Actualitate

Un senator de Lugoj vrea ziua de lucru de şase ore! Ce beneficii crede parlamentarul că va aduce schimbarea

Un senator de Lugoj vrea ziua de lucru de şase ore! Ce beneficii crede parlamentarul că va aduce schimbarea

Autoliv

Văzând că suedezii au trecut oficial la ziua de lucru de şase ore, senatorul de Lugoj Ioan Iovescu este determinat să implementeze programul şi în România, după modelul scandinavilor. Lucrând la idee încă din primele zile de când s-a văzut senator, Iovescu spune că beneficiile pentru o zi de lucru de doar şase ore sunt infinite, explicând că mai ales cei care prestează munci grele, în fabrici sau la câmp, ar avea de câştigat.

Potrivit economica.net, Suedia vrea mai multă productivitate în timpul orelor petrecute la lucru, dar şi mai mult timp liber şi mai multă energie în afara programului de muncă, pentru a se asigura că cetăţenii se pot bucura de viaţa personală. Ideea este împărtăşită şi de senatorul UNPR.

„Tot mi-au zis că nu putem, că suntem în Comunitatea Europeană, că e opt ore ziua de muncă. Uite că Uniunea nu e un balaur aşa mare, Suedia a reuşit să introducă, şi-au dat seama că e cel mai bun lucru. Programul ăsta le dă posibilitatea celor care doresc să îşi mai ia un job sau jumătate de job şi să nu fie suprasolicitaţi. Marile corporaţii, marii şmecheri nu o să fie de acord, dar eu cred că e o soluţie şi pentru economie. Şase ore merge şi fără pauză, sunt o grămadă de avantaje ale acestui program redus”, a declarat Ioan Iovescu, senator UNPR de Lugoj.

Senatorul spune că a discutat deja cu mai mulţi colegi şi că este convins că proiectul lui va fi votat în Parlament. Acesta a mai precizat că aşteaptă acum părerea celor care l-au ales, spunând că se aşteaptă şi la reticenţă din partea populaţiei, din cauza obişnuinţei românilor cu programul actual de muncă din țara noastră.

Vezi comentarii (3)

3 Comments

 1. Borosteanu Cristian Stefan

  13 octombrie 2015 at 17:08

  Eu susţin acest demers legislativ. După cum bine se ştie, oamenii sunt capacitaţi să lucreze la capacitate maximă între 5 şi 6 ore, din timpul petrecut la lucru. În acest fel, s-ar putea reduce şi din costurile marilor corporaţii. Vă spun sincer, că profitu nu va fi afectat. Productivitatea rămânând aceeaşi.

  • Ildiko Bruhovici

   13 octombrie 2015 at 21:13

   buna seara la toti Lugojen,de loc sunt din Lugoj si locuiesc an Suedia deci nu este adevarat ca aci ar fi programul de lucru 6 ore…..as vrea si eu sincer,da an sudul tari mai exact an Goteborg sau facut probe la fabricile de stat,da si lumea este ancantata dar nu sa aprobat legea anca deci senatorul nostru cred ca viseaza prea mult dar nu ar fi rau.

 2. Pingback: Un parlamentar de Lugoj cere interzicerea votului cu bile! „E haos şi se pot frauda rezultatele” | Cetateanul.ro

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Mai multe în Actualitate

VIDEO Prăpăd făcut de furtună, la Lugoj. Acoperiș înlocuit recent, smuls și aruncat zeci de metri

Banatenii23 iunie 2017

Avertizare de furtuni! Se strică vremea în Banat: vor fi averse torenţiale, frecvente descărcări electrice, vijelii şi grindină

Banatenii23 iunie 2017

Tineri din Timiș, prinși pe stradă de jandarmi cu droguri asupra lor

Banatenii23 iunie 2017

Mafia primește informații „pe surse”. Banda de hoți care a speriat Vestul, scăpată de o „cârtiță”

Banatenii22 iunie 2017

Galerie FOTO – Cele mai scumpe apartamente din Timisoara! Cum arată penthouse-ul de 670.000 de euro

Banatenii22 iunie 2017

A furat alcool din magazin și a fost prins de polițiști. Acum merge la închisoare

Banatenii22 iunie 2017

Deținuți din cinci penitenciare românești joacă fotbal la Timișoara: „Sportul educă foarte mult”

Banatenii22 iunie 2017

Timișoara, Lugoj și mai multe comune vor avea întreruperi de curent săptămâna viitoare

Banatenii22 iunie 2017

In vizita la Isawilly, cea mai noua cofetarie si patiserie din Lugoj

Banatenii21 iunie 2017

Pensionarii de la Centrul pentru persoane vârstnice,,Sf. Nicolae” din Lugoj  vor face paradă în costume populare de Ziua iei

Banatenii21 iunie 2017

Ce se construieste lângă magazinul Unicarm din Lugoj

Banatenii21 iunie 2017

UPDATE Singurul premier pe care l-a dat Banatul după Revoluție, demis de propriul partid

Banatenii21 iunie 2017