Actualitate

[VIDEO] Rulotă incendiată la Găvojdia! Victimele acuză poliţia de muşamalizarea cazului

[VIDEO] Rulotă incendiată la Găvojdia! Victimele acuză poliţia de muşamalizarea cazului

Autoliv

Rulota unei familii din Găvojdia a ars ca o torţă în urma unui incendiu provocat, susţin membrii acesteia, de un bărbat care are conflicte cu tot satul. În urma incendiului, care a avut loc în dimineaţa zilei de 16 august, rulota a ars în proporţie de 90%, fiind imposibil de reparat.

Conform membrilor familiei păgubite, vehiculul a costat în jur de 9.000 de lei. Pentru că rulota nu a luat foc din senin, oamenii au făcut plângere la Poliţie, însă nicio măsură nu a fost luată până acum, spun ei. Scandalul între familia păgubită şi bărbatul despre care aceştia susţin că le-ar fi dat foc la rulotă a început în urma unei licitaţii ce a avut loc la primăria din sat. Pentru că nu i-a convenit că familia în cauză a câştigat licitaţia, un teren care se afla în vecinătatea terenurilor lui, un localnic din Găvojdia, de profesie cioban şi despre care mai mulţi săteni spun că îi terorizează, a decis să dea foc la vehiculul.

„Pe la 6 şi ceva se tot uita cineva dintre pomi la rulotă. La 7 tata a plecat de acolo, iar pe la 7:30 l-a sunat sună cineva că arde rulota. Am mai avut probleme cu el, a încercat să otrăvească oile, să le dea foc, numai într-un scandal. Am făcut plângeri, la parchet sunt 20 de plângeri doar pentru el, în mine a încercat să dea cu maşina de vreo trei ori. Poliţiştii m-au ameninţat că îmi iau permisul dacă mai depun plângere împotriva lui. El e şi ăla de a pus oi moarte la o doamnă, de au venit televiziunile atunci, în livadă la femeie le-a pus şi tot nimic nu s-a rezolvat”, povesteşte Ramona Dzisac, fiica proprietarului rulotei incendiate.

Femeia mai spune că bărbatul care a dat foc rulotei îi ameninţă că vrea să îi ucidă. Nici primarul din localitate nu a scăpat de temperamentul răzbunător al bărbatului. Edilul şef din Găvojdia spune că l-a amendat de câteva ori, după care s-a ales cu ameninţări.

„Avem un agent de pază care are în sarcină să verifice. Au fost aplicate vreo patru amenzi, în jur de 2.000 de lei total. Nu m-a ameninţat direct, prin cineva, mi-a transmis altcineva un fel de ameninţare. Poliţia trebuie să se ocupe de treaba asta, nu ştiu dacă e cineva naş la el, poliţia sper să îşi facă datoria şi să ia măsuri ferme. Eu am încredere că se vor lua măsuri, problemele astea sunt, trebuie făcută ordine”, a spus primarul Dănuţ Stoica din Găvojdia.

Contactaţi pentru un punct de vedere cu privire la rulota incendiată în dimineaţa zilei de 16 august, poliţiştii spun că ancheta continuă în caz, fără să poată oferi un răspuns dacă bărbatul este sau nu în vizorul poliţiei, fiind acuzat că ameninţă şi urmăreşte sătenii din Găvojdia, de fiecare dată când aceştia îl deranjează cu ceva.

„În cauză a fost deschis dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţinuii de distrugere prin incendiere, poliţiştii efectuând cercetări în vederea identificării şi tragerii la răspundere a autorului. Până în prezent, au fost audiate mai multe persoane care ar putea oferi indicii care ar duce la identificarea autorului”, a declarat pentru Cetăţeanul Mirela Drăghicioiu, purtător de cuvânt IPJ Timiş.

Cetăţeanul a stat de vorbă şi cu bărbatul despre care sătenii spun că îi terorizează.

„Eu nu ştiu ce ură poate să fie. Sunt vreo două persoane care au ură pe mine, că am multe animale sau ceva. Dacă e cum zic ei, să îmi aducă dovezi că le-am stricat recolţile, să îmi aducă dovadă şi eu le plătesc. Ură personală că cineva are şi altul nu are, că eu am casă mare, că am 1000 de oi, că am maşină, că mă car cu muzică. Fiecare face ce vrea, gândeşte ce vrea, mie să îmi aducă dovezi că le-am stricat porumbul sau grâul. Se influenţează unul pe altul să pună plângere la poliţie, eu pot să pun 100 de plângeri. Eu am familia mea, vreau să muncesc şi atât, nu am treaba nimănui”, a declarat Constantin Moga pentru publicaţia noastră.

Vezi comentarii (1)

1 Comment

  1. Mihaescu F.

    1 septembrie 2015 at 17:10

    Acest Moga este toată ziua acasă la Chebici și alți lucrători în poliție. Mulți au animale și sunt bogați dar nu fac atâtea pagube câte face Moga. Poliția nu va va face dreptate pentru ca nu se poate sa primești miei și brânză și dupaceea să faci dosar penal…e imposibil.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Mai multe în Actualitate

Parcul din preajma restaurantului timişorean „Flora” va fi reamenajat de către administraţia locală

Banatenii25 iulie 2017

Avertizări de inundaţii în Timiş şi Caraş Severin. Creşte debitul pe mai multe râuri!

Banatenii25 iulie 2017

VIDEO Gestul făcut de o mamă pentru salvarea fiului filmat cum fură şi făcut de ruşine pe Facebook

Daniel Dancea25 iulie 2017

GEC Nera acuză din nou tăieri ilegale de pădure într-o zonă de protecţie integrală din Caraş-Severin

Banatenii25 iulie 2017

Cum au fost rezolvate dosarele de evaziune care „zăceau” în fişetele poliţiştilor din Timiş: „Nu cred că a fost vorba de delăsare”

Banatenii24 iulie 2017

Nu sunt pericol public, chiar dacă au îngrozit un oraş! Romii scandalagii din Lugoj au fost eliberaţi

Banatenii24 iulie 2017

RATT devine istorie. Timişorenii vor circula cu autobuze şi tramvaie ale STPT

Banatenii24 iulie 2017

Aproape 400 de şoferi au fost penalizaţi. Cei mai mulţi au primit amenzi pentru viteză

Banatenii24 iulie 2017

EXCLUSIV Conflict reizbucnit între clanurile ţigăneşti din Lugoj care au vrut să se măcelărească

Banatenii21 iulie 2017

Pistolar urmărit în Germania, prins în Timiş. A fost reţinut şi va fi repatriat

Banatenii21 iulie 2017

O tânără de 24 de ani, din Timiş, căutată de poliţişti pentru că nu s-a mai întors acasă de două zile

Banatenii21 iulie 2017

La Buziaş funcţionează una dintre cele mai bune şcoli de piloţi din ţară. Aero West oferă pregătire pentru o gamă largă de licenţe şi calificări de zbor

Banatenii21 iulie 2017