Social

Unitățile de învățământ din Lugoj au intrat în reparații pentru începerea noului an școlar

Unitățile de învățământ din Lugoj au intrat în reparații pentru începerea noului an școlar

Autoliv

Odată cu terminarea examenelor, conducerile unităților de învățământ din Lugoj au început lucrările de reparații și întreținere pentru asigurarea celor mai bune condiții preșcolarilor și elevilor în noul an școlar 2015-2016. Primăria va plăti, în această vară, reparațiile la 14 școli, grădinițe și licee din oraș.

De la bugetul local a fost alocată suma de 1.000 de lei pentru Școala Gimnazială „Filaret Barbu”, 2.000 de lei sunt pentru Școala Nr. 4, 3.000 de lei pentru Școala Nr. 3, 4.000 de lei pentru Școala Nr. 2, 5.000 de lei pentru Școala Nr. 12 și câte 20.000 de lei pentru Școlile Gimnaziale „Anișoara Odeanu” și „Eftimie Murgu”. Sumele primite de liceele din oraș sunt următoarele: 40.000 de lei – Colegiul Tehnic „Valeriu Braniște”, câte 50.000 de lei pentru Colegiile Naționale „Coriolan Brediceanu” și „Iulia Hasdeu” și 120.000 de lei – Liceul Tehnologic „Aurel Vlaicu”. Vor mai primi bani și Grădinița cu Program Prelungit Nr. 5 – 420.000 de lei, Grădinița cu Program Prelungit Nr. 4 – 150.000 și Grădinița cu Program Prelungit Nr. 2 – 100.000 de lei.

Cu aceste sume vor fi realizate lucrări de reparații grupuri sanitare, instalații sanitare, instalații electrice și de încălzire, revizii centrale termice, reparații tâmplărie exterioară și interioară. De asemenea, se vor executa lucrări de igienizare (zugrăveli lavabile), săli de clasă, holuri, laboratoare, grupuri sanitare, reparații parchet și reparații acoperișuri precum și amenajări de curți.

„Grădiniței cu Program Prelungit Nr. 5 îi revine suma de 420.000 de lei, bani care vor fi folosiți pentru reparații și înlocuit înveliș acoperiș, înlocuit ferestre și uși la clase, zugrăvit – vopsit interiorul grădiniței și anexele, dar și pentru izolarea și refacerea fațadei unității”, a declarat Maricela Mocanu, directoarea Grădiniței cu Program Prelungit Nr. 5.

„Cei 120.000 de lei vor fi folosiți pentru reparații atât la sediul de pe strada Cernei, dar și la atelierele de pe strada Xenopol, proaspăt primite de la Primărie. Lucrările vor începe de la acoperiș, după care vom continua cu zugrăveli interioare și vrem să mai și compartimentăm un atelier, pentru că mai avem nevoie de spațiu pentru elevi”, a spus și directorul Liceului Tehnologic „Aurel Vlaicu”, prof. Cristian Gogu.

Toată perioada vacanței se va lucra intensiv la finalizarea lucrărilor, pentru ca actul educațional să nu sufere în niciun fel.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Social

Mai multe în Social

“Mustrarea verbală”, pedeapsa dată la Spitalul de Psihiatrie Jebel pentru dispariția unei paciente, bolnavă psihic

Banatenii28 iulie 2017

Cinci şefi DSP, propuşi să fie schimbaţi în criza rujeolei. Dragoş Luca, Caraş-Severin: “Nu e corect, vedem care sunt argumentele”

Banatenii27 iulie 2017

De unde exportă Lidl, bere, lactate şi ulei, ca să vândă în magazinele din Europa

Banatenii26 iulie 2017

Campanie de donare de sânge la Timişoara. 35 de jandarmi au răspuns apelului

Banatenii25 iulie 2017

De 12 zile, pompierii din Caraş-Severin se luptă cu incendiilor de vegetaţie. ISU face apel la populaţie!

Banatenii21 iulie 2017

Cum să vă găsiţi legal un loc de muncă în străinătate şi ce trebuie să ştiţi ca să nu fiţi înşelaţi

Banatenii21 iulie 2017

VIDEO Un tânăr, aflat la Cazanele Dunării, a prins o vipera cu mâna şi a fost muşcat. E încă în pat, la două săptămâni de la păţanie

Banatenii19 iulie 2017

Doi copii de ispravă! Şi-au petrecut o săptămână din vacanţă muncind ca voluntari la adăpostul de animale

Banatenii19 iulie 2017

ROMANIA INCOMPETENTA – Trenul Timişoara-Bucureşti a pierdut vagoanele pe drum. 100 de persoane au rămas izolate, în câmp

Banatenii18 iulie 2017

Fiscul din Timişoara a lăsat doi copii cu autism fără bani de tratamente. A virat sumele care li se cuveneau în contul altei asociaţii

Banatenii14 iulie 2017

Tânăr, cu master în Economie, zilnic pe câmp, la volanul tractorului: “Nu mi-e ruşine cu ceea ce fac, e o pasiune frumoasă”

Banatenii14 iulie 2017

Romania incompetentă! “Mama a dispărut de două săptămâni din spitalul de la Jebel. Mi-au spus că ei nu au ce face, că mai au şi alţi bolnavi de îngrijit”

Banatenii14 iulie 2017