Administrație

Un lugojean a învins primăria într-un proces pornit de la un teren

Un lugojean a învins primăria într-un proces pornit de la un teren

Autoliv

În urma unei decizii care obligă Primăria Lugoj să recupereze TVA-ul aferent unor tranzacții cu terenuri pentru locuințe, municipalitatea a deschis mai multe procese pentru a-i oblige pe beneficiari la plata TVA-ului. Un lugojean dat în judecată de primărie a reușit să câștige procesul și trebuie să mai primească și cheltuieli de judecată. Într-un dosar similar, fosta gimnastă Lavinia Miloșovici a pierdut procesul și a fost obligată să achite 770 de lei.

În urma unui control efectuat de Direcția Generală a Finanțelor Publice la Primăria Lugoj, Fiscul a obligat primăria să recupereze peste aproape 120.000 de lei reprezentând TVA și dobânzi de întârziere pentrune încasarea acestor sume odată cu vânzarea unor terenuri. În urma deciziilor de impunere, primăria a deschis mai multe procese pentru recuperarea banilor, iar unul dintre lugojenii acționați îninstanță a fost P.D.I. Acesta a cumpărat un teren de 392 de metri pătrați.

Pentrucă nu s-a încasat TVA-ul la vânzarea terenului, ca urmare a deciziei Fiscului, Primăria Lugoj l-a dat înjudecatăpelugojean, cerândinstanțeisăîl oblige pebărbat la platasumei de 1.158 de lei reprezentând TVA. Timp de doiani, judecătorii au judecat….cine trebuiesăjudecedosarul. Într-un final, Curtea de ApelTimișoara a stability că soluționarea dosarului în primă instanță îi revine în competența Judecătoriei Lugoj.

Astfel, în toamna anului trecut a început procesul pe care primăria l-a pierdut, judecătorii scăpându-l pe lugojean de plata TVA-ului în valoare de aproape 300 de euro. „Potrivit art. 102 alin 1 din Legea nr. 71/2011 de punere înaplicarea a Noului cod civil contractual este supus dispoziţiilor legii în vigoare la data când a fost încheiat în tot ceea ce priveşte încheierea, interpretarea, efectele, executarea şi încetarea sa. Or, în cauza de faţă contractul a fost încheiat la 12.03.2009, aşadar anterior intrării învigoare a Noului Cod civil, şi înconsecinţă sunt aplicabile prevederile vechiului cod civil şi a legislaţiei în vigoare la acel moment”, se arată în motivarea hotărârii prin care PrimăriaLugoj a pierdut procesul pentru recuperarea TVA-ului. Mai mult decât atât, primăria a fost obligată să îi plătească lugojeanului pe care l-a dat în judecată și suma de 600 de lei cheltuieli de judecată.

Sentința Judecătoriei Lugoj a fost atacată cu recurs la Tribunalul Timiș, dar magistrații de aici au menținut sentința, scăpându-l practice pe lugojean de plata TVA-ului către primărie. Într-un caz similar, fosta campionă Lavinia Miloșovici a pierdut procesul cu primăria, fiind obligată să plătească TVA-ul în valoare de 770 de lei.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Administrație

Mai multe în Administrație

Consilierii județului Timiș se întrunesc la sfârșitul lunii. Vezi ce proiecte au pe ordinea de zi

Banatenii23 iunie 2017

Galerie FOTO – Prima comună din Banat care profită de pe urma autostrăzii Timisoara-Lugoj și își dezvoltă turismul local

Gabriel Iosa22 iunie 2017

Cine se dă ANAF TIMIȘ pe Facebook? Fiscul timișean contestă pagina de pe rețeaua de socializare

Banatenii21 iunie 2017

Ședință Consiliul Local Lugoj! Mai multe familii vor primi terenuri pentru construcția de locuințe

Banatenii21 iunie 2017

Primarul Timișoarei a dat dispoziție să se amenajeze „în regim turbo” o pistă pentru „bicicliștii răi”

Banatenii20 iunie 2017

Doi consilieri cer Consiliului Local Lugoj desființarea unei taxe încasate ilegal de la populație

Banatenii20 iunie 2017

C.A.P-ul e reîniviat în Caraș-Severin! Locuitorii unei comune se asociază să-și lucreze pământurile și să-și crească animalele

Banatenii20 iunie 2017

Lugojul rămâne fără societățile de salubritate și furnizarea apei. Meridian și Salprest nu vor mai avea voie să presteze servicii către populație

Banatenii19 iunie 2017

Salprest, la un pas de închidere. Retim e noul operator de salubritate pentru zona Lugojului

Banatenii15 iunie 2017

Proiect modern pentru transformarea pieței unei localități de lângă Lugoj

Banatenii14 iunie 2017

Mai mulți consilieri locali riscă amenzi de până în 2.000 de lei. Ce trebuie să facă în maxim două zile

Banatenii13 iunie 2017

Se surpă asfaltul sub mașini, în centrul Lugojului. Circulația e blocată pe un sens

Banatenii12 iunie 2017