Politică

Un deputat din zonă, pe “lista rușinii” celor care au respins dublarea alocațiilor pentru copii

Un deputat din zonă, pe “lista rușinii” celor care au respins dublarea alocațiilor pentru copii

Autoliv

Deputatul făgețean Dorel Covaci se află pe o “Listă a rușinii” a aleșilor care, în Comisia pentru Muncă și Protecție Socială din Camera Deputaților, s-au opus majorării alocației copiilor de la 42 de lei la 84 de lei. Lista a fost publicată de către organizația “Salvați copiii”.

După respingerea proiectului în comisie, deputații PSD au motivat că nu sunt bani pentru majorarea alocației. Ciudat este că în urmă cu câteva săptămâni, parlamentarii PSD au promovat un proiect pentru alocarea unor pensii speciale politicienilor care au făcut parte din Parlamentul României. La aceea vreme, nu s-a pus problema lipsei fondurilor. Deputatul făgețean Dorel Covaci, ca de altfel și lugojeanul Sorin Stragea se aflau chiar printre inițiatorii proiectului.

Dorel Covaci nu a răspuns la apelurile publicației Cetățeanul pentru a ne explica modul în care a votat.

Organizația Salvați Copiii România consideră că alocația de stat, acordată copiilor care au împlinit 2 ani, reprezintă o sumă de bani nesemnificativă pentru familie, neputând constitui un sprijin pentru părinți în asigurarea drepturilor fundamentale ale copilului lor.

UPDATE În urmă cu puțin timp, deputaţii au aprobat majorarea alocaţiei de la 42 la 84 de lei. Decizia a fost luată cu 332 de voturi „pentru”. Surpriza din plen a constat în faptul că niciun deputat nu a votat împotriva măsurii, deşi premierul Victor Ponta a sugerat că se opune amendamentului PNL. Anterior, deputaţii PSD din Comisia de Muncă au dat aviz negativ proiectului liberalilor, susţinând că nu sunt fonduri suficiente pentru majorare. Proiectul fusese respins, luni, şi de plenul Senatului.

 

 

Vezi comentarii (2)

2 Comments

 1. realistul

  20 mai 2015 at 15:38

  Acu na daca nu sunt bani nu ai de unde sa dai

 2. Dorel Covaci

  4 iunie 2015 at 13:18

  Este o informatie falsa. Eu am publicat un comunicat, in care am explicat ceea ce s-a intamplat cu adevarat. Cu permisiunea dumneavoastra, iata continutul sau: „De curand, Camera Deputatilor a adoptat un amendament la Ordonanta de urgenta 65/2015, care prevede dublarea alocatiilor pentru copii.
  Dublarea alocatiilor pentru copii a fost deja aprobata prin votul tuturor parlamentarilor, dar este necesar sa se faca unele precizari pe marginea acestui subiect, deoarece opinia publica a fost informata incorect asupra pozitiei parlamentarilor PSD, in cadrul votului din Comisia de Munca.
  Conform legii, un parlamentar (la putere sau in opozitie) nu poate propune o initiativa legislativa sau amendament cu impact bugetar, fara a identifica sursele de finantare, care sa sustina respectivele modificari. Cu alte cuvinte, trebuie sa obtina un aviz de la Guvern, care sa indice ca exista bani in buget pentru respectiva cheltuiala. Asa prevede legea si asa e normal, altfel ne-am confrunta cu o avalansa de propuneri fanteziste, care nu ar putea fi sustinute financiar, si ar fi, asadar, inutile.
  Din acest motiv, parlamentarii PSD au votat in Comisia de Munca amanarea aplicarii masurii de dublare a alocatiilor, initiativa neprevazand si resursa bugetara, pana la sosirea avizului de la Guvern. Votul se relua odata cu primirea avizului, pozitiv sau negativ, din partea Ministerului de Finante si a Primului-Ministru, care sa certifice daca exista sau nu fonduri in bugetul pe acest an pentru a sustine masura.
  In momentul in care Primul-Ministru a declarat in plen ca s-au identificat resurse bugetare pentru a sustine masura dublarii alocatiilor, toti parlamentarii PSD au votat amendamentul.”

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe în Politică

Primarul din Moldova Nouă şi-a anunţat demisia pe Facebook: “Se pare că încă nu sunt pregătit pentru această clasă politică”

Banatenii26 iulie 2017

Întâlnire de taină între Grindeanu şi Dobra, cu câteva ore înainte de şedinţa în care se decide soarta PSD Timiş

Banatenii25 iulie 2017

Noul prefect de Caraş-Severin, contestat de cel care l-a învins în alegeri: “E greu de înţeles de ce au numit un perdant”

Banatenii21 iulie 2017

Fostul preşedinte al PNL Lugoj contestă excluderea sa din partid:”Hotărârea mi se pare total ilegală”

