Actualitate

VIDEO Exercițiul care i-a năucit pe elevii de clasa a VIII-a. Ce răspunsuri au dat elevii lugojeni

VIDEO Exercițiul care i-a năucit pe elevii de clasa a VIII-a. Ce răspunsuri au dat elevii lugojeni

Autoliv

Elevii de clasa a VIII-a au susținut, miercuri, testul la Matematică, proba de foc a examenului de Evaluare Națională. Chiar dacă profesorii spun că subiectele au fost accesibile, mulți dintre elevi au declarat că subiectele au fost dificile. Un exercițiu simplu, la prima vedere, i-a pus în mare dificultate pe elevi prin modul în care a fost formulat.

Unul dintre subiectele simple care le-a creat cele mai mari dificultăți elevilor de clasa a VIII-a la examenul de matematică a fost exercițiul 6 de la Subiectul I. Elevii au fost provocați să spună, analizând un grafic, câți elevi au luat nota cinci la un examen. Conform graficului, răspunsul corect era „3”, mulți dintre elevi au scris că răspunsul corect este „8”. Greșeala a apărut din cauza faptului că mulți dintre elevi au încurcat notele, cu numărul elevilor.

Cei care nu au înțeles foarte bine graficul au apelat la logică și astfel și-au dat seama că cifrele de la 1-10 reprezintă notele, iar cifrele de la 0 la 8 reprezintă numărul de elevi. La ieșirea din examen, un grup de eleve care au susținut examenul la Colegiul Coriolan Brediceanu dezbătea modul de rezolvare a problemei. „Cum să fie nota aici, dacă e zero? Sunteți nebune? Cum să iei nota zero, proasto?!”, și-a apostrofat o elevă colega, care s-a resemnat după ce s-a consultat cu profesorul: „Am greșit”.

Ștefan Vlaston, profesor profesor de matematică și președinte al Asociației EDU CER, Educație și Cercetare a publicat pe blogul său de pe www.adevarul.ro un articol în care susține că enunțul problemei a fost formulat greșit și ar trebui ca ambele variante de răspuns să fie considerate corecte. „Nu se specifică nicăieri că pe axa Ox sunt notele, iar pe axa Oy numărul de elevi. Unii elevi au scris corect că numărul elevilor care au luat  nota 5 este 3, alţii au scris 8, citind diagrama invers, dar nici nu le poti reproşa că n-au fost subtili, ca n-au interpretat diagrama ca un adult. Corect ar fi ca de la Comisia Centrală de examen să plece o notă către toate centrele de corectare, în care să fie menţionat faptul că punctajul maxim se acordă indiferent de modul în care elevii au citit diagrama. În caz contrar, vom avea zeci de mii de contestaţii, cu timp enorm de verificare şi acordare a notei. Nu cred că este nevoie de o bulversare a examenului pentru această inadvertenţă”, a scris profesorul pe adevarul.ro.

Pe internet a apărut și o petiție online prin care se cere „o reevaluare a tuturor lucrarilor din sesiunea iunie 2016, astfel incat ambele variante (3 si 8 elevi) sa fie punctate ca fiind corecte”.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe în Actualitate

Cât a plătit primarul PSD Marcel Muia, de la bugetul local, pentru 6.000 de mici, 300 de meniuri „premium” și un număr de magie

Banatenii27 iulie 2017

VIDEO Hoț prins în flagrant într-un magazin din Timișoara, dat afară în șuturi de vânzătoare

Banatenii27 iulie 2017

Sute de mii de euro, găsiți la perchezițiile din dosarul „diplome fără studii” de la Arad

Banatenii26 iulie 2017

Dezvăluiri incendiare făcute de renumitul chirurg, Emil Urtilă, vizat de dosarul „diplome fără studii” de la Arad

Banatenii26 iulie 2017

Parcul din preajma restaurantului timişorean „Flora” va fi reamenajat de către administraţia locală

Banatenii25 iulie 2017

Avertizări de inundaţii în Timiş şi Caraş Severin. Creşte debitul pe mai multe râuri!

Banatenii25 iulie 2017

VIDEO Gestul făcut de o mamă pentru salvarea fiului filmat cum fură şi făcut de ruşine pe Facebook

Daniel Dancea25 iulie 2017

GEC Nera acuză din nou tăieri ilegale de pădure într-o zonă de protecţie integrală din Caraş-Severin

Banatenii25 iulie 2017

Cum au fost rezolvate dosarele de evaziune care „zăceau” în fişetele poliţiştilor din Timiş: „Nu cred că a fost vorba de delăsare”

Banatenii24 iulie 2017

Nu sunt pericol public, chiar dacă au îngrozit un oraş! Romii scandalagii din Lugoj au fost eliberaţi

Banatenii24 iulie 2017

RATT devine istorie. Timişorenii vor circula cu autobuze şi tramvaie ale STPT

Banatenii24 iulie 2017

Aproape 400 de şoferi au fost penalizaţi. Cei mai mulţi au primit amenzi pentru viteză

Banatenii24 iulie 2017