Inchiriere spatii Lugoj

Sport

Un lugojean în vârstă de 72 de ani este în premieră campion naţional la pescuit

Un lugojean în vârstă de 72 de ani este în premieră campion naţional la pescuit

Autoliv

Vasile Nagy, un lugojean în vârstă de 72 de ani, a câştigat pentru prima dată titlul de campion naţional la pescuit, în cadrul Campionatului Naţional de Pescuit Sportiv Staţionar + Feeder, competiţie ce a avut loc în perioada 26-28 mai la baza sportivă a FNPSR de la Orăştie din judeţul Hunedoara.

Prima zi din concurs a fost cea a antrenamentului oficial, în care a testat terenul, adâncimile, a văzut ce specii de peşti sunt, totul derulându-se în condiţii identice cu cele din competiţia oficială. Sâmbătă, 28 mai a început concursul propriu-zis, cu două ore în prealabil de pregătire a uneltelor.

“ În timpul acesta bineînţeles că mai tragi cu ochiul în stânga, în dreapta, să vezi fiecare ce poate să prindă”, a destăinuit Vasile Nagy, campion naţional la pescuit.

După terminarea concursului se cântăresc peştii.

“Nu contează ce fel de peşte prinzi, mai mare sau mai mic, important este să ai gramajul cât mai mare”, a precizat Vasile Nagy.

În prima manşă pescarul lugojean a prins o cantitate de aproape 800 de grame de peşte, la o diferenţă destul de mare de ocupantul poziţiei secunde, un concurent din Cugir, care a obţinut puţin peste 500 de grame. În manşa secundă, în condiţii atmosferice mai puţin prielnice, a reuşit să prindă puţin peste 400 de grame, iar cel care a câştigat manşa a avut 500 de grame. Totalizând gramajale, în final, lugojeanul septuagenar a câştigat titlul de campion naţional.

Selectat de patru ori pentru Campionatul Mondial

Chiar dacă acest titlu naţional este câştigat în premieră, pescarul lugojean a mai cochetat cu elita pescuitului românesc, fiind selectat de patru ori pentru Campionatul Mondial şi obţinând alte două titluri de vicecampion naţional.

“Înainte Divizia A era formată din 14 concurenţi. Şi atunci se făcea o selecţie din primii 14 pentru a se stabili cine merge la Mondiale. Trebuia să fii în primii cinci- şase pentru a face deplasarea la Mondiale, iar eu m-am menţinut mulţi ani pe aceste poziţii. Am luat parte la patru Campionate Mondiale, în Italia, în Ungaria, în Slovacia şi în ţările socialiste. Însă mă onorează acest titlu naţional, fiind singurul din carieră. Mă cunoaşte întreaga elită de competitori”, a adăugat campionul.

Pasiunea pentru pescuit- „boală” de familie

Paiunea pentru pescuit este o trăsătură de familie pentru Vasile Naghy. Fiica sa Cătălina este recunoscută pentru numeroaselor titluri naţionale obţinute. La fel şi cumnatul său Vasile Vultur este deţinător al titlului naţional. De asemenea fratele şi sora sa au fost împătimiţi ai acestui sport.

“Pe Cătălina am dus-o de mică la concurs. I-am insuflat boala aceasta, dar e o boală sănătoasă”, a spus zâmbind Vasile.

Însă succesul pe plan naţional şi internaţional presupune multă muncă şi sacrificii, pe care sportivul lugojean şi le-a asumat pentru a fi printre cei mai buni.

Pregătirea pentru aceste concursuri importante se face cu multe sacrificii. Trebuie să ai foarte multe unelte ca să fii la un nivel internaţional şi asta implică bani mulţi che“ltuiţi. Apoi se adaugă timpul dedicat pentru pregătire. Să nu mai vorbim de deplasari, în care de multe ori mergeam cu trenul şi îmi era foarte greu cu bagajele. Trebuie să fii ca oricare alt sportiv, să ai condiţie fizică. Trebuie să faci multe mişcări şi dacă nu eşti antrenat nu poţi să ai succes”, a încheiat Vasile Nagy.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe în Sport

Cupa Werzalit şi-a desemnat câştigătorii

Banatenii16 septembrie 2017

Echipa de volei CSM Lugoj a pierdut primul meci de verificare

Alina Damian15 septembrie 2017

Timișorenii, așteptați să încurajeze pe Poli în meciul cu Sepsi. Biletele au fost puse în vânzare

Banatenii14 septembrie 2017

Robu încântat că Poli a bătut Dinamo. Primarul Timişoarei anunţă că problemele financiare pe care le avea echipa s-au rezolvat

Banatenii12 septembrie 2017

VIDEO “Ați văzut ce echipă avem?” Robu face încă un apel ca timișorenii să se implice în susținerea echipei de fotbal Poli Timișoara

Banatenii29 august 2017

Supercupa României la fotbal în sală merge la Informatica Timişoara

Alina Damian23 august 2017

Foto! Jucătoare noi pentru CSM Lugoj la primul antrenament oficial

Alina Damian18 august 2017

Președintele Federației Române de Ciclism, despre concursul de la Lugoj: „Cea mai importantă competiție din vestul țării”

Banatenii2 august 2017

GOOOOOOOOOOOL! Ilie Dobre a intrat pentru a unsprezecea oară în Cartea Recordurilor

Banatenii27 iulie 2017

Începe Cupa Max Ausnit de la Lugoj, cu premii în valoare de peste 10.000 de euro. Încă te mai poţi înscrie

Banatenii26 iulie 2017

Moto Extrem Lugoj şi-ar putea încheia activitatea din cauză că a primit prea puţini bani de la Consiliul Judeţean

Alina Damian24 iulie 2017

100 de jandarmi asigură ordinea pentru meciul dintre Poli şi Steaua. Cum se face accesul în stadion

Banatenii21 iulie 2017