Politică

VIDEO! Liberalii lugojeni cer anularea hotărârii de consiliu care majorează unele impozite și taxe

VIDEO! Liberalii lugojeni cer anularea hotărârii de consiliu care majorează unele impozite și taxe

Autoliv

Organizația PNL Lugoj a convocat presa locală într-o conferință miercuri, de la ora 15. Subiectul principal a fost legat de o plângere prealabină pe care PNL a înaintat-o Consiliului Local împotriva hotărârii privind impozitele și taxele locale.

Mai exact, PNL contestă procedura grăbită de convocare a unei dezbateri publice și solicită anularea hotărârii pe care o consideră abuzivă referitor la creșterea unora dintre impozite și taxe.

Dacă după sesizarea prealabilă Consiliul nu anulează hotărârea, PNL va face o sesizare la Prefectură, apoi va ataca în contencios administrativ documentul.

Vă reamintim că joi s-a votat hotărârea amintită în lipsa consilierilor liberali care au părăsit sala în momentul votului.

VIDEO! Impozitele și taxele, votate după placul PSD. Liberalii au părăsit ședința

Impozitul pe clădiri este cel mai semnificativ ca și creștere a valorii. Chiar dacă Primăria va menține procentul de anul acesta (0,1 %), scumpirea va surveni din mărirea valorilor pe metrul pătrat ale locuițelor. Dacă în prezent clădirile din cărămidă și beton sunt evaluate la 935 lei/mp, Codul Fiscal ridică valoarea la 1.000 lei. Aici se va aplica procentul neschimbat de 0,1 %, reieșind că impozitul pe anul 2016 va crește la clpădiri cu aproximativ 7%.

Pentru clădirile din lemn și văiugă impozitul crește cu 18%. Măriri vor fi înregistrate și la anexele din beton sau cărămidă – 25%, dar și la cele din lemn – 31%.

Și impozitul pe terenul în suprafață de până în 400 mp va suferi modifiări, acestea fiind stabilite printr-o metodă de calcul impusă de lege. Impozitul pentru autoturisme rămâne neschimbat.

Alte taxe care vor crește de la 1 ianuarie 2016 sunt cele pentru reclamă și publicitate. Dacă doriți să vă afișați reclama sau un simplu anunț la locul în care vă desfășurați activitatea veți plăti cu 18% mai mult, iar pentru oricare alt tip de panou sau structură de afișaj pentru reclamă și publicitate taxa crește cu 21 %.

De asemenea, dacă doriți eliberarea altor certificate de stare civilă în locul celor pierdute, sustrase, distruse sau deteriorate veți plăti cu 150% mai mult, de la 2 la 5 lei.

 

Vezi comentarii (1)

1 Comment

  1. cristian

    10 noiembrie 2015 at 18:10

    Buna initiativa dle Ambrus dar tineti-o tot asa si in viitor:sa nu accepta-ti sa fiti numit politic in nici o functie bugetara (vezi sef CNADR Timisoara),sa va asumati esecurile ,daca vor fii ,electorale si poate incercati sa reglati neclaritatile referitoare la datoriile firmei dv.catre apa si canal inclusiv cele suspendate si anulate in instanta pentru ca pe mine cetatean ca oricare altul nu ma iarta nimeni si atunci de ce Boldea,Olariu,Maran sau Bojin cu ce sunt mai presus ca mine ?

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Politică

Mai multe în Politică

Primarul Lugojului, reclamat la ANI de către un consilier local pentru conflict de interese

Banatenii22 iunie 2017

Francisc Boldea este primul lider PSD din Timiș, care spune de ce parte este după demiterea lui Grindeanu

Banatenii21 iunie 2017

Prima reacție a președintelui CJ Timiș, Călin Dobra, după demiterea lui Grindeanu

Banatenii21 iunie 2017

Viceprimarul Lugojului, un fost consilier si o femeie, donatii pentru Calin Dobra in campania electorala

Banatenii20 iunie 2017

Parlamentarii din Timiș, Caraș-Severin și Iași, în sprijinul lui Grindeanu

Banatenii20 iunie 2017

Călin Dobra, anunț-avertisment: “Grindeanu nu va fi schimbat! Va fi remaniere, dar premierul rămâne”

Banatenii13 iunie 2017

Fostul șef al Fiscului din Lugoj: “Îs prea deștept pentru funcția de viceprimar la Fârdea”

Banatenii12 iunie 2017

Scrisoarea lui Buciu, prin care cere să se recupereze banii cheltuiţi pentru chefurile PSD, pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local Lugoj

Banatenii25 mai 2017

Lugojeanul Dorin Briciu, candidat la alegerile locale din Italia

Banatenii24 mai 2017

Călin Dobra este secundul lui Marian Oprişan, în fruntea Uniunii Consiliilor Judeţene din România

Banatenii24 mai 2017

Claudiu Buciu, preşedintele PNL, cere Consiliului Local Lugoj să recupereze 125 de mii de lei, cheltuiţi illegal pentru balurile şi sindrofiile PSD

Banatenii11 mai 2017

Primarii scapă de răspundere pentru actele semnate, conform unui proiect aprobat de senatorii din Comisia Juridică

Banatenii4 mai 2017