Actualitate

VIDEO BAC 2016 Ce a scris un elev lugojean despre rolul jocurilor pe calculator în viața tinerilor: „Multă minciună, ca să primim punctele”

VIDEO BAC 2016 Ce a scris un elev lugojean despre rolul jocurilor pe calculator în viața tinerilor: „Multă minciună, ca să primim punctele”

Autoliv

Elevii de clasa a XII-a au susținut, luni, prima probă a examenului de Bacalaureat 2016, la Limba și Literatura Română. Subiectele au fost diferențiate în funcție de profil. Astfel, cei de la Real au primit la subiectul I un un text la prima vedere dintr-o piesă de teatru (Madona), iar la subiectul II elevii au avut de scris un text argumentativ despre rolul jocurilor pe calculator în viața tinerilor. La subiectul III s-a cerut prezentarea viziunii despre viață și lume într-un roman interbelic.

La ieșirea din centrul de examinare de la Colegiul „Coriolan Brediceanu” din Lugoj, Cetățeanul i-a consultat pe mai mulți elevi care au dat BAC-ul aici pentru a afla cum au argumentat, la subiectul II, rolul jocurilor pe calculator în viața tinerilor.

„Mie mi se pare negativ. Tinerii nu mai au timp de viața de zi cu zi. Provoacă și dependență și probleme de sănătate. Sunt unele care dezvoltă, dar foarte multe jocuri sunt cu impact negativ”, a declarat o elevă care a dat BAC-ul la „Bredi”. „Tineretul din ziua de azi preferă să stea în casă și să se joace pe calculator în loc să petreacă timpul cu prietenii sau să facă sport”, a declarat o elevă care s-a mutat din Spania în România în urmă cu doar un an, după șapte ani și jumătate de stat în Spania.

„Am abordat și o idee pro (n.r. jocuri), dar am mers pe ideea de contra. Nu sunt adeptul jocurilor pe calculator. Am colegi care sunt foarte disperați după jocuri pe calculator, investesc mulți bani și mi se pare aiurea”, a declarat unul dintre elevi.

Un elev de la secția germană a declarat că a subliniat efectul pozitiv al jocurilor pe calculator.

„Am scris că au un rol important în viața tinerilor și al tuturor pentru că ne ajută să ne formăm. E important să vedem mai mult pro-urile. Adevărul este că ne ajută destul de mult”, a declarat un elev care a declarat că este un gamer înrăit.

Un coleg al gamer-ului a declarat că a scris despre efectele pozitive ale jocurilor, „cu multă minciună ca să primim punctele”.

„Am scris că ne ajută să ne îmbunătățim abilitățile de comunicare cu alți oameni și că dezvoltăm abilități în domeniul calculatoarelor. Ca efecte negative am spus că dezvoltă aparița unor boli, ca obezitatea”, a declarat tânărul, care a mărturisit că nu crede în răspunsul pe care l-a dat.

Vezi comentarii (3)

3 Comments

 1. Iuliu

  4 iulie 2016 at 14:00

  Pentru voi numai liceul Brediceanu exista. Ar trebui sa fiti mai impartiali si sa mai scrieti si de alte licee din oras.

 2. Viorica

  4 iulie 2016 at 14:33

  pana la urma s-a cerut argumentarea efectelor jocurilor de noroc sau jocurilor de pe calculator? Exista o diferenta majora intre cele doua…

 3. Mihai

  4 iulie 2016 at 22:11

  Mai mult decat jocurile pe calculator, un rol cu adevarate efecte negative il au raspandirea si promovarea ideilor unor elevi care habar nu au despre ce vorbesc, care scriu doar sa nu spuna ca nu au facut-o, ceva in genul articolului de aici.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe în Actualitate

Decizie „bombă” în dosarul procurorului DNA care a cerut închisoare pentru Ostaficiuc, Ciuhandu, Cojocari și alți „grei” din Timișoara

Banatenii18 august 2017

Şeful clanului de romi acuzat că a cerut taxă de protecţie neagă implicarea în conflictul armat de la Lugoj

Banatenii18 august 2017

Focuri de armă pe o stradă din Lugoj. Din nou romii sunt protagoniştii scandalului

Banatenii18 august 2017

Clanurile ţigăneşti au început să se încaiere şi la Timişoara, după ce toată vara Lugojul a fost “teatru de război”

Banatenii17 august 2017

Un fost militar din Craiova, condamnat la Timișoara pentru uciderea iubitei cu 23 de ani mai în vârstă

Banatenii17 august 2017

VIDEO Imagini spectaculoase de pe traseul autostrăzii aflate în construcție, în zona Lugoj-Deva

Banatenii17 august 2017

VIDEO Primăria Lugoj a instalat camere să-i prindă pe cei care aruncă gunoaie, însă i-a filmat pe cei care se “iubesc în boscheți”

Banatenii16 august 2017

Aeroportul Internaţional Timişoara sărbătoreşte pasagerul 1.000.000

Banatenii16 august 2017

Boala care face ravagii vara. Câte cazuri au fost descoperite în Timiș

Banatenii14 august 2017

VIDEO Ţiganii implicaţi în ultimul scandal cu topoare de la Lugoj sunt liberi să continue măcelul

Banatenii14 august 2017

FOTO Primăria Dumbrăviţa prezintă pixurile de 145 de lei bucata. Motivul pentru care au fost cumpărate

Banatenii14 august 2017

EXCLUSIV/VIDEO  Un nou conflict violent între ţiganii din Lugoj. BMW distrus cu toporul

Banatenii13 august 2017