Administrație

[VIDEO] Apa potabilă a lugojenilor trece prin țevi care pot cădea în Timiș în orice moment! Una dintre ele s-a fisurat

[VIDEO] Apa potabilă a lugojenilor trece prin țevi care pot cădea în Timiș în orice moment! Una dintre ele s-a fisurat

Autoliv

Lugojenii care au trecut joi seara prin vecinătatea pasarelei „Leucuța” dintre cartierul Cotu Mic și zona OMV-Timișorii au observat cum din magistrala de apă a orașului, care se află într-o stare de degradare alarmantă, au început să curgă șiroaie de apă.

Din spusele martorilor, care au și trimis mai multe imagini la adresa redacției, fisura a apărut între malul drept al Timișului și primul stâlp al podului, iar o a doua fisură, mai mică decât cea fotografiată, a apărut la câțiva metri de prima spre Cotu Mic.

Rupturile prin care curge apa potabilă ce ar trebui să ajungă în casele lugojenilor sunt, spun martorii, normale având în vedere starea deplorabilă a țevilor magistralei de apă. Oamenii spun că țevile sunt aproape de a cădea în apă și că lugojenii nu ar mai trebui să bea apă sau să o folosească în orice alt scop după ce aceasta trece prin rețeaua publică a orașului.

„E mai ceva ca în Epoca de Bronz, noi și copiii noștri bem apă din aceste conducte, nici la fier vechi nu le poți duce cât sunt de distruse. Dacă nu se intervine va ceda și poate să se rupă de acolo și să pice în apă. Ți-e și frică să mai folosești apa la ceva, mai ales la băut”, a explicat unul dintre martori.

Reprezentanții Meridian 22 spun că vor interveni de îndată pentru a soluționa problema, precizând că nu știau despre incident și confirmând că țevile de sub pasarelă nu au mai fost reabilitate de ani buni.

„Eu sunt de 18 ani la Meridian, pot să vă spun că doar de două ori s-a intervenit acolo, țevile ruginesc, sunt și deasupra Timișului. Se poate repara de pe mal cu o scară, vom interveni în această seară sau cel târziu mâine dimineață”, a declarat pentru Cetățeanul Dan Florea, directorul tehnic al Meridian 22 SA.

Magistrala la care a survenit avaria face legătura între Lugojul German și cel Român, fiind una dintre conductele principale care face echilibrul între cele două părți ale orașului.video foto fisura magistrala apa lugoj pasarela cotu mic foto cetateanul 2015 3

Vezi comentarii (1)

1 Comment

  1. boro

    4 iunie 2015 at 20:01

    Dar să pice odată, poate astfel pică si scaunul lui Groza.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe în Administrație

Reşiţa primeşte de la Guvern peste 18 milioane de lei pentru o grădiniţă, două poduri şi mai multe drumuri de acces

Banatenii21 iulie 2017

VIDEO Dezastru ecologic pe malul râului Timiş. Zeci de tone de deşeuri sunt aruncate pe locul unde, în trecut, lugojenii ieşeau la iarbă verde

Banatenii21 iulie 2017

VIDEO – Oraşul cu stâlpii în mijlocul drumului. Cum au asfaltat trotuarele şi drumurile edilii unui oraş din Banat

Banatenii18 iulie 2017

Reşiţa, o nouă etapă pentru prevenirea virusului Zika. Reşiţenii pot primi amenzi dacă nu execută dezinsecţia imobilelor proprii

Banatenii17 iulie 2017

Majorările salariale din administraţie aduc concedieri la Primăria Lugoj: “Mai bine să fie mai puţini, cu salarii mai bune, care vor să muncească”

Banatenii17 iulie 2017

GEC Nera acuză Romsilva că a lăsat în paragină una dintre cele mai frumoase zone turistice din Banat

Banatenii17 iulie 2017

Pe mai multe drumuri din Banat se circulă cu resticţii din cauza lucrărilor. Vezi unde stai în trafic

Banatenii14 iulie 2017

Primăria Reşiţa cere locuitorilor să respecte cu stricteţe regulile de curăţenie din oraş

Banatenii14 iulie 2017

Administraţia Lugojului investeşte 4,8 milioane de lei în reabilitarea unei uzini. Trei cartiere ar trebui să aibă apă mai bună

Banatenii13 iulie 2017

Consilierii judeţeni din Timiş se întrunesc pentru o nouă şedinţă. Ce proiecte au pe ordinea de zi

Banatenii13 iulie 2017

Acces mai uşor la autostradă! Se lărgeşte drumul de legătură dintre Timişoara şi A1, prin Dumbrăviţa

Banatenii11 iulie 2017

Bombă socială la Lugoj. Aproximativ 90 de familii riscă evacuarea, iar Primăria nu are o soluţie

Banatenii11 iulie 2017