Sport

[VIDEO] Povestea uluitoare a jucătoarei de la CSM Lugoj care a supravieţuit uraganului Katrina! „Ştiam că vom muri în podul casei”

[VIDEO] Povestea uluitoare a jucătoarei de la CSM Lugoj care a supravieţuit uraganului Katrina! „Ştiam că vom muri în podul casei”

Autoliv

Alexandra Warren, jucătoarea din SUA care aduce atât la propriu, cât şi la figurat un strop de culoare echipei de volei CSM Lugoj, a trăit clipe îngrozitoare în 2005, atunci când uraganul Katrina a lovit oraşul în care locuia alături de familia sa. Alex, aşa cum o strigă şi colegele din echipa lugojeană, a povestit toată întâmplarea pentru asociaţia oficială a Atelţilor Statului Mississippi din Statele Unite.

Alexandra avea doar 11 ani când uraganul Katrina i-a lovit casa din New Orleans, Louisiana. În timpul interviului, jucătoarea transferată pentru sezonul 2016-2017 la Lugoj povesteşte cu lux de amănunte cele întâmplate în momentele de cumpănă, când America s-a confruntat cu unul dintre cele mai devastatoare 5 uragane din istoria ţării. Redăm mai jos traducerea în română a celor mai importante părţi ale interviului.

„Când a venit uraganul, eram în casa tatălui meu vitreg. Stăteam acolo, într-o singură cameră, dormeam pe jos şi într-un singur pat. Când a venit furtuna, era ziua înainte de şcoală, primarul vorbea despre evacuare, dar nu ne permiteam asta, nu aveam unde să mergem. Îmi amintesc cum m-am trezit, eram foarte transpirată, pentru că era extrem de cald şi am dormit pe jos. Îmi amintesc cum m-am uitat la ceas şi toată lumea urla, trezeşte-te, trezeşte-te, ochii îmi erau întredeschişi, am văzut apa care se ridica într-una.

Îmi amintesc cum papucii de casă pluteau pe apă. Atunci am auzit că trebuie să mergem în pod. În timp ce stăteam acolo, tot ce puteam auzi era cum picau ţiglele, toată apa aia care creştea încontinuu. Eram sigură că urma să cadă acoperişul pe noi. Una dintre surorile mele a început să se roage, în acel moment m-am gândit doar la faptul că asta e, vom muri.

Unul dintre unchii mei a deschis un geam al podului, prin acoperiş, prin care ne-am putut uita afară. Vântul era atât de puternic, de zgomotos, puteam vedea cum pică ţiglele, pentru ore în şir, aveam impresia că suntem acolo dintotdeauna. S-a oprit, într-un târziu, când am putut să dormim. Dacă scoteai mâna afară, puteai atinge apa. Mirosea groaznic, a canalizare. Am ieşit toţi pe acoperiş, pentru că era foarte cald în pod, stăteam pe ţigle şi am tot aşteptat. Nu s-a întâmplat nimic pentru foarte multă vreme, după care a venit într-un final o barcă, cu care am ajuns la un centru comunitar. De acolo vedeam mereu autobuze care plecau şi plecau, ne lăsau acolo practic. Nimeni nu ne salva şi pe noi.

Atunci am început să ne panicăm. Însă am avut mâncare şi tot ce aveam nevoie, iar părinţii noştri au fost foarte buni în a ne ajuta să ne păstrăm calmul. În centrul comunitar mirosea a urină, oamenii urlau noaptea, au avut loc violuri, nici nu ştiai ce auzi câteodată. Într-un final, ne-au urcat în autobuze şi am mers la aeroport, ne-au spus că ne duc în San Antonio. Când am ajuns acolo, am fost înjurată, nu aveam haine, nu ştiam cum trebuia să mă port, eram prea înaltă, vorbeam ciudat, nu era nicicum bine. Eram nervoasă şi supărată, însă pe cât de şocantă a fost, furtuna aia m-a transformat ca persoană”

Puteţi urmări întreaga poveste a jucătoarei de culoare în videoclipul postat pe contul de Youtube HailState al Atelţilor Statului Mississippi din SUA. Uraganul Katrina s-a format la 23 august 2005, întreaga furtună durând 8 zile. În acest timp, în jur de 1.800 de persoane au murit, în timp ce pagubele materiale au depăşit suma record de 108 miliarde de dolari.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe în Sport

Înotători din Norvegia, la pregătire în Reșița. Sportivii sunt antrenați de o reșițeancă

Banatenii23 iunie 2017

De ce este bine sa ne creem conturi la mai multe case de pariuri

Banatenii22 iunie 2017

De ce se implică Nicolae Robu în transferurile de la Poli: „Eu am avut inițiativa creării acestei echipe”

Banatenii22 iunie 2017

Raliu în Banat! Între Nădrag și Fârdea se desfășoară “Cupa României la Automobilism – ACR-CNAK TIMIS 2017”

Banatenii21 iunie 2017

Piloţii de la Moto Extrem Lugoj, din nou pe podium în etapa de la Zărneşti

Alina Damian14 iunie 2017

Lugojeanul Ioan Ladanyi a fost eliminat de la Campionatul Mondial de Biliard

Banatenii14 iunie 2017

Medalie de argint pe echipe la Campionatul Naţional pentru gimnaştii lugojeni de la Clubul Sportiv Şcolar

Alina Damian12 iunie 2017

Turneu internațional de baschet la Lugoj, pentru old-boys

Banatenii9 iunie 2017

Lugojenii sunt așteptați să se înscrie la un campionat de bowling

Daniel Groza8 iunie 2017

Lugojeanul Ioan Ladanyi va participa din nou la Campionatul Mondial de biliard

Banatenii3 iunie 2017

Un lugojean în vârstă de 72 de ani este în premieră campion naţional la pescuit

Alina Damian30 mai 2017

Reprezentanţi ai zece sporturi se vor reuni pe platoul Casei de Cultură

Alina Damian26 mai 2017