Administrație

Un sfert din gropile din Lugoj au fost plombate. Urmează restul, promite Primăria!

Un sfert din gropile din Lugoj au fost plombate. Urmează restul, promite Primăria!

Autoliv

Mai multe străzi importante din Lugoj au devenit de netraversat la final de sezon rece, după ce deasupra municipiului au căzut două ninsori abundente la final de 2014 și respectiv în prima lună din 2015. În tot orașul, străzile traversate intens s-au umplut de gropi după ce zăpada a distrus asfaltul deja avariat, astfel că primăria a demarat o amplă campanie de reabilitare a străzilor afectate. Muncitorii au început acțiunea cu greu, în special datorită întârzierii sosirii materiei prime, care nu poate fi turnată numai când temperaturile de afară depășesc anumte valori.

Totodată, potrivit reprezentanților primăriei, acțiunea a început cu întârziere deoarece gropile care au fost decopertate trebuie asfaltate în număr mare deodată, fapt ce a dus și la decopertarea zonelor cu probleme și acoperirea lor la câteva zile după crearea unor adevărate capcane pentru șoferi, situația fiind una neplăcută pentru conducătorii auto.

Cele mai afectate străzi au fost Coloman Wallisch, o stradă care se afla într-o stare avansată de degradare și impracticabilă mai ales de autoturismele mici, Buziașului, pasarela ITL, Huniade, Podul de Fier, Podul de Beton, dar și alte străzi pe care se circulă intens. Reprezentanții primăriei spun că reparația este în toi, mii de metri pătrați de asfalt fiind acoperiți cu un strat nou de bitum.

„Suntem în plină acțiune de refacere a carosabilului din Lugoj, prin plombare, ceea ce vă putem spune este că acțiunea a început de pe Coloman Wallisch. Am intervenit pe malul Timișului, 1 Decembrie, Coposu, Carpați, iar acum trecem pe strada Buziașului, intrarea dinspre Buziaș, după care Bocșei și Banatului, continuăm pe Caransebeșului. În următoarea etapă vom încerca să facem intrarea de pe strada Făgetului, să asigurăm tot ceea ce înseamnă trafic de intrare în oraș”, a declarat Adrian Fărcăgeanu, viceprimarul Lugojului.

Conform reprezentanților primăriei, repararea prin plombare a străzilor afectate are ca scop final reabilitarea a nu mai puțin de 9.000 de metri pătrați de asfalt.

„Din cei 9.000 am reușit să facem undeva la 2.000, 2.500 de metri pătrați. Și pe viitor, vom continua aceste acțiuni. Rugăm participanții la trafică să aibă îngăduință cu cei care lucrează. Știm că este un inconvenient, deranjăm traficul, dar străzile vor fi și vor arăta și bine la final”, a mai precizat Fărcăgeanu.

Zăpada căzută pentru prima dată la Lugoj în acest sezon, cea din 28 decembrie, a fost una în urma căreia nămeții au blocat orașul pentru mai bine de 12 ore. Șoferii au mai avut de suferit de pe urma ninsorii în prima parte a lunii ianuarie, atunci când zeci de străzi s-au transformat în patinoare gigant pentru conducătorii auto. Iarna 2014 -2015 a scos din buzunarele municipalității Lugojului bani pentru 110 tone de sare și clorură de magneziu.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Administrație

Mai multe în Administrație

S-au stabilit firmele care adună gunoiul în Timiș, în următorii cinci ani. La Lugoj și Buziaș, tariful va fi mai mare decât la Timișoara

Banatenii16 august 2017

Lugojul rămâne fără apă. Meridian face lucrări la magistrala orașului

Banatenii16 august 2017

Pasajul „Jiul” din Timișoara se închide până în septembrie

Banatenii11 august 2017

Cum își schimbă Fiscul din Timiș programul de lucru în perioada următoare

Banatenii11 august 2017

VIDEO Penalități și rezilieri parțiale pentru constructorii autostrăzii Lugoj-Deva. Cu ce l-au supărat pe ministru

Banatenii11 august 2017

Primăria Dumbrăvița a cumpărat 20 de pixuri cu 145 de lei bucata

Banatenii10 august 2017

Serviciile de Evidența Persoanelor și Starea Civilă din Lugoj se mută în sediu nou. Din aceeași locație se vor elibera și pașapoartele

Banatenii9 august 2017

Locomotivele de epocă de la Reșița sunt mâncate de rugină. De ce nu pot fi reabilitate

Banatenii9 august 2017

Primarul Sorin Munteanu cere sprijinul locuitorilor: Colonada de la Buziaş, recent reabilitată, a fost vandalizată!

Banatenii4 august 2017

CNAIR trimite dronele să supravegheze șantierele autostrăzilor din România. Imaginile vor putea fi văzute de toată lumea

Banatenii2 august 2017

Reșițenii vor fi alarmați în fiecare lună. IGSU face exerciții publice

Banatenii1 august 2017

Avertisment în Timiș, din cauza caniculei! Aquatim cere limitarea consumului de apă

Banatenii1 august 2017