Actualitate

Un medic desființează ideea emisă de Ambruș și PNL de a avea la Lugoj spital universitar

Un medic desființează ideea emisă de Ambruș și PNL de a avea la Lugoj spital universitar

Autoliv

Ambruș nu știe ce vorbește când afirmă că va realiza un spital universitar, Ambruș nu a călcat în spital să vadă cu ochii lui realitatea de acolo, Ambruș vorbește prostii fără să se consulte cu medicii și propune inepții fără să aibă habar ce înseamnă practic un spital universitar – asta reiese dintr-un comentariu postat pe Facebook de unul dintre cei mai cunoscuți medici din spitalul lugojean, dr. Dan Cliciovan, din Secția ATI.

Acesta a avut o reacție extrem de dură vizavi de afirmațiile făcute în conferința de presă de marți de liberalul Ioan Ambruș care susținea că poate transforma unitatea din Lugoj în spital universitar dacă reușește să-i facă pe marii medici ai Timișoarei să facă consultații la Lugoj. Informațiile relatate brut și fără alte comentarii într-un material postat pe site-ul Cetățeanul.ro nu au rămas fără ecou, semn că în viitoarele conferințe de presă pre-electorale politicienii, mai ales candidații, ar trebui să fie documentați în propunerile cu care vin în fața lugojenilor.

”Asta chiar a fost din puțul gandirii. Nici nu știu cu care dintre prostii sa încep:

În primul rând Lugojul nu este oraș universitar în ceea ce privește medicina. Este adevărat ca funcționează în cadrul Universității de Medicina, dar este colegiu de asistenți medicali și NU facultate. Trebuie eu sa va spun că și cursurile se țin cum se țin, adică la 2 săptămâni, iar practica este cum este? În 2 ani eu am văzut în practică în spital UN ( UNU) elev? Și credeți că profesorii universitari vin în fiecare zi la cursuri? Mai vin din când în când, iar în rest vin asistenții universitari și țin cursurile.

Dar problema mea nu este colegiul de asistenți medicali, ci voiam să ajung la altă prostie. Vine dom’ profesor să consulte la Lugoj. Când și cum vine? La cât timp? Profesorii care au cozi în fața cabinetului din clinica universitară, săracii, mai au nevoie să vină și în Lugoj să vadă pacienți. Și cum vor fi plătiți? Cu 30 lei consultația și tăiat de chitanță?

Dacă voiați să spuneți un lucru inteligent ați fi spus că vreți să dotați anumite secții și în special cele chirurgicale cu aparatură modernă și invităm câte un profesor sa facă una-doua-trei operații demonstrative lăsând apoi medicii lugojeni sa continue și sa ridice ștacheta spitalului.

Dar pot sa vă întreb de câte ori ați fost în spital să ne întrebați pe noi medicii de ce am avea nevoie și cum ne-ați putea ajuta? Tot ceea ce pare că dvs. știți despre spital este ca 2 locuri din 25 sunt ocupate în chirurgie. Nimic mai neadevărat. Poate în preajma sărbătorilor de Crăciun sau Paște. În rest se operează în fiecare zi, iar în destule zile chiar mult.

Oricum facem operații care nu se fac în Făget, că tot îl lăudați cât de grozav e acel spital. Noi facem operații laparoscopice și se fac foarte bine. Dr. Balaci este un chirurg bun și probabil a avut motivele lui sa rămână la Făget. Pacienții lui sunt pacienții lui. Este lugojan, îl cunoaște lumea și se vor duce și la Făget să se opereze. Dar și la noi în spital este dr Floroni care operează în fiecare zi, o face bine, este extraordinar în chirurgia laparoscopică și deja recunoscut nu numai în Lugoj, ci și în mediul medical timișorean.

Spuneați de nivelul scăzut al spitalului. Vreau să va întreb cine este de vină ca spitalul nu are un tomograf în mileniul III (un lucru de minimă decență în zilele noastre) sau că arată ca în Africa, dacă nu dumneavoastră TOȚI politicienii?

S-a spus și un lucru bun. Cel cu proiectul european de reabilitare al spitalului. Dar știți, de atâtea ori l-am auzit până acum încât nu mai cred nimic. Să dea Dumnezeu să avem și noi un spital civilizat unde lugojenii să vină cu încredere să se trateze, iar noi toate mijloacele să ne facem meseria”.

Vezi comentarii (11)

11 Comments

 1. bolnav

  13 aprilie 2016 at 9:24

  Asa ar fi normal sa fie si la lugoj un tomograf ,un RMN sa fie un medic oncolog ca sa nu faca amatiti de bolnavi de cancer drumuri la timisoara.Pe linga greaua suferinta trebuie sa faci si repetate drumuri la spitalele din timisoara .Si pentru o simpla reteta trebuie sa mergi la timisoara .

