Actualitate

Viaţa ca în „Suits”! O tânără din Lugoj lucrează la New York pentru una dintre cele mai importante firme de avocatură din metropolă

Viaţa ca în „Suits”! O tânără din Lugoj lucrează la New York pentru una dintre cele mai importante firme de avocatură din metropolă

Autoliv

La 21 de ani, o tânără din Lugoj a ajuns să lucreze pentru una dintre cele mai importante firme de avocatură din New York. Absolventă a cursurilor de drept şi business din cadrul Universităţii din Birmingham, Marea Britanie, Tanita Corbeanu a fost pasionată de drept încă de pe băncile liceului, dorindu-şi mereu să lucreze într-o firmă ca cele pe care personaje precum Harvey Specter din serialul Suits le-au făcut cunoscute în întreaga lume.

Pentru Tanita, totul a început cu o întâlnire între ea şi un afiliat al celebrei Kirkland&Ellis LLP din New York, care se afla în România în cadrul unui proiect între ţara noastră şi Statele Unite ale Americii, pus la cale de Rotary.

„Din delegaţia Rotary venită din Statele Unite s-a întâmplat să facă parte și un avocat. Am reușit să intru în legătură cu el pe perioada șederii lui în România. După întrebările de rigoare de genul „De ce ai vrut să studiezi dreptul? Ce fel de drept ai studiat? Ce planuri ai pentru viitor? etc.” mi-a spus că i-ar face plăcere să mă ia sub aripa lui în firmă. Firma e specializată pe drept comercial și pe litigii, iar având în vedere că firma are o proporție semnificativă de clienți internaționali, abilitățile mele lingvistice de germană, engleză, uneori chiar şi română s-au dovedit a fi extrem de utile”, a declarat pentru Cetăţeanul Tanita Corbeanu.

Exact ca în serialele de televiziune cu avocaţi, nicio zi de muncă din viaţa Tanitei nu arată ca cealaltă.

„Ziua mea de lucru începe în jurul orei 9, am un program destul de flexibil, având în vedere că momentan am doar statut de stagiar. Am avut ocazia să lucrez cot la cot cu asociații și partenerii firmei la cazuri legate de servicii de gestionare a averilor, planificare imobiliară, investiții, creditare și asigurări, sub numele de Estate Planning, administrarea portofoliilor de fonduri cu capital de risc, sub numele de Venture Capital şi multe alte cazuri pe linie comercială. Contactul direct pe care l-am avut cu clienții a fost destul de minim, deoarece la multe din cazurile la care am lucrat era nevoie doar de o bază puternică de cercetare pe diferite teme legale specifice. La punctul în care cazul ajungea în mâinile mele, clientul stabilise deja toate demersurile și toate cerințele lui cu firma de avocatură. Astfel, o posibilă întâlnire cu clientul nu ar fi făcut decât să întârzie rezultatul și să pară o tragere de timp”, a explicat Tanita.

„New York e mult mai mult decât ce vedem la televizor”
tanita corbeanu avocat drept new york foto (4)
Aventura în America, deşi nu este deocamdată una pe termen lung, lugojeanca urmând să se întoarcă în Marea Britanie pentru a-şi continua studiile, va rămâne cu siguranţă în mintea tinerei. Aceasta îmbină utilul cu plăcutul şi, după terminarea orelor de muncă, vizitează metropola americană alături de amici.

„În timpul liber ies cu alți colegi ce au terminat Computer Science în Anglia, un fel de Automatică și Calculatoare de la noi. Ei sunt aici pentru câteva luni ca angajați Goldman Sachs. Împreună mergem și ne bucurăm ochii atât cu părțile tipic turistice, Empire State Building, Rockefeller Center, Central Park, Liberty Statue, cât și cu părțile puțin mai ascunse, cum ar fi străzile din Brooklyn și New Jersey. Cred că cel mai impresionați am rămas cu toții de Columbia University, locul patru în clasamentul „Ivy League” al universităţilor de pe coasta de est”, a mai adăugat tânăra.

Despre viaţa la New York, o metropolă cu aproape 9 milioane de locuitori, Tanita spune că aceasta se poate descrie printr-un singur cuvânt.

