Inchiriere spatii Lugoj

Actualitate

VIDEO / UPDATE Ofertă înșelătoare descoperită la Kaufland. Ce i s-a propus clientului care a a găsit neregula

VIDEO / UPDATE Ofertă înșelătoare descoperită la Kaufland. Ce i s-a propus clientului care a a găsit neregula

Autoliv

UPDATE: Kaufland România a transmis un punct de vedere oficial în care arată că a fost vorba de o eroare umană. Acum două zile în magazinul din Timișoara, strada D. Bojinca nr. 4, ni s-a semnalat o eroare de etichetare la raft a unui produs. Eticheta a fost corectată și diferența de preț a fost restituită clientului. Ulterior, am demarat verificări suplimentare a tuturor etichetelor din magazin. Ne cerem scuze pentru neplăcere, a fost o eroare umană și vă asigurăm că depunem toate eforturile pentru a limita și preîntâmpina astfel de situații, care ne dorim să nu se mai repete.  Corectitudinea etichetelor la raft reprezintă o prioritate pentru noi, iar în fiecare magazin avem echipe dedicate care le controlează zi de zi. Clienții care au cumpărat în aceste zile din magazinul din Timișoara, strada D. Bojinca nr. 4, produsul balsam de rufe Silan aflat la promoție, se pot întoarce cu bonul de casă la Biroul de Informații din magazinul din Timișoara pentru a primi diferența de preț de 2 lei.  De asemenea, rugăm clienții care sesizează astfel de situații să se adreseze pentru rezolvare la numărul de telefon gratuit 0800.080.888 de luni până vineri, în intervalul orar 09.00 – 18.00, sau la Biroul de Informații din magazine”, se arată în răspunsul Kaufland România.

Timișoreanul Cristian Brâncovan, cunoscut și ca „vânătorul de hoți” pentru campania derulată împotriva hoților de buzunare, a postat luni, pe pagina sa de Facebook, un avertisment pentru clienții Kaufland, cărora le-a spus să fie atenți la prețurile afișate pe raft și la cele de pe bon, având surpriza să constate că la un balsam de rufe pe care l-a cumpărat de la un magazin Kaufland din Timișoara era un preț pe raft și altul, mai mare, pe bon.

Marți, Cristian Brâncovan s-a întors la Kaufland, pentru a vedea dacă a fost vorba de o greșeală sau este o practică a magazinului. Tânărul a filmat totul și a arătat cum cumpără un balsam de rufe al cărui preț la raft este mai mic decât cel de la casă. După ce a sesizat problema la ghișeul de informații, Brâncovan a cerut să discute cu un șef, care a refuzat să aibă un dialog înregistrat cu timișoreanul. Filmulețul postat pe Facebook s-a viralizat foarte repede, adunând în mai puțin de o zi peste 1,3 milioane de vizualizări și mii de comentarii și aproape 28.000 de share-uri.

Miercuri dimineața, Kaufland România a reacționat pe pagina de Facebook, cerându-le scuze clienților pentru situația creată. Reprezentanții companiei dau asigurări că nu e vorba de o practică, ci doar de o eroare umană. „Vânătorul de hoți” a fost invitat de reprezentanții companiei să verifice toate prețurile din magazin, iar pentru fiecare preț neconform, compania se obligă să doneze 500 de lei unei cauze sociale. Redăm mai jos mesajul integral postat de Kaufland România pe pagina de Facebook a companiei:

Dragi clienți, în ultimele ore a fost publicat și distribuit un video în care se semnalează o diferență între eticheta de la raft și prețul de la casa de marcat. Dorim pe această cale să subliniem faptul că oricât de mult ne-am dori să fim perfecți, suntem oameni și uneori pot apărea erori. Cristi, ne cerem scuze și te asigurăm că nu e o practică a magazinelor noastre. Te invităm o zi la Kaufland, pentru a vedea ce presupune activitatea din magazin și să îți ascultăm ideile. În plus, vrem să ne revanșăm pentru situația neplăcută pe care ți-am creat-o și îți propunem ca pentru fiecare etichetă de preţ neactualizată pe care o găsești, să donăm 500 de lei unei cauze sociale alese de tine. Ce părere ai?”. „Apreciez și accept invitația la dialog și sunt dispus să vizităm, oricând, impreună, orice magazin din Timișoara ori zona periurbană. Cred că e și mai motivant pentru managerii zonali dacă extindeți propunerea pe următorul an de zile, astfel încât atunci când constatăm împreună o diferență de preț, managerii să știe că o să-i afecteze la salariu, în beneficiul unei cauze sociale”, a răspuns Brâncovan pe pagina de Facebook a Kaufland România.

Reprezentanții companiei au declarat că vor transmite și un punct de vedere oficial.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe în Actualitate

Enel întrerupe curentul în mai multe localități din Timiș

Daniel Groza11 decembrie 2017

Polițiștii locali ar putea să primească aceleași atribuții ca și cei de la Rutieră

Banatenii5 decembrie 2017

Cum poți ajunge la închisoare din cauza petardelor

Banatenii5 decembrie 2017

Doi bănățeni în primii zece cei mai bogați români

Banatenii4 decembrie 2017

Avansări în grad la Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Caraş-Severin

Banatenii29 noiembrie 2017

O femeie a sunat la 112 pentru că a răpit-o amantul! Polițiștii i-au dat amenda

Banatenii29 noiembrie 2017

Tinerii din Timiș consumă mai multe droguri. Canabisul, ecstasy și amfetamina în topul substanțelor traficate

Banatenii28 noiembrie 2017

Inspecția Tehnică Periodică pentru mașinile mai vechi de 12 ani se va face anual

Banatenii22 noiembrie 2017

Minoră de 15 ani prinsă la furat într-un magazin din Timișoara

Banatenii21 noiembrie 2017

Când se deschide ansamblul Openville din Timişoara

Banatenii21 noiembrie 2017

Ce zone va afecta ciclonul polar care va lovi duminică România

Banatenii16 noiembrie 2017
Penitenciarul Timişoara

Deținuții din Penitenciarul Timişoara care vorbesc limba italiană pot avea muncă de birou

Banatenii16 noiembrie 2017