 2. Popa Cosmin

  13 aprilie 2016 at 12:02

  Domnul Ambrus poate ar fi mai bine sa se ocupe de firma dansului care are datorii de sute de mii de euro. Vrea spital universitar,dar dansul nu isi achita darile catre primarie si catre furnizori si firmele de prestari servicii.
  Sa faci spital universitar ai nevoie de o facultate de medicina la tine in oras si in primul rand de studenti.
  Cainii eutanasiati,cladirea Casei de Cultura daramata,Meridian si Salprest desfiintate,iar acum spitalul universitar.Urmatorul punct pe programul sau politic este sa puna termopane in jurul orasului sa pastram caldura.

 3. Bianka

  13 aprilie 2016 at 12:07

  Lasati-l pe Ambrus in pace ! Nu vedeti ca e pe alta planeta ?? A mai fost parca in trecut o cucoana care a promis in campanie ca face aeroport la Lugoj , cam asa si acum cu Spitalul Universitar! Bine ca nu promite si metrou !!

 4. Patricia

  13 aprilie 2016 at 12:13

  Hai serios???? Universitar???? La noi nu functioneaza ecograful non stop doar la program..si ei viseaza …. Avem aparatura la urgente jos ce nu are Timisoara la Judetean dar la noi e noua sigilata … Ca nu o stiu folosi … Jalnicilor!!!! Serios cand va ia boala sigur ca duceti si voi tot la Lugoj!!! Asta va doresc sa ajungeti si voi in spitalul din Lugoj dar voi stiti sa vorbiti ca de tratat va tratai prin strainatate.:

 5. Daniela

  13 aprilie 2016 at 12:26

  Ma bucur ca un medic poate sa spuna adevarul si sa il faca pe domnul Ambrus sa revina la realitate . Vrem conditi decente in spital

 6. S. Tibi

  13 aprilie 2016 at 13:42

  Ambrus asta se trebui sa-si faca un control amanuntit. Sigur are probleme. Poate ar fi bine sa mearga la Jebel, iar pe noi sa ne lase linistiti.

 7. michael

  13 aprilie 2016 at 13:47

  Pe langa asta, doamna Daniela, vrem sa propunem ca toti analfabetii sa fie remunerati dublu. Dumneavoastra v-ati incadra…

 8. Borosteanu Cristian Stefan

  13 aprilie 2016 at 21:21

  Trebuie depolitizat spitalul din Lugoj. Este nevoie de un nou manager. De abia atunci putem vorbi despre progres…

 9. Mirela

  13 aprilie 2016 at 23:19

  Omul asta Ambruș e chiar dement…ar trebuii o secție speciala pt dansul la nebunii….domnul doctor tot respectul ca a-ți avut curaj sa vb…spitalul nostru e chiar jalnic..de ce nu se tratează și Ambruș aici sa vadă cum e ?? Eu i voi duce mâncare de la mine ca la spital e jalnica…asta dacă se va interna vreodată aici…

 10. nica marius

  14 aprilie 2016 at 2:04

  bine spus, un medic care pune punctul pe I cinste lui sa o tina tot asa.

 11. Pingback: Senatul Pensionarilor din Lugoj, idee a liberalilor dacă vor câştiga alegerile locale | Cetateanul.ro

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe în Actualitate

Cât a plătit primarul PSD Marcel Muia, de la bugetul local, pentru 6.000 de mici, 300 de meniuri „premium” și un număr de magie

Banatenii27 iulie 2017

VIDEO Hoț prins în flagrant într-un magazin din Timișoara, dat afară în șuturi de vânzătoare

Banatenii27 iulie 2017

Sute de mii de euro, găsiți la perchezițiile din dosarul „diplome fără studii” de la Arad

Banatenii26 iulie 2017

Dezvăluiri incendiare făcute de renumitul chirurg, Emil Urtilă, vizat de dosarul „diplome fără studii” de la Arad

Banatenii26 iulie 2017

Parcul din preajma restaurantului timişorean „Flora” va fi reamenajat de către administraţia locală

Banatenii25 iulie 2017

Avertizări de inundaţii în Timiş şi Caraş Severin. Creşte debitul pe mai multe râuri!

Banatenii25 iulie 2017

VIDEO Gestul făcut de o mamă pentru salvarea fiului filmat cum fură şi făcut de ruşine pe Facebook

Daniel Dancea25 iulie 2017

GEC Nera acuză din nou tăieri ilegale de pădure într-o zonă de protecţie integrală din Caraş-Severin

Banatenii25 iulie 2017

Cum au fost rezolvate dosarele de evaziune care „zăceau” în fişetele poliţiştilor din Timiş: „Nu cred că a fost vorba de delăsare”

Banatenii24 iulie 2017

Nu sunt pericol public, chiar dacă au îngrozit un oraş! Romii scandalagii din Lugoj au fost eliberaţi

Banatenii24 iulie 2017

RATT devine istorie. Timişorenii vor circula cu autobuze şi tramvaie ale STPT

Banatenii24 iulie 2017

Aproape 400 de şoferi au fost penalizaţi. Cei mai mulţi au primit amenzi pentru viteză

Banatenii24 iulie 2017