Lugojeanul

Actualitate

VIDEO Motivul ultimului scandal dintre clanurile țigănești de la Lugoj. Ce spun șefii clanurilor, Ghiță și Mata, despre războiul dintre ei

VIDEO Motivul ultimului scandal dintre clanurile țigănești de la Lugoj. Ce spun șefii clanurilor, Ghiță și Mata, despre războiul dintre ei

Autoliv

Desfășurare de forțe, pe strada Caransebeșului din Lugoj, unde Poliția și Jandarmeria au intervenit vineri după – masă pentru prevenirea unui măcel între două clanuri de romi rivale. De această dată războiul se duce între clanul condus de Ioan Titus Căldăraș, zis Ghiță, și Mata Novacovici, acesta din urmă fiind cu casa lipită de fiului lui Ghiță, Popescu Ioan, zis Turcu. Tensiunile între cele două familii sunt mai vechi, însă au escaladat în urma unor certuri și amenințări începute în urmă cu aproximativ două luni, pe Facebook.

Cetățeanul” i-a intervievat pe liderii clanurilor țigănești din cauza cărora strada Caransebeșului din Lugoj a fost împânzită de polițiști și jandarmi. Una dintre principalele cauze ale tensiunilor pare a fi orgoliul și dorința de supremație a unui clan față de celălalt, fiecare dintre părți dorind să-i arate celeilalte că este mai puternică. 

Novacovici Mata a declarat pentru „Cetățeanul” că fiul lui Ghiță, Popescu Ioan, zis Turcu, i-a amenințat pe copiii săi pe Facebook, aceștia au ripostat, iar de aici a escaladat un conflict în urma căruia, Ghiță i-ar fi cerut lui Mata 100.000 de euro. Mata susține că Ghiță solicită acești bani pentru a-și demonstra supremația în Lugoj, „pentru a arăta că el e șmecheru”. Membrii clanului Mata au declarat că Ghiță ar fi procedat așa și cu alte familii de țigani din Lugoj, care, de frică, ar fi plătit.


Unul dintre fii lui Mata a pus la dispoziția „Cetățeanul” și o captură foto cu o postare de pe Facebook, despre care spune că îi aparține unui membru al clanului condus de Ghiță.


De partea cealaltă, Ioan Titus Căldăraș susține că țiganii din clanul advers vor să aibă scandal cu el ca să arate că sunt puternici. „Țiganii ăștia îs oameni care vor publicitate. Nu vrem bani de la ei. Nu avem nimic cu ei. Vor să facă un scandal în Lugoj ca să domină ei Lugojul. A fost o ceartă între copii pe Facebook. A fost o prostie. Vreau să zic o singură vorbă. Nu mi-e frică de nimeni în lume. Acești țigani sunt zero în fața mea. Dacă ei continuă războiul cu mine pierd. Sunt oameni de doi lei. E un război pentru orgoliu, care-s mai buni. În ’75 – ’79, eu cu frații mei am dominat Lugojul. Acuma, ei cred că revine la normal. Total fals”, a arătat Ioan Titus Căldăraș, zis Ghiță. Fiul lui Ghiță a declarat că disputa de pe Facebook a fost începută de cei din clanul rival, care i-au insultat soția, pe Facebook. Atât Ghiță, cât și fiul său, Turcu, s-au arătat dispuși să stea la masă cu rivalii lor pentru a face pace.


Surse din rândul polițiștilor au declarat că vor monitoriza în continuare cele două clanuri de romi pentru a preveni escaladarea conflictelor. 

Vezi comentarii (5)

5 Comments

 1. mihnea

  29 aprilie 2017 at 8:34

  Am impresia ca trăim într -o de proști! Pai scoți în strada atâta politie jandarmerie mascați pentru o chestie de nimica! În orice tara civilizata erau băgați în duba duși la secție puși sa declare ce au făcut și apoi tocați bine ca plecau în străinătate sa se trateze și mai veneau la Sfântul așteaptă! Dar la noi politia are nevoie de publicitate vezi doamne își fac datoria…iar la ăstia le-au crescut cotele astfel ca de acuma o sa ceara 500000 taxa de protecție sau Cum îi spun ei! Dacă îți sparge apartamentul în week-end te cheamă luni sau marți sa depui plângere dacă ăstia își ridica fustele au paza asigurata 24/24…. când în câteva ore se poate rezolva totul… trageti-le o mama strașnic de bătaie sa vedeți dacă mai iasă din case…Atât cât sa plece la germania

 2. Sebi

  29 aprilie 2017 at 10:17

  Sa va omorati pana nu mai ramane unu.

 3. beni

  29 aprilie 2017 at 11:31

  Dl.Ghita parca era crestin,,pocait”!Daca da atunci de ce conducatorii bisericii din care fac parte nu iau o opinie sau sa incerce sa le explice ca ,,taxa de protectie”si aroganta impreuna cu mandria nu au ce cauta in credinta si biblie!

 4. beni

  29 aprilie 2017 at 11:36

  Cine vorbeste de credinta?

 5. gdse

  29 aprilie 2017 at 21:27

  Sa crape toate ciorile

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe în Actualitate

Andrada Gribincea, instructor de fitness: „Sportul nu trebuie să fie o povară”

Banatenii19 octombrie 2017

Restricții pe un drum important din Caraș-Severin. Circulație închisă timp de 20 de minute

Banatenii19 octombrie 2017

Tinerii care vor să se facă polițiști se pot înscrie pentru admiterea pe cele 1.600 de locuri scoase la concurs

Banatenii18 octombrie 2017

ISU începe verificările în şcolile din Timiş care nu au autorizaţii de securitate

Banatenii17 octombrie 2017

Restricţii rutiere pe drumurile din Banat, din cauza lucrărilor de întreţinere

Banatenii13 octombrie 2017

Proiectele inovatoare la Hackathon-ul din Timișoara. Au participat oameni de pe tot globul

Banatenii13 octombrie 2017

Cinci culturi de canabis și 150 de kilograme de droguri confiscate de polițiștii din Timiș

Banatenii12 octombrie 2017

Un batrân din Timiș a dispărut de la domiciliu

Banatenii12 octombrie 2017

eMAG deschide la Timișoara cel mai mare showroom după cel din București

Banatenii11 octombrie 2017

Siemens donează 10.000 euro pentru refacerea parcului central din Buziaș, distrus în urma furtunii

Banatenii11 octombrie 2017

Cauți un loc de muncă bun? Ai putea să-l găsești la Bursa Locurilor de Muncă de la Timișoara

Banatenii10 octombrie 2017

Ilegalităţi la ridicarea porţii care a ucis un om, la intrarea în Timişoara

Banatenii10 octombrie 2017