Actualitate

Un lugojean cere zeci de mii de euro pentru o conductă de canalizare care trece pe sub terenul său. Ce au decis judecătorii

Un lugojean cere zeci de mii de euro pentru o conductă de canalizare care trece pe sub terenul său. Ce au decis judecătorii

Autoliv

Un lugojean pe sub terenul căruia trece o magistrală de canal a dat în judecată primăria, cerând să i se plătească daune pentru că nu poate folosi terenul. Proprietarul a mai primit până acum de la primărie aproximativ 30.000 de euro, pentru lipsa de folosință a terenului, și cere printr-un nou proces, aflat pe rol, daune de peste 45.000 de euro. În primă instanță, Tribunalul Timiș a respins cererea bărbatului, dar sentința nu este definitivă procesul fiind înregistrat recent la Curtea de Apel pentru soluționarea apelului.

Lugojenii plătesc scump mizeria scursă printr-o conductă de canal care trece pe sub terenul unui lugojean de pe strada Viorelelor. Un lugojean care deține în zonă un teren de 530 de metri pătrați a invocat faptul că nu poate construi pe terenul său și s-a judecat, în două rânduri, cu Primăria Lugoj, solicitând să i se plătească despăgubiri pentru lipsa de folosință a terenului.

O sentință a obligat Primăria Lugoj să îi achite proprietarului suma de 52.152 de lei pentru perioada 01.04.2005 – 21.03.2007, iar o altă sentință a obligat municipalitatea să-i achite lugojeanului suma de 19.080 euro pentru perioada 10.08.2008 – 10.08.2011. Practic, pentru perioada 2005 – 2011, primăria i-a plătit lugojeanului prin terenul căruia trece conducta de canalizare o „chirie” totală de aproape 30.000 de euro.

Printr-un nou proces deschis la Judecătoria Lugoj, care și-a declinat competența în favoarea Tribunalului Timiș, bărbatul a cerut să i se plătească lipsa de folosință a terenului pentru perioada 2011 – 2014. Suma cerută de lugojean este 1325 de euro pe lună. În procesul deschis în instanță, lugojeanul face precizarea că dacă expertiza realizată în dosar va stabili o altă valoare, va majora suma.

În procesul deschis în instanță, proprietarul terenului susține că magistrala de canal care îi traversează proprietatea îi blochează o investiție într-un spațiu comercial pe care vrea să îl construiască pe strada Viorelelor.

În întâmpinarea depusă la dosar, Primăria Lugoj a solicitat respingerea cererii arătând că lugojeanul minte atunci când spune că a solicitat certificat de urbanism pentru construirea unui spațiu comercial. „Potrivit solicitării reclamantului, dorința acestuia a fost aceea de a construi locuință familială parter și nu de construire a spațiu comercial sau de închiriere a terenului, așa cum susține acesta în acțiunea formulată. (…) În prezent nu există niciun act din care să reiasă că reclamantul are interdicție de realizare a unui spațiu comercial”, se arată în întâmpinarea depusă la dosar de Primăria Lugoj.

În același document, primăria invocă și legea serviciului de alimentare cu apă și canal, care prevede că primăria are drept de folosință gratuită a zonei prin care trece conducta de canal, proprietarului fiindu-i plătite despăgubiri doar dacă i-a fost afectată proprietatea cu ocazia unor lucrări la rețea. „Subliniem faptul că reclamantul a refuzat acceptarea unui teren echivalent ca valoare și suprafață pe care Municipiul Lugoj a fost dispus să i-l atribuie în schimbul terenului care este grevat de interdicția de a construi (…) Ca un exercițiu de imaginație, ne întrebăm la cât se vor ridica despăgubirile cumulate pentru o plajă de 30 de ani pe care Municipiul Lugoj va fi ținut a le suporta și cu cât se va îmbogăți reclamantul de pe urma acestui teren afectat de interdicția de a construi”, au mai arătat reprezentanții Primăriei Lugoj.

Sursa foto: opiniatimisoarei.ro

Vezi comentarii (1)

1 Comment

  1. Fose ecologice

    26 august 2016 at 15:52

    E clar ca omul vrea bani, nu vrea sa se foloseasca de teren, altfel ar fi acceptat un teren echivalent in alta zona.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe în Actualitate

Decizie „bombă” în dosarul procurorului DNA care a cerut închisoare pentru Ostaficiuc, Ciuhandu, Cojocari și alți „grei” din Timișoara

Banatenii18 august 2017

Şeful clanului de romi acuzat că a cerut taxă de protecţie neagă implicarea în conflictul armat de la Lugoj

Banatenii18 august 2017

Focuri de armă pe o stradă din Lugoj. Din nou romii sunt protagoniştii scandalului

Banatenii18 august 2017

Clanurile ţigăneşti au început să se încaiere şi la Timişoara, după ce toată vara Lugojul a fost “teatru de război”

Banatenii17 august 2017

Un fost militar din Craiova, condamnat la Timișoara pentru uciderea iubitei cu 23 de ani mai în vârstă

Banatenii17 august 2017

VIDEO Imagini spectaculoase de pe traseul autostrăzii aflate în construcție, în zona Lugoj-Deva

Banatenii17 august 2017

VIDEO Primăria Lugoj a instalat camere să-i prindă pe cei care aruncă gunoaie, însă i-a filmat pe cei care se “iubesc în boscheți”

Banatenii16 august 2017

Aeroportul Internaţional Timişoara sărbătoreşte pasagerul 1.000.000

Banatenii16 august 2017

Boala care face ravagii vara. Câte cazuri au fost descoperite în Timiș

Banatenii14 august 2017

VIDEO Ţiganii implicaţi în ultimul scandal cu topoare de la Lugoj sunt liberi să continue măcelul

Banatenii14 august 2017

FOTO Primăria Dumbrăviţa prezintă pixurile de 145 de lei bucata. Motivul pentru care au fost cumpărate

Banatenii14 august 2017

EXCLUSIV/VIDEO  Un nou conflict violent între ţiganii din Lugoj. BMW distrus cu toporul

Banatenii13 august 2017