Social

VIDEO Patru tineri de lângă Lugoj, acuzaţi că au vrut să violeze o femeie. Localnic: „Nu e credibilă”

VIDEO Patru tineri de lângă Lugoj, acuzaţi că au vrut să violeze o femeie. Localnic: „Nu e credibilă”

Autoliv

O femeie de 65 de ani din comuna timişeană Bara îi acuză pe patru tineri din sat că au intrat peste ea în casă şi ar fi încercat să o violeze. Poliţia a deschis un dosar penal pentru tentativă de viol, dar potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Timiş, procurorul de caz a dispus ca nicio informaţie legată de anchetă să nu fie făcută publică.

Pentru a vedea despre ce este vorba  în acest caz, ne-am deplasat în comuna Bara pentru încercând să discutăm cu cei implicaţi. Femeia care a depus reclamaţia, despre care am aflat că o cheamă Leana, are aproximativ 65 de ani şi locuieşte mai mult singură, soţul fiind cioban într-un sat din apropiere, iar fiul muncitor în pădure, nu a putut fost găsită acasă. Ușa de acces în curte era legată cu o ață și geamul uneia dintre camerele casei părăginite era deschis, dar nimeni nu a răspuns pentru a putea discuta.

Toţi localnicii cu care am vorbit au declarat că femeia face parte dintr-o familie cu probleme, certuri și bătăi, iar Leana este cunoscută pentru consumul de alcool. Localnicii spun că reclamaţia femeii nu este credibilă, plângerea fiind făcută pentru a scoate bani de pe cei patru tineri ale căror familii sunt printre cele mai înstărite din sat.

„Nu o să rămână lucrurile aşa. Ea este o alcoolică. În 2-3 săptămâni o să se clarifice totul”, a spus o doamnă care nu a vrut să comenteze mai mult, dar a lăsat să se înţeleagă că nepotul ei este unul dintre tinerii acuzaţi de tentativă de viol. Femeia a mai spus că băieţii au fost să bage în curtea femeii vaca lăsată în voia sorţii şi unul dintre ei a intrat în casă doar să o strige pe Leana să îşi lege vaca. Femeia a mai spus că declaraţiile presupusei victime au fost contradictorii, iar  plângerea a fost depusă la două zile de la presupusa faptă.

Unul dintre cei patru tineri acuzaţi de tentativă de viol este Alex B. Acesta a declarat că femeia a cerut 20.000 de lei pentru a-şi retrage plângerea şi după aceea a redus pretenţiile la 10.000. „Noi am vrut să îi băgăm vaca. Noi de-aia ne-am şi dus, să-i băgăm vaca în curte. Nu i-am făcut nimic, nu am dezbrăcat-o, nu i-am făcut nimic. Am mai băgat vaca şi cu două seri înainte”, a declarat tânărul.

„Am ajutat-o mult. Am scos-o de multe ori din mâinile lu’ bărbatu-su. (…) Dacă e beată, ăștia (n.r. unii bărbați din sat) o trag care cum vreau și bagă copii nevinovați. Ăsta e în ultimul an la liceu și să îi facă treburi din astea. Dacă era o fată tânără…dar ultima pișorcoasă, vai ș-amar. Să ajung să cresc doi copii și să…”, a spus mama tânărului acuzat de femeia din Bara.

„Nu am auzit nimic. Nu ştiu ce legături au avut ei, ce au făcut. Chiar nu ştiu care e adevărul şi nu mă bag. Unul dintre băieţi e vecinul meu. Ea probabil s-o fi încurcat cu ei mai demult şi…”, a lansat o ipoteză unul dintre localnici. Sub protecţia anonimatului doi dintre vecinii femeii au declarat că femeia care îi acuză pe cei patru tineri este o mare consumatoare de alcool, iar gospodăria ei este lăsată de izbelişte. „Sunt nişte oameni care nu reprezintă absolut nimic aici în sat. Nu s-a constatat nimic. Nu e credibilă”, a declarat un alt vecin al femeii, care a refuzat să facă alte comentarii.

În lipsa unui răspuns din partea Poliției și a Parchetului de pe lângă Judecătoria Lugoj, am transmis o solicitare Parchetului General care a comunicat că a transmis solicitarea procurorilor lugojeni care vor transmite un răspuns. Până la ora redactării materialului Parchetul de pe lângă Judecătoria Lugoj nu a transmis nicio informație referitoare la cazul din Bara.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe în Social

VIDEO Un tânăr, aflat la Cazanele Dunării, a prins o vipera cu mâna şi a fost muşcat. E încă în pat, la două săptămâni de la păţanie

Banatenii19 iulie 2017

Doi copii de ispravă! Şi-au petrecut o săptămână din vacanţă muncind ca voluntari la adăpostul de animale

Banatenii19 iulie 2017

ROMANIA INCOMPETENTA – Trenul Timişoara-Bucureşti a pierdut vagoanele pe drum. 100 de persoane au rămas izolate, în câmp

Banatenii18 iulie 2017

Fiscul din Timişoara a lăsat doi copii cu autism fără bani de tratamente. A virat sumele care li se cuveneau în contul altei asociaţii

Banatenii14 iulie 2017

Tânăr, cu master în Economie, zilnic pe câmp, la volanul tractorului: “Nu mi-e ruşine cu ceea ce fac, e o pasiune frumoasă”

Banatenii14 iulie 2017

Romania incompetentă! “Mama a dispărut de două săptămâni din spitalul de la Jebel. Mi-au spus că ei nu au ce face, că mai au şi alţi bolnavi de îngrijit”

Banatenii14 iulie 2017

Ecologiştii atrag atenţia că pădurile UNESCO din Banat sunt încă sub securea Romsilva

Banatenii14 iulie 2017

Primăria Caransebeş, o organizaţie creştină şi o multinaţională au construit case pentru 10 familii

Banatenii13 iulie 2017

Galerie FOTO – În Banat se construiesc trenuri şi tramvaie de lux, dar românii circulă tot în condiţii mizerabile

Banatenii12 iulie 2017

Şase tineri au fost opriţi de poliţişti doar cu ajutorul focurilor de armă. Încercau să scape după ce au fost prinşi în flagrant la un furt

Daniel Groza12 iulie 2017

Strigătul unui copil de 5 ani, din Banat: “Sufăr de o formă rară de CANCER. Te rog, salvează-mă!”

Banatenii7 iulie 2017

FOTO – Nu aţi plecat la mare! Şase ştranduri din Timişoara, unde vă puteţi petrece zilele caniculare

Banatenii7 iulie 2017