Lugojeanul

Actualitate

VIDEO / UPDATE Ofertă înșelătoare descoperită la Kaufland. Ce i s-a propus clientului care a a găsit neregula

VIDEO / UPDATE Ofertă înșelătoare descoperită la Kaufland. Ce i s-a propus clientului care a a găsit neregula

Autoliv

UPDATE: Kaufland România a transmis un punct de vedere oficial în care arată că a fost vorba de o eroare umană. Acum două zile în magazinul din Timișoara, strada D. Bojinca nr. 4, ni s-a semnalat o eroare de etichetare la raft a unui produs. Eticheta a fost corectată și diferența de preț a fost restituită clientului. Ulterior, am demarat verificări suplimentare a tuturor etichetelor din magazin. Ne cerem scuze pentru neplăcere, a fost o eroare umană și vă asigurăm că depunem toate eforturile pentru a limita și preîntâmpina astfel de situații, care ne dorim să nu se mai repete.  Corectitudinea etichetelor la raft reprezintă o prioritate pentru noi, iar în fiecare magazin avem echipe dedicate care le controlează zi de zi. Clienții care au cumpărat în aceste zile din magazinul din Timișoara, strada D. Bojinca nr. 4, produsul balsam de rufe Silan aflat la promoție, se pot întoarce cu bonul de casă la Biroul de Informații din magazinul din Timișoara pentru a primi diferența de preț de 2 lei.  De asemenea, rugăm clienții care sesizează astfel de situații să se adreseze pentru rezolvare la numărul de telefon gratuit 0800.080.888 de luni până vineri, în intervalul orar 09.00 – 18.00, sau la Biroul de Informații din magazine”, se arată în răspunsul Kaufland România.

Timișoreanul Cristian Brâncovan, cunoscut și ca „vânătorul de hoți” pentru campania derulată împotriva hoților de buzunare, a postat luni, pe pagina sa de Facebook, un avertisment pentru clienții Kaufland, cărora le-a spus să fie atenți la prețurile afișate pe raft și la cele de pe bon, având surpriza să constate că la un balsam de rufe pe care l-a cumpărat de la un magazin Kaufland din Timișoara era un preț pe raft și altul, mai mare, pe bon.

Marți, Cristian Brâncovan s-a întors la Kaufland, pentru a vedea dacă a fost vorba de o greșeală sau este o practică a magazinului. Tânărul a filmat totul și a arătat cum cumpără un balsam de rufe al cărui preț la raft este mai mic decât cel de la casă. După ce a sesizat problema la ghișeul de informații, Brâncovan a cerut să discute cu un șef, care a refuzat să aibă un dialog înregistrat cu timișoreanul. Filmulețul postat pe Facebook s-a viralizat foarte repede, adunând în mai puțin de o zi peste 1,3 milioane de vizualizări și mii de comentarii și aproape 28.000 de share-uri.

Miercuri dimineața, Kaufland România a reacționat pe pagina de Facebook, cerându-le scuze clienților pentru situația creată. Reprezentanții companiei dau asigurări că nu e vorba de o practică, ci doar de o eroare umană. „Vânătorul de hoți” a fost invitat de reprezentanții companiei să verifice toate prețurile din magazin, iar pentru fiecare preț neconform, compania se obligă să doneze 500 de lei unei cauze sociale. Redăm mai jos mesajul integral postat de Kaufland România pe pagina de Facebook a companiei:

Dragi clienți, în ultimele ore a fost publicat și distribuit un video în care se semnalează o diferență între eticheta de la raft și prețul de la casa de marcat. Dorim pe această cale să subliniem faptul că oricât de mult ne-am dori să fim perfecți, suntem oameni și uneori pot apărea erori. Cristi, ne cerem scuze și te asigurăm că nu e o practică a magazinelor noastre. Te invităm o zi la Kaufland, pentru a vedea ce presupune activitatea din magazin și să îți ascultăm ideile. În plus, vrem să ne revanșăm pentru situația neplăcută pe care ți-am creat-o și îți propunem ca pentru fiecare etichetă de preţ neactualizată pe care o găsești, să donăm 500 de lei unei cauze sociale alese de tine. Ce părere ai?”. „Apreciez și accept invitația la dialog și sunt dispus să vizităm, oricând, impreună, orice magazin din Timișoara ori zona periurbană. Cred că e și mai motivant pentru managerii zonali dacă extindeți propunerea pe următorul an de zile, astfel încât atunci când constatăm împreună o diferență de preț, managerii să știe că o să-i afecteze la salariu, în beneficiul unei cauze sociale”, a răspuns Brâncovan pe pagina de Facebook a Kaufland România.

Reprezentanții companiei au declarat că vor transmite și un punct de vedere oficial.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe în Actualitate

Vulpile au invadat o comună din Timiș. Oamenii se plâng că nici câinii nu le mai latră

Banatenii20 octombrie 2017

Andrada Gribincea, instructor de fitness: „Sportul nu trebuie să fie o povară”

Banatenii19 octombrie 2017

Restricții pe un drum important din Caraș-Severin. Circulație închisă timp de 20 de minute

Banatenii19 octombrie 2017

Tinerii care vor să se facă polițiști se pot înscrie pentru admiterea pe cele 1.600 de locuri scoase la concurs

Banatenii18 octombrie 2017

ISU începe verificările în şcolile din Timiş care nu au autorizaţii de securitate

Banatenii17 octombrie 2017

Restricţii rutiere pe drumurile din Banat, din cauza lucrărilor de întreţinere

Banatenii13 octombrie 2017

Proiectele inovatoare la Hackathon-ul din Timișoara. Au participat oameni de pe tot globul

Banatenii13 octombrie 2017

Cinci culturi de canabis și 150 de kilograme de droguri confiscate de polițiștii din Timiș

Banatenii12 octombrie 2017

Un batrân din Timiș a dispărut de la domiciliu

Banatenii12 octombrie 2017

eMAG deschide la Timișoara cel mai mare showroom după cel din București

Banatenii11 octombrie 2017

Siemens donează 10.000 euro pentru refacerea parcului central din Buziaș, distrus în urma furtunii

Banatenii11 octombrie 2017

Cauți un loc de muncă bun? Ai putea să-l găsești la Bursa Locurilor de Muncă de la Timișoara

Banatenii10 octombrie 2017