Actualitate

Un pastor lugojean atacă construcția celei mai mari moschei din România

Un pastor lugojean atacă construcția celei mai mari moschei din România

Autoliv

Pastorul unei bisericii lugojene consideră că ridicarea la noi în țară a celei mai mari moschei din Europa și a unei biblioteci unde imanii vor studia Coranul și vor pregăti viitorii lideri nu este de bun augur. Ionel Tuțac, unul din liderii bisericii baptiste, consideră că România nu este locul potrivit pentru ridicarea unui astfel de centru și a emis un comunicat pentru a atrage atenția asupra acestui demers.

“Întrebarea legitimă care se ridică este de ce, într-o țară cu un număr semnificativ redus de musulmani, se construiește cel mai mare edificiu din Europa? Construcția va aduce valuri de pelerini musulmani, care se vor perinda pe străzile Bucureștiului, alături de alți curioși și doritori de orice pare religios. România va deveni un fel de Mecca a Europei(…) Mă întreb câți dintre noi reușim să descifrăm, în spatele știrilor, realități cu care se vor confrunta copiii noștri. Și mai ales, câți dintre noi suntem gata să ne aplecăm asupra problemelor reale cu care se confruntă bisericile noastre, ca să tratăm problema și să restaurăm aripa frântă a creștinismului”, se arată în comunicatul pastorului baptist.

Tuțac spune că a luat această poziție pentru că România este o țară creștină și secole la rând a fost o barieră în calea islamizării Europei, iar prin acest gest a devenit o ușă deschisă pentru Islam.

“Orice cetățean al acestei țări are dreptul să se închine potrivit propriilor convingeri, dar din punctul meu de vedere, a oferi 11.000 de metri, în București, unei comunități, care e aproape inexistentă, mi se pare un dar prea mare, atâta timp cât există biserici evanghelice care au propriile terenuri, dar nu primesc autorizații de construcție. Cred că este un dar prea generos și nu cred că Bucureștiul trebuie să devină o altă Mecca”, a subliniat Ionel Tuțac pentru Cetățeanul.

Vă reamintim că pe un teren de lângă Romexpo, Muftiatul Cultului Musulman din România va construi, cu bani de la statul turc, un centru cultural grandios. Moschee, bibliotecă, săli de curs şi spaţii de cazare vor constitui un „lăcaş al păcii“ pentru comunitatea musulmană. Centrul cultural se va ridica în inima Bucureştiului, pe o suprafaţă de 11.000 metri pătraţi. Edificiul va aparţine Muftiatului Cultural Musulman din România, care a primit terenul prin Hotărâre de Guvern, la finele lunii mai.

„Vom construi cea mai mare moschee dintr-o capitală europeană. Faptul că terenul ne-a fost atribuit nouă, comunităţii musulmane, de către Guvern, vorbeşte de la sine despre respectul şi înţelegerea etnică din România“, afirma recent pentru adevărul.ro muftiul Iusuf Murat, liderul spiritual al musulmanilor.

Vezi comentarii (5)

5 Comments

 1. Raul

  29 iunie 2015 at 21:49

  In sfarsit cineva cu capul pe umeri din partea preotiei sa zic asa :))ar trebui sa ia exemplu BOR de la celelalte culte.

 2. Cristi

  29 iunie 2015 at 23:32

  Cred ca ar trebui ca toti crestinii sa fim mai uniti in aceste vremuri,cand suntem confruntati cu astfel de riscuri. Indiferent de confesiune (ortodox, catolic, reformat, baptist, penticostal s.a.m.d.),cred ca ar trebui sa ne unim fortele si sa lasam divergentele si lucrurile care ne separa. Pana la urma la aceasta ne cheama Domnul Hristos, „ca toti sa fim una…”. Iar in astfel de situatii sa dovedim ca, prin credinta in Dumnezeul nostru cel viu, vom izbandi in lucrarea noastra!!!

 3. Eh

  30 iunie 2015 at 9:22

  „Musulmani” si „locaș al păcii” nu apartin in aceeași propoziție.

 4. Aurel Mihet

  3 iulie 2015 at 6:45

  Subscriu si sant de acord cu ceea ce a scris fratele Ionel Tutac deoare ce intre noi si Islam sint deosebiri majore in ce priveste doctrina . Coranul lor este cu totul deosebir de Sfinta Scriptura, Dumnezeul lor Alah este complect deosebit de Dumnezeul noastru . Alah e un rasboinic care ii indeamna la ucidere pe cei care sint de alta credinta fata de a lor,prin sabie au cucerit ei pe care ii apartin ,pe cand Dumnezeul nostru este un Dumnezeu al dragostei .milei,iertari pentru toti cei ce se pocaiesc si si renunta la pocat Mahomed este superior Domnului Isus pe care il considere un simplu profet. etc.etc.etc. Construirea acestei Moscheie in Bucuresti inseamna islamizarea romaniei ,cat si o sursa de temut fata de anumite atentate teroriste din partea unor persoane rau intentionate.Cred ca cea mai mare gresala istorica facuta de guvernul ROMANIEI este acest lucru. DOAMNE AI MILA DE ROMANIA

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe în Actualitate

Focuri de armă pe o stradă din Lugoj. Din nou romii sunt protagoniştii scandalului

Banatenii18 august 2017

Clanurile ţigăneşti au început să se încaiere şi la Timişoara, după ce toată vara Lugojul a fost “teatru de război”

Banatenii17 august 2017

Un fost militar din Craiova, condamnat la Timișoara pentru uciderea iubitei cu 23 de ani mai în vârstă

Banatenii17 august 2017

VIDEO Imagini spectaculoase de pe traseul autostrăzii aflate în construcție, în zona Lugoj-Deva

Banatenii17 august 2017

VIDEO Primăria Lugoj a instalat camere să-i prindă pe cei care aruncă gunoaie, însă i-a filmat pe cei care se “iubesc în boscheți”

Banatenii16 august 2017

Aeroportul Internaţional Timişoara sărbătoreşte pasagerul 1.000.000

Banatenii16 august 2017

Boala care face ravagii vara. Câte cazuri au fost descoperite în Timiș

Banatenii14 august 2017

VIDEO Ţiganii implicaţi în ultimul scandal cu topoare de la Lugoj sunt liberi să continue măcelul

Banatenii14 august 2017

FOTO Primăria Dumbrăviţa prezintă pixurile de 145 de lei bucata. Motivul pentru care au fost cumpărate

Banatenii14 august 2017

EXCLUSIV/VIDEO  Un nou conflict violent între ţiganii din Lugoj. BMW distrus cu toporul

Banatenii13 august 2017

“Ziua diasporei” de la Reșița se încheie cu concertele trupelor Taxi și Vunk

Banatenii10 august 2017

Drumuri blocate în șase județe din vestul țării. Mașinile cu masă de peste 30 de tone sunt trase pe dreapta

Banatenii10 august 2017