[VIDEO] Parcări noi în Cotu Mic şi de reşedinţă în tot Lugojul începând cu 2016

[VIDEO] Parcări noi în Cotu Mic şi de reşedinţă în tot Lugojul începând cu 2016

Autoliv

Primăria Lugoj a anunţat un plan îndrăzneţ de distribuire a parcărilor din oraş, peste 4.000 de locuri de parcare urmând să fie alocate proprietarilor de apartamente din mai toate zonele din oraş. Parcările de reşedinţă, care sunt de ani buni pe lista de investiţii a oraşului, vor deveni într-un final realitate, potrivit administraţiei locale.

„Se va percepe o chirie lunară, pe baza unei licitaţii care începe de la 120 de lei pe an. Parcările vor avea 5 metri lungime pe 2,5 metri lăţime. Staţionarea va fi permisă pe baza contractului, iar persoanele cu handicap de gradul 1 beneficiază de gratuitate”, a declarat primarul Francisc Boldea.

Lugojenii care vor dori să aibă numărul de la maşină pe parcare trebuie să se conformeze şi cu mai multe reguli privind locul de parcare pe care îl închiriază.

„Curăţenia parcării îi revine beneficiarului, dar şi deszăpezirea. De asemenea, doar vehicule care au maxim 3,5 tone pot staţiona în parcările de reşedinţă. Dacă primăria sau autorităţile locale au o intervenţie în zonă, atunci maşina beneficiarului trebuie mutată, pentru a se putea face intervenţia”, a mai explicat Boldea.

În majoritatea zonelor, se va amenaja şi un loc de parcare pentru vizitatori, însă doar acolo unde vor rămâne goale asemenea locuri. Lugojenii care deţin garaje sau curţi nu vor fi admişi la licitaţie, iar contractul se va realiza pe un an, cu posibilitatea de prelungire. Subînchirierea locului de parcare duce la pierderea acestuia.

„Bineînţeles, până să le scoatem la licitaţie, vom amenaja încă două locuri de parcare în Cotu Mic, în zona blocurilor 2 şi 3 şi respectiv 5, 6, 7 şi 8, acolo unde vom face şi zone verzi şi de relaxare pe lângă parcări. În acea zonă, vom realiza aproximativ 100 de locuri de parcare, ce vor fi gata până în vara acestui an”, a mai precizat edilul şef.

În municipiul Lugoj, Serviciul Poliţia Locală a numărat 3.970 de parcări, dintre care 1.568 sunt neamenajate corespunzător, au delimitările şterse sau necesită reamenajare. Cele mai multe parcări sunt în Cotu Mic, 335, urmat de str. Ţesători, 222 de locuri de parcare şi Stadion III, cu 216 locuri.

Vezi comentarii (2)

2 Comments

  1. Borosteanu Cristian Stefan

    22 ianuarie 2016 at 12:09

    Vise. La fel cum au modernizat Cartierul Micro IV. Să refacă centrul orașului, apoi să se ocupe de parcări.

  2. lugojanul

    22 ianuarie 2016 at 16:42

    faceti si in micro 2 in acel asa zis loc de joaca unde e focar de infectie wc de oameni si ciini ,gunoaie aruncate ,pentruca acolo nu se pot juca copii in acel spatiu de citiva metri ,plus ca e circulatie intensa fiind doua magazine care se aprovizioneaza prin spate si parcarea,bioclinica toti acolo parcheaza si nu avem spatiu cind venim acasa–daca s-ar amenja acolo ar mai intra citeva masini

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Administrație

Mai multe în Administrație

S-au stabilit firmele care adună gunoiul în Timiș, în următorii cinci ani. La Lugoj și Buziaș, tariful va fi mai mare decât la Timișoara

Banatenii16 august 2017

Lugojul rămâne fără apă. Meridian face lucrări la magistrala orașului

Banatenii16 august 2017

Pasajul „Jiul” din Timișoara se închide până în septembrie

Banatenii11 august 2017

Cum își schimbă Fiscul din Timiș programul de lucru în perioada următoare

Banatenii11 august 2017

VIDEO Penalități și rezilieri parțiale pentru constructorii autostrăzii Lugoj-Deva. Cu ce l-au supărat pe ministru

Banatenii11 august 2017

Primăria Dumbrăvița a cumpărat 20 de pixuri cu 145 de lei bucata

Banatenii10 august 2017

Serviciile de Evidența Persoanelor și Starea Civilă din Lugoj se mută în sediu nou. Din aceeași locație se vor elibera și pașapoartele

Banatenii9 august 2017

Locomotivele de epocă de la Reșița sunt mâncate de rugină. De ce nu pot fi reabilitate

Banatenii9 august 2017

Primarul Sorin Munteanu cere sprijinul locuitorilor: Colonada de la Buziaş, recent reabilitată, a fost vandalizată!

Banatenii4 august 2017

CNAIR trimite dronele să supravegheze șantierele autostrăzilor din România. Imaginile vor putea fi văzute de toată lumea

Banatenii2 august 2017

Reșițenii vor fi alarmați în fiecare lună. IGSU face exerciții publice

Banatenii1 august 2017

Avertisment în Timiș, din cauza caniculei! Aquatim cere limitarea consumului de apă

Banatenii1 august 2017