Actualitate

VIDEO! Fost angajat al Primăriei, singurul lugojean la dezbaterea pe impozite

VIDEO! Fost angajat al Primăriei, singurul lugojean la dezbaterea pe impozite

Autoliv

Marți, începând cu ora 14, a avut loc la Primăria Lugoj dezbaterea publică pe tema hotărârii de consiliu care stabilește taxele și impozitele locale.

Primarul a expus în linii mari proiectul de hotărâre, punctând pe alocuri modificările pe care le propune ca inițiator în actualul proiect față de taxele locale și impozitele actuale.

Dacă în hotărârea afișată la sediul instituției se prevedeau penalizări consistente pentru deținătorii de terenuri neîngrijite și de clădiri degradate, edilul a retras în cadrul dezbaterii cele două articole pe motiv că nu există o inventariere a terenurilor și clădirilor în discuție.

”La anul pe vremea aceasta estimăm că vom finaliza inventarierea și abia atunci vom putea să introducem aceste prevederi care oricum se aplică după doi ani în care proprietarii au timp să remedieze situațiile respective”, a declarat Francisc Boldea.

Modificările propuse la taxele și impozitele locale le veți putea analiza la modul concret în ediția de joi, 5 noiembrie, a ziarului Cetățeanul.

La dezbatere au fost prezenți trei consilieri PSD, funcționari din Primărie și presa locală. Singurul lugojean care a și ridicat câteva probleme a fost Claudiu Buciu, fost angajat al Primăriei.

După câteva replici în contradictoriu, cei doi au ajuns să discute despre fosta relație de colaborare din Primărie.

Primăria Lugoj propune în dezbatere publică majorarea unor impozite cu până la 500%

 

Vezi comentarii (5)

5 Comments

 1. repta

  3 noiembrie 2015 at 17:08

  Ati vrut să majorati taxele pe ascuns, noroc ca mai exista presa independenta! Să vă fie rusine! În loc să conduceti orasul asta, nu stiti cum sa-l jefuiti mai mult!

 2. Tarzan

  3 noiembrie 2015 at 18:53

  Din pacate, daca nu ne rasculam cu toti impotriva astora o sa ajungem sa ne ia tot. Pacat ca doar un lugojean a participat la dezbaterea publica. Eu nu am stiut de ea ca mergeam sa-l intreb pe primar de ce ma pune sa platesc impozit atat timp cat stau pe o strada toata sparta apa la robinet e buna sa o bea el si acu imi mai si majoreaza impozitele. Are dreptate Buciul cand va intreaba unde sunt cetatenii Lugojului, de ce nu ne spuneti de dezbaterile publice sa pot sa particip si eu? camd o sa ne scoateti taxa de apa pe ploaie pe care o platim in fiecare luna meridian. i-ati bagat pe toti aia de la PSD acolo si acum mariti impozitele ca sa le dati bani ca vin alegerile si nu mai pupati functii

 3. Todor

  3 noiembrie 2015 at 19:06

  Sa ceniti la armadia sa imi cereti taxe marite sa vedeti cum va dau pe coaja. primaru o promis ca ne face drumu si ne baga apa. Nu o facut nimic si consilierul lui ia bani gegeaba

 4. Marius Pandele

  3 noiembrie 2015 at 20:08

  Aloo dom primar va deranjeaza cand sunteti tras la raspundere? Cetatenii orasului au acest drept, lasa ca vin alegerile si atunci va tragem altfel la raspundere

