Actualitate

VIDEO! Pericol maxim de accidente pe autostrada Timișoara-Lugoj din cauza câinilor tolerați de agenții de pază

VIDEO! Pericol maxim de accidente pe autostrada Timișoara-Lugoj din cauza câinilor tolerați de agenții de pază

Autoliv

De câteva zile, mai mulți câini au fost văzuți pe autoastrada care leaga Lugojul de Timișoara. În dreptul localității Topolovățiu Mare există două parcări unde patrupedele sunt blocate între gardurile drumului de mare viteză, fiind un pericol maxim pentru șoferii care pot rula cu viteze de până la 130 de km/h.

Mai mult, Poliția Autostrăzi are deja înregistrate două accidente cauzate de prezența câinilor pe autostradă. Comisarul-șef Teodor Tudur, șeful Biroului de Poliție Autostrada Deva-Nădlac, ne-a explicat cum s-a ajuns aici: ”Muncitorii de la autostradă au avut lucrări la parcări în ultima perioadă. Incidentele cu câini s-au petrecut la parcarea din dreptul localității Topolovățu Mare, acolo unde câinii au rămas în interiorul gardurilor după ce au plecat muncitorii”.

Joi seară și vineri dimineață reporterii Cetățeanul au verificat cele două parcări din dreptul Topolovățului aflate vizavi una de cealaltă, unde și în prezent se mai află doi căței.

Joi seara, câinii dormeau liniștiți sub privirile agentului de pază al firmei de securitate angajată de CNADR să păzească parcarea. Acesta susține că nu știa de accidentele cauzate de câini și nici nu părea deranjat de prezența patrupedelor acolo.

Culmea este că, întrebat dacă sunt câini și în parcarea de peste drum, omul spune că tot aceștia merg și acolo, admițând că cei doi căței circulă nestingheriți printre mașinile de pe autostradă.

Vineri dimineață, puii erau deja în cealaltă parcare, semn că peste noapte cel puțin o dată au trecut șoseaua. Și aici, paznicul nu părea să fie îngrijorat de prezența lor.

Interesant este că firma VIP Security din Lugoj a intrat în teren pe 24 decembrie și de atunci nimeni nu a luat vreo măsură împotriva acestui pericol iminent. Firma este deținută de consilierul local PSD din Lugoj Cristian Galescu care susține că vietățile sunt îndepărtate permanent, însă altele ar fi aduse încontinuu de oamenii fără bun simț.

”Noi îi anunțăm tot timpul pe cei de la Centrul de Întreținere și Coordonare de la Țipari și ei trimit oameni să-i ia de acolo. Tot timpul se iau, numai că apar alții noi, pentru că sunt oameni care-i aruncă din mașini. E un lucru periculos, dar noi ce găsim semnalăm”, susține Galescu.

Contactați pentru a explica cum se poate rezolva situația, reprezentanții Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Timișoara ne-au răspuns că deocamdată nu este angajată o firmă care are atribuții directe în domeniu. ”În spațiile de servicii de pe autostrăzi, intră în atribuțiile firmelor de curatenie să nu permită accesul animalelor în acele zone. În cazul spațiului de servicii de pe tronsonul 2 al autostrăzii Timisoara – Lugoj, nu există momentan o firmă care să asigure curățenia. Licitația pentru acest serviciu va începe în perioada urmatoare și estimăm că se va finaliza în luna martie. Momentan, spațiile de servicii sunt întreținute în regie proprie de DRDP Timișoara”, ne-a declarat Alina Sabou, specialist relații publice în cadrul DRDP Timișoara.

Autostrada A1, lotul II Timișoara-Lugoj a fost deschisă în data de 23 decembrie, la ora 19 fără fast, singurele mișcări în zonă fiind cele ale macaralelor care au îndepărtat blocurile de beton ce țineau departe șoferii de noua arteră.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Mai multe în Actualitate

VIDEO Hoț prins în flagrant într-un magazin din Timișoara, dat afară în șuturi de vânzătoare

Banatenii27 iulie 2017

Sute de mii de euro, găsiți la perchezițiile din dosarul „diplome fără studii” de la Arad

Banatenii26 iulie 2017

Dezvăluiri incendiare făcute de renumitul chirurg, Emil Urtilă, vizat de dosarul „diplome fără studii” de la Arad

Banatenii26 iulie 2017

Parcul din preajma restaurantului timişorean „Flora” va fi reamenajat de către administraţia locală

Banatenii25 iulie 2017

Avertizări de inundaţii în Timiş şi Caraş Severin. Creşte debitul pe mai multe râuri!

Banatenii25 iulie 2017

VIDEO Gestul făcut de o mamă pentru salvarea fiului filmat cum fură şi făcut de ruşine pe Facebook

Daniel Dancea25 iulie 2017

GEC Nera acuză din nou tăieri ilegale de pădure într-o zonă de protecţie integrală din Caraş-Severin

Banatenii25 iulie 2017

Cum au fost rezolvate dosarele de evaziune care „zăceau” în fişetele poliţiştilor din Timiş: „Nu cred că a fost vorba de delăsare”

Banatenii24 iulie 2017

Nu sunt pericol public, chiar dacă au îngrozit un oraş! Romii scandalagii din Lugoj au fost eliberaţi

Banatenii24 iulie 2017

RATT devine istorie. Timişorenii vor circula cu autobuze şi tramvaie ale STPT

Banatenii24 iulie 2017

Aproape 400 de şoferi au fost penalizaţi. Cei mai mulţi au primit amenzi pentru viteză

Banatenii24 iulie 2017

EXCLUSIV Conflict reizbucnit între clanurile ţigăneşti din Lugoj care au vrut să se măcelărească

Banatenii21 iulie 2017