Actualitate

AUDIO/VIDEO Elevii din Lugoj au dat frâu liber imaginației la Evaluarea Națională. Fascinantele povești spuse de elevi la Capacitate

AUDIO/VIDEO Elevii din Lugoj au dat frâu liber imaginației la Evaluarea Națională. Fascinantele povești spuse de elevi la Capacitate

Autoliv

Peste 4000 de elevi de clasa a VIII-a din județul Timiș trec în aceste zile prin febra examenului de Evaluare Națională. Luni, a fost programată prima probă, la Limba Română.   Elevii au avut de rezolvat mai multe cerinţe legate de poezia „Salcâmi” de A.E. Baconsky. Elevilor li s-a cerut să demonstreze că această creaţie aparţine genului liric. De asemenea, elevii au avut şi de făcut o compunere, reală sau imaginară, privind o întâmplare petrecută într-o zonă turistică.

Punctul în care s-a cerut realizarea unei compuneri a fost subiectul la care elevii au dat frâu liber imaginației. Cei mai mulți elevi consultați de „Cetățeanul” au declarat că au făcut o compunere cu o întâmplare imaginară. Multe dintre poveștile spuse de elevi au cuprins scene horror, cu femei înecate, copii pierduți de părinți, răniți sau mușcați de șerpi.

Au fost, însă, și compuneri în care imaginația a fost dusă la extrem. Un elev a povestit cum era la mare și s-a prăbușit o navă cu extratereștrii „mici și verzi, ca jeleurile”. Băiatul a mai povestit că i-a ajutat pe extratereștrii să își repare nava, iar aceștia i-au dat detalii despre viața extraterestră. O fată a povestit că era pe o insulă foarte mică și a fost provocată să înoate cu rechinii, iar la un moment dat un rechin a început să vorbească. Fata a povestit că nu a putut să-i răspundă rechinului pentru că a rămas fără oxigen.

Daniela Dragomir, profesor la Colegiul Coriolan Brediceanu din Lugoj, a declarat că subiectele au fost abordabile, de nivel mediu. În privința imaginației de care au dat dovadă elevii, Daniela Dragomir a spus că este îmbucurător să vezi că elevii au imaginație bogată. „Fantezia creatoare e potrivită vârstei lor. Pe de altă parte, puteau povesti o întâmplare reală pentru că au fost în multe excursii cu părinții sau cu școala. Aveau ce povesti”, a declarat cadrul didactic.

Vezi comentarii (1)

1 Comment

  1. Elev

    27 iunie 2016 at 18:04

    In videoclip este doamna Pacurar Maria, un cadru didactic de exceptie! Multumim doamna profesoana!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe în Actualitate

Avertizări de inundaţii în Timiş şi Caraş Severin. Creşte debitul pe mai multe râuri!

Banatenii25 iulie 2017

VIDEO Gestul făcut de o mamă pentru salvarea fiului filmat cum fură şi făcut de ruşine pe Facebook

Daniel Dancea25 iulie 2017

GEC Nera acuză din nou tăieri ilegale de pădure într-o zonă de protecţie integrală din Caraş-Severin

Banatenii25 iulie 2017

Cum au început să fie rezolvate dosarele de evaziune care „zăceau” în fişetele poliţiştilor din Timiş: „Nu cred că a fost vorba de delăsare”

Banatenii24 iulie 2017

Nu sunt pericol public, chiar dacă au îngrozit un oraş! Romii scandalagii din Lugoj au fost eliberaţi

Banatenii24 iulie 2017

RATT devine istorie. Timişorenii vor circula cu autobuze şi tramvaie ale STPT

Banatenii24 iulie 2017

Aproape 400 de şoferi au fost penalizaţi. Cei mai mulţi au primit amenzi pentru viteză

Banatenii24 iulie 2017

EXCLUSIV Conflict reizbucnit între clanurile ţigăneşti din Lugoj care au vrut să se măcelărească

Banatenii21 iulie 2017

Pistolar urmărit în Germania, prins în Timiş. A fost reţinut şi va fi repatriat

Banatenii21 iulie 2017

O tânără de 24 de ani, din Timiş, căutată de poliţişti pentru că nu s-a mai întors acasă de două zile

Banatenii21 iulie 2017

La Buziaş funcţionează una dintre cele mai bune şcoli de piloţi din ţară. Aero West oferă pregătire pentru o gamă largă de licenţe şi calificări de zbor

Banatenii21 iulie 2017

Sete mare! Un tânăr din Timişoara s-a alimentat de la benzinărie cu băutură, pe care nu a plătit-o

Banatenii21 iulie 2017