Social

VIDEO! Garaje ilegale la Lugoj. Primăria admite ilegalitatea, dar nu mișcă un deget de ani de zile

VIDEO! Garaje ilegale la Lugoj. Primăria admite ilegalitatea, dar nu mișcă un deget de ani de zile

Autoliv

Oricine poate construi pe domeniul public al municipiului Lugoj fără ca Primăria să se atingă în vreun fel de construcția respectivă sau să aplice vreo sancțiune, deși are toate instrumentele la dispoziție.

Un astfel de caz ne-a fost demonstrat de un lugojean care a făcut o sesizare la Primărie în legătură cu un garaj construit ilegal. Reprezentanții Biroului de Urbanism au și fost în teren la momentul respectiv concluzionând că acesta este ilegal și trebuie demolat. La patru ani, garajul e încă în picioare.

”De vreo patru ani am început demersurile cerând să se demoleze acel garaj din spatele blocului unde locuiesc de pe strada 1 Decembrie, blocul  11. Am depus o sesizare la Primărie și mi s-a spus să aștept. De atâtea ori m-am dus acolo că le-am spus să-mi plătească pingelele de la pantofi. În scris nu mi-au răspuns decât după a doua cerere. Au spus că au verificat și se va demola, dar data ora și anul nu mi-au spus. Șeful mi-a spus că i-a luat carnetul și nu se poate deplasa”, este declarația lui Nicu Miculit, locuitor al blocului respectiv deranjat de faptul că un vecin și-a realizat construcția tip garaj chiar sub geamurile imobilului, blocând astfel și un loc de parcare.

De-a dreptul halucinant este că Primăria Lugoj a descoperit chiar două construcții de tip garaj acolo și a răspuns la solicitarea trimisă de lugojean exact cu doi ani în urmă, în mai 2014, că vor fi demolate, fără ca până în prezent să se întâmple ceva.

”Urmare a adresei dvs. înregistrată la Primăria Municipiului Lugoj cu nr. 47664 din 18.05.2014 prin care sesizați faptul că la adresa Lugoj, spl. 1 Decembrie 1918, blocul 11 a fost construit un garaj fără respectarea cadrului legal existent, ca urmare a verificărilor la fața locului s-au identificat două structuri metalice ușoare, cu acoperiș din tablă cu destinația de garaj, executate fără autorizație de construire pe terenul municipiului Lugoj, ca urmare se vor lua măsurile legale ce se impun, respectiv demolarea acestora”, se arată în răspunsul venit undeva prin anul 2015.

Am încercat să aflăm din ce cauză angajații Primăriei nu au luat nicio măsură până acum.

”Proprietarul copertinei a fost somat să o demoleze până în luna februarie anul acesta. În cel mai scurt timp angajații de la Urbanism, se vor deplasa în teren și dacă nu este demolată se vor lua măsurile necesare”, este explicația dată de purtătorul de cuvânt Angelica Rus.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe în Social

Salbăticia naturii surprinsă în toată splendoarea. Video viral realizat în Munții Banatului

Banatenii22 iunie 2017

Un oraș din Banat rămâne o zi fără apă la robinete

Banatenii21 iunie 2017

VIDEO Jurnalista din Timișoara care realizează superbele reportaje „Izolați în România”: „Înțelepciunea lor vine de undeva de sus”

Daniel Dancea21 iunie 2017

Ciobanii din Caraș, în război cu braconierii. Le-au otrăvit câinii ca să poată împușca animalele sălbatice

Banatenii21 iunie 2017

Un român a inventat casa care se construiește în șase zile, cu mai puțini bani decât una normală

Banatenii21 iunie 2017

VIDEO Turiștii care vizitează morile din Banat unice în Europa, așteptați cu „scoverzi”, „plășinți”, „coleășă”, „trașită”, „ches” și „păntofi”

Banatenii20 iunie 2017

Aproape 100 de cazuri noi de rujeolă au fost confirmate, în ultima săptămână, în Timiș

Banatenii19 iunie 2017

Mașină în flăcări pe un drum din Caraș-Severin. Autoturismul a luat foc după ce a fost implicat într-un accident

Banatenii19 iunie 2017

Gugulanii se plâng că sunt hăituiţi de polițiști şi nu sunt lăsaţi să-şi mai vândă țuica la “drumu mare”

Banatenii19 iunie 2017

Un nou ștrand termal din Timiș atrage mii de turiști

Banatenii14 iunie 2017

De ce nu au început lucrările la magazinul Dedeman din Lugoj

Banatenii13 iunie 2017

Un băieţel de trei ani, din Banat, suferă de o boală ciudată care nu-l lasă să se dezvolte. Părinţii nu mai au bani să-i asigure tratamentul

Banatenii13 iunie 2017