Sport

Un lugojean în vârstă de 72 de ani este în premieră campion naţional la pescuit

Un lugojean în vârstă de 72 de ani este în premieră campion naţional la pescuit

Autoliv

Vasile Nagy, un lugojean în vârstă de 72 de ani, a câştigat pentru prima dată titlul de campion naţional la pescuit, în cadrul Campionatului Naţional de Pescuit Sportiv Staţionar + Feeder, competiţie ce a avut loc în perioada 26-28 mai la baza sportivă a FNPSR de la Orăştie din judeţul Hunedoara.

Prima zi din concurs a fost cea a antrenamentului oficial, în care a testat terenul, adâncimile, a văzut ce specii de peşti sunt, totul derulându-se în condiţii identice cu cele din competiţia oficială. Sâmbătă, 28 mai a început concursul propriu-zis, cu două ore în prealabil de pregătire a uneltelor.

“ În timpul acesta bineînţeles că mai tragi cu ochiul în stânga, în dreapta, să vezi fiecare ce poate să prindă”, a destăinuit Vasile Nagy, campion naţional la pescuit.

După terminarea concursului se cântăresc peştii.

“Nu contează ce fel de peşte prinzi, mai mare sau mai mic, important este să ai gramajul cât mai mare”, a precizat Vasile Nagy.

În prima manşă pescarul lugojean a prins o cantitate de aproape 800 de grame de peşte, la o diferenţă destul de mare de ocupantul poziţiei secunde, un concurent din Cugir, care a obţinut puţin peste 500 de grame. În manşa secundă, în condiţii atmosferice mai puţin prielnice, a reuşit să prindă puţin peste 400 de grame, iar cel care a câştigat manşa a avut 500 de grame. Totalizând gramajale, în final, lugojeanul septuagenar a câştigat titlul de campion naţional.

Selectat de patru ori pentru Campionatul Mondial

Chiar dacă acest titlu naţional este câştigat în premieră, pescarul lugojean a mai cochetat cu elita pescuitului românesc, fiind selectat de patru ori pentru Campionatul Mondial şi obţinând alte două titluri de vicecampion naţional.

“Înainte Divizia A era formată din 14 concurenţi. Şi atunci se făcea o selecţie din primii 14 pentru a se stabili cine merge la Mondiale. Trebuia să fii în primii cinci- şase pentru a face deplasarea la Mondiale, iar eu m-am menţinut mulţi ani pe aceste poziţii. Am luat parte la patru Campionate Mondiale, în Italia, în Ungaria, în Slovacia şi în ţările socialiste. Însă mă onorează acest titlu naţional, fiind singurul din carieră. Mă cunoaşte întreaga elită de competitori”, a adăugat campionul.

Pasiunea pentru pescuit- „boală” de familie

Paiunea pentru pescuit este o trăsătură de familie pentru Vasile Naghy. Fiica sa Cătălina este recunoscută pentru numeroaselor titluri naţionale obţinute. La fel şi cumnatul său Vasile Vultur este deţinător al titlului naţional. De asemenea fratele şi sora sa au fost împătimiţi ai acestui sport.

“Pe Cătălina am dus-o de mică la concurs. I-am insuflat boala aceasta, dar e o boală sănătoasă”, a spus zâmbind Vasile.

Însă succesul pe plan naţional şi internaţional presupune multă muncă şi sacrificii, pe care sportivul lugojean şi le-a asumat pentru a fi printre cei mai buni.

Pregătirea pentru aceste concursuri importante se face cu multe sacrificii. Trebuie să ai foarte multe unelte ca să fii la un nivel internaţional şi asta implică bani mulţi che“ltuiţi. Apoi se adaugă timpul dedicat pentru pregătire. Să nu mai vorbim de deplasari, în care de multe ori mergeam cu trenul şi îmi era foarte greu cu bagajele. Trebuie să fii ca oricare alt sportiv, să ai condiţie fizică. Trebuie să faci multe mişcări şi dacă nu eşti antrenat nu poţi să ai succes”, a încheiat Vasile Nagy.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe în Sport

Reșițenii sunt invitați la mișcare în aer liber pentru sănătate, manifestare ce va avea loc în centrul orașului

Banatenii28 iunie 2017

Patru ore de superspectacol AeroNautic la Surduc. Vezi programul complet al manifestărilor

Banatenii27 iunie 2017

Înotători din Norvegia, la pregătire în Reșița. Sportivii sunt antrenați de o reșițeancă

Banatenii23 iunie 2017

De ce este bine sa ne creem conturi la mai multe case de pariuri

Banatenii22 iunie 2017

De ce se implică Nicolae Robu în transferurile de la Poli: „Eu am avut inițiativa creării acestei echipe”

Banatenii22 iunie 2017

Raliu în Banat! Între Nădrag și Fârdea se desfășoară “Cupa României la Automobilism – ACR-CNAK TIMIS 2017”

Banatenii21 iunie 2017

Piloţii de la Moto Extrem Lugoj, din nou pe podium în etapa de la Zărneşti

Alina Damian14 iunie 2017

Lugojeanul Ioan Ladanyi a fost eliminat de la Campionatul Mondial de Biliard

Banatenii14 iunie 2017

Medalie de argint pe echipe la Campionatul Naţional pentru gimnaştii lugojeni de la Clubul Sportiv Şcolar

Alina Damian12 iunie 2017

Turneu internațional de baschet la Lugoj, pentru old-boys

Banatenii9 iunie 2017

Lugojenii sunt așteptați să se înscrie la un campionat de bowling

Daniel Groza8 iunie 2017

Lugojeanul Ioan Ladanyi va participa din nou la Campionatul Mondial de biliard

Banatenii3 iunie 2017