care gropile din asfalt sunt acoperite cu pământ

Autoliv

Banatenii

Mai multe străzi din Lugoj pe care s-au făcut săpături pentru lucrări edilitare ar fi trebuit aduse la starea iniţială. Acest lucru nu s-a întâmplat, gropile fiind „asfaltate” cu pământ. Un exemplu este strada Astalaş, acolo unde drumul a fost spart, în urmă cu mai bine de două luni, pentru lucrări la reţelele edilitare. Strada nu a fost adusă la starea iniţială, asfaltul dinaintea săpăturilor fiind înlocuit cu pământ. Umplutura nu a rezistat, în stradă formându-se gropi care îi obligă pe şoferi să facă slalom.

Tot cu pământ s-a „asfaltat” şi o spărtură de pe strada Huniade.  Una dintre cele mai importane străzi din oraș. Pe lângă faptul că drumul nu a fost adus la starea initial, de mai bine de o lună, groapa pentru căminul de utilităi, tranformată în groapă de gunoi, stă descoperită, fiind semnalizată necorespunzător și punând în pericol siguranța pietonilor.

Pe strada Paul Chinezu o porţiune de drum s-a surpat lăsând la iveală o groapă în care maşinile riscau să rămână blocate, aşa cum s-a şi întâmplat deja în zona Judecătoriei Lugoj. După câteva zile în care groapa a fost semnalizată, problema a fost rezolvată prin acoperirea ei cu pământ.

Pe strada Nera, în Micro 4, pământul nu a ajuns încă. O groapă formată sub asfaltul surpat riscă oricând să „înghită” o maşină. Tot pe strada Nera se poate vedea bătaia de joc în care s-a asfaltat după lucrări la canalizare, strada fiind plină de denivelări.


Primarul Lugojului, Francisc Boldea (PSD), susţine că în oraş sunt mult mai multe situaţii de acest fel, principala cauză fiind lipsa de dotări a Meridianului, societate de apă şi canal din subordinea Consiliului Local Lugoj. „Le-am cumpărat utilaje acum. Săptămâna viitoare primesc şi camionetă. Sarcina este pur a Meridianului, să aducă drumul la starea iniţială. Până acum au zis că nu au avut cu ce că nu au avut utilaje. Acum au utilaje, au termen ca până la întâi august, tot oraşul să fie terminat. Până acum asfaltările s-au făcut cu lopata şi au fost de proastă calitate. De asta am cumpărat utilaje. O să îşi revină la toate. Am făcut un inventar sunt 261 de situaţii în tot oraşul”, a declarat primarul aflat la al treilea mandat. Referitor la străzile pe care s-au făcut decapări, dar nu se mai fac şi asfaltări, primarul Francisc Boldea a declarat că „nu se poate veni cu 40 de tone de asfalt pentru două plombări”.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Administrație

Mai multe în Administrație

Încep să pice primarii care au făcut afaceri cu Măran. Doi au ajuns la DNA. Câți mai urmează?

Banatenii19 octombrie 2017

Biroul Vamal de Interior Timiș are un nou sediu

Banatenii18 octombrie 2017

Consilierii județeni alocă bani pentru modernizarea și lărgirea mai multor drumuri din Timiș

Banatenii17 octombrie 2017

Consilierii judeţeni se întrunesc în şedinţă. Mai multe drumuri din Timiş intră în reabilitare

Banatenii11 octombrie 2017

Un consilier local din Timișoara “inventariază” gropile din drumurile municipiului de pe Bega

Banatenii2 octombrie 2017

Pe ce drumuri din Banat se circulă cu restricţii, din cauza lucrărilor de remediere

Banatenii29 septembrie 2017

Consilierii judeţeni din Timiş se întâlnesc în şedinţă, pentru a discuta vânzarea unor spaţii, desfiinţarea unor centre de copii şi alte proiecte

Banatenii22 septembrie 2017

Drum închis spre o stațiune din Caraș-Severin. Se execută lucrări de consolidare

Banatenii19 septembrie 2017

VIDEO Robu publică două filmări cu șoferi periculoși din Timișoara. „Indiferent de câte injurii voi avea parte…EU VOI FI ÎNVINGĂTORUL”

Banatenii14 septembrie 2017

Reşiţenii, chemaţi să-şi achite impozitele fără majorări de întârziere

Banatenii12 septembrie 2017

Primarul Buziaşului a decis să returneze peste 5.000 de lei, pe care i-a folosit din bugetul local pentru cursurile la mare

Banatenii12 septembrie 2017

Primăria Lugoj este verificată de către Curtea de Conturi. A fost reclamată de către doi consilieri locali

Banatenii11 septembrie 2017