 5. Stefan

  3 noiembrie 2015 at 23:00

  Sa ne gandim la faptul ca exista persoane care lucreaza la fabricile din Lugoj. Aceste persoane nu au posibilitatea sa-si lucreze pamantul pe care l-au mostenit de la bunicii lor, bunici care poate chiar au murit pentru el. Chiar daca nu au acum posibilitatea sa se ocupe de pamant, poate vor dori s-o faca la pensie sau sa-l lase mostenire copiilor.
  Poate exista persoane care lucreaza la moloz in Spania, ca sa-si poata intretine familia. Copiii sunt prea mici ca sa lucreze pamantul si parintii prea barani. Aceste persoane doresc sa lucreze in strainatate 10-15 ani dupa care sa revina in Romania, ca poate se schimba si aici ceva. Dupa ce se intorc, poate chiar se vor ocupa de agricultura.
  Am dat doar doua cazuri de oameni care vor fi afectati de deciziile pe care le iau acesti conducatori ai nostri care nu ne respecta, oameni imorali si nerusinati.
  Chiar daca exista si cazuri in care proprietarii nu doresc sa-si lucreze pamantul, cu toate ca ar putea s-o faca, o supraimpozitare inseamna o incalcare grava a democratiei. Printre cele mai elementare drepturi ale democratiei se afla si dreptul la proprietate, iar acesta nu poate fi conditionat. Se pare ca vechii bolsevici, in frunte cu Boldea, si-au schimbat blana dar naravul ba.
  Nu stiu exact cat costa pamantul arabil, dar banuiesc ca se situeaza undeva la 40 de bani pe metrul patrat, ceea ce il face nerentabil si pentru vanzare. Daca cineva are o alta parere, poate sa ma contrazica si sa ne spuna o alta valoare.
  O alta problema grava consta in faptul ca Romania si-a pierdut peste 10% din pamantul arabil, deoarece a fost vandut la straini. Pamantul pe care-l avem tine de siguranta alimentare si nu ne putem permite sa-l pierdem. Odata pierdut, nu cumva sa ne dam seama ca nu mai avem nici macar tara, ca am vandut-o altora care au stiut s-o pretuiasca mai mult ca noi.
  Cresterea impozitelor va avea ca efect scaderea preturilor pamaturilor si vanzarea lor samsarilor care vor sti ce au de facut. Probabil ca acesta este scopul lui Boldea, un un om in care lugojenii au crezut atat de mult si care a ajuns sa se comporte de parca ar fi cel mai mare dusman al nostru.
  „Proprietatea este un moft.” Asa-i tovarase Boldea, dupa cum a spus seful dumitale Ion Ilici Iliescu.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Mai multe în Actualitate

EXCLUSIV Conflict reizbucnit între clanurile ţigăneşti din Lugoj care au vrut să se măcelărească

Banatenii21 iulie 2017

Pistolar urmărit în Germania, prins în Timiş. A fost reţinut şi va fi repatriat

Banatenii21 iulie 2017

O tânără de 24 de ani, din Timiş, căutată de poliţişti pentru că nu s-a mai întors acasă de două zile

Banatenii21 iulie 2017

La Buziaş funcţionează una dintre cele mai bune şcoli de piloţi din ţară. Aero West oferă pregătire pentru o gamă largă de licenţe şi calificări de zbor

Banatenii21 iulie 2017

Sete mare! Un tânăr din Timişoara s-a alimentat de la benzinărie cu băutură, pe care nu a plătit-o

Banatenii21 iulie 2017

Panică pe linia ferată. O locomotivă care a luat foc din cauza unui furtun de ulei nu a putut fi „ruptă” de vagoanele pline cu gaz pe care le tracta

Banatenii20 iulie 2017

Un nou show aviatic în apropiere de Lacul Surduc. Ziua Aviaţiei este marcată în satul lui Traian Vuia

Banatenii20 iulie 2017

Un IT-ist din Timişoara primeşte de la Statul Român peste 5.000 de euro, despăgubiri morale şi materiale, pentru că a lovit un câine pe autostradă

Daniel Dancea20 iulie 2017

Toate explicaţiile despre cum “s-a rupt” trenul Timişoara-Bucureşti, la Radomireşti. Culmea e că nu sunt oferite de CFR!

Banatenii19 iulie 2017

VIDEO Tinerii cântăreți care au făcut senzație în centrul Timișoarei. Robu a fost impresionat și s-a oprit să îi asculte

Banatenii19 iulie 2017

Servicii Complete pentru Nunta sau Botez, Dj, Foto-Video, Schela de Lumini si Fum pentru Dansul Mirilor (P)

Banatenii18 iulie 2017

Controale pe şantierele de la autostrăzi: calitatea slabă a materialelor, mobilizarea insuficientă a constructorilor şi lucrări neconforme proiectului

Banatenii17 iulie 2017