Inchiriere spatii Lugoj

Regional

VIDEO Cine sunt bănăţenii din viralul „Moş Crăciun şi prietenii săi”. Filmarea,un fragment din emisiunea „La givan cu paorii”

VIDEO Cine sunt bănăţenii din viralul „Moş Crăciun şi prietenii săi”. Filmarea,un fragment din emisiunea „La givan cu paorii”

Autoliv

Banatenii

„Moş Crăciun şi prietenii săi” este o filmare virală care nu mai are nevoie de nicio prezentare. Filmuleţul a făcut „carieră” pe internet în ultimii 10 ani, adunând pe un singur cont de utilizator peste un milion de vizualizări. Puţini ştiu, însă, că înregistrarea este un fragment din emisiunea „La givan cu paorii” care a fost înregistrată, în urmă cu aproape 10 ani, la Timişoara, în studioul Tele Europa.

Emisiunea era realizată de Vasile Bucur, zis Uica, ajuns în prezent la 77 de ani şi stabilit într-un sat din Timiş. Vasile Bucur a declarat pentru „Adevărul” că a vrut să îi ducă pe interpreţii în grai bănăţean la televiziune „să îi vadă lumea şi la moacă”.

Astfel, susţine Uica, oricine dorea să se înscrie la emisiunea „La givan cu paorii” o putea face. Printre cei care s-a înscris a fost şi Petre Stoica (eroul principal al viralului), fost lucrător vamal la Jimbolia, dar şi scriitor de fabule şi epigrame, decedat în utmă cu câţiva ani.

„El avea aparat auditiv şi l-a uitat acasă. I-am spus: Băi, eu te întreb ceva şi tu răspunzi, dar el nu a auzit ce l-am întrebat. În continuare a fost emisiune de o oră. A spus ce a avut cu Moş Crăciun, a mai spus o fabulă, nişte epigrame. Dracii ăia de la echipa de filmare au pus pe Youtube secvenţa asta”, a declarat Vasile Bucur.

Uica a mai povestit că după postarea filmuleţului pe Youtube, popularitatea sa a explodat. „Eu m-am ocupat până anul trecut de Ansamblul Sorocul. Şi lumea la spectacole zicea: «Uite-l pe Moş Crăciun».  Am primit sute de telefoane. Nepoată-mea a fost studentă şi trebuia să facă un eveniment inedit, să nu ştie ceilalţi colegi. I-am spus să le spună că îl aduc pe Moş Crăciun şi prietenii săi. Era amfiteatrul plin. Le-a pus pe videoproiector filmarea, băteau toţi din palme şi după aia am aprins becul şi le-am zis: «Ce vă jucaţi cu copia? Aveţi originalul» . Mamă, ce a fost acolo. Abia am mai plecat”, a mai declarat protagonistul filmuleţului viral.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe în Regional

Music Travel Festival 2017 – trei zile de muzică bună

Banatenii28 iunie 2017

Mafia primește informații „pe surse”. Banda de hoți care a speriat Vestul, scăpată de o „cârtiță”

Banatenii22 iunie 2017

SĂNĂTATE – Nutriționistul i-a recomandat o dietă de detoxifiere. Iată cu ce a înlocuit acesta cafeaua de dimineață!

Banatenii9 mai 2017

Gigantul danez care lucrează terenuri pe o suprafaţă de două ori cât Lugojul a început să exporte afine şi alune

Banatenii11 august 2016