„Viața la New York e contradictorie. Prosperitatea și toate cadrele pitorești din filme și seriale se întind în zona Manhattan-ului de la districtul financiar, adică Midtown, până la zonele Upper East/West Side. Dar New York-ul e mult, mult mai mult de atât. Partea nu chiar atât de atractivă pentru turiști și partea cu cele mai multe cartiere rezidențiale e partea de obicei ascunsă de televiziuni. Aceasta se întinde de obicei de la Upper East/West Side în sus spre Yankee Stadium, împreuna cu zonele Brooklyn si New Jersey. Separarea aceasta pe zone duce și la o separare destul de bruscă și dură între clasele sociale și a nivelului de trai”, este de părere Tanita.

„Mă simt mai acceptată aici decât oriunde în Europa”
tanita corbeanu avocat drept new york foto (1)
Fiind din România, tânăra spune că nu a avut probleme până acum atunci când s-a prezentat, ba din contră, a fost primită cu braţele deschise în orice situaţie.

„Nu am simțit schimbări bruște de atitudine odată ce am spus cuvântul „România”, asta poate fi și din faptul că mulți americani nu știu unde se află țara noastră pe harta geografică. Poate și faptul că au un număr ridicat de imigranți le-a crescut toleranța de-a lungul anilor. Nu știu exact care e combinația, dar ideea e că mă simt mult mai acceptată aici decât oriunde în Europa”, a mărturisit Tanita Corbeanu.

Înainte să ia o decizie pentru carieră, lugojeanca urmează să se întoarcă în curând în Anglia, acolo unde îşi va finaliza studiile.

„În viitorul apropiat trebuie să mă întorc în Anglia pentru a-mi termina traseul profesional început acolo, până la calificarea de „Avocat Britanic cu acte in regulă”. Asta va mai dura cel puțin 3 ani. Mi-ar plăcea mult să pot practica în State, dar varianta asta încă e destul de neclară pentru mine momentan. Anglia are prioritate pentru următorii 3 ani. Varianta C ar fi să revin în țară și să mă axez pe firmele internaționale de consultanță”, a concluzionat lugojeanca.

Tanita s-a bucurat de la început şi de susţinere din partea părinţilor ei, chiar dacă „de bâzâit reușesc să o facă pe orice continent aș fi. Scrie în fișa postului de părinți responsabili”. În New York, cel mai mult i-a plăcut priveliştea de pe Rockefeller Center şi Empire State Building, iar de acasă, „cel mai tare îmi lipsește compania celor apropriați. Poate fi un oraș mare și plin de oportunități, dar unele lucruri au un farmec aparte văzute și trăite alături de cei dragi”.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe în Actualitate

Cât a plătit primarul PSD Marcel Muia, de la bugetul local, pentru 6.000 de mici, 300 de meniuri „premium” și un număr de magie

Banatenii27 iulie 2017

VIDEO Hoț prins în flagrant într-un magazin din Timișoara, dat afară în șuturi de vânzătoare

Banatenii27 iulie 2017

Sute de mii de euro, găsiți la perchezițiile din dosarul „diplome fără studii” de la Arad

Banatenii26 iulie 2017

Dezvăluiri incendiare făcute de renumitul chirurg, Emil Urtilă, vizat de dosarul „diplome fără studii” de la Arad

Banatenii26 iulie 2017

Parcul din preajma restaurantului timişorean „Flora” va fi reamenajat de către administraţia locală

Banatenii25 iulie 2017

Avertizări de inundaţii în Timiş şi Caraş Severin. Creşte debitul pe mai multe râuri!

Banatenii25 iulie 2017

VIDEO Gestul făcut de o mamă pentru salvarea fiului filmat cum fură şi făcut de ruşine pe Facebook

Daniel Dancea25 iulie 2017

GEC Nera acuză din nou tăieri ilegale de pădure într-o zonă de protecţie integrală din Caraş-Severin

Banatenii25 iulie 2017

Cum au fost rezolvate dosarele de evaziune care „zăceau” în fişetele poliţiştilor din Timiş: „Nu cred că a fost vorba de delăsare”

Banatenii24 iulie 2017

Nu sunt pericol public, chiar dacă au îngrozit un oraş! Romii scandalagii din Lugoj au fost eliberaţi

Banatenii24 iulie 2017

RATT devine istorie. Timişorenii vor circula cu autobuze şi tramvaie ale STPT

Banatenii24 iulie 2017

Aproape 400 de şoferi au fost penalizaţi. Cei mai mulţi au primit amenzi pentru viteză

Banatenii24 iulie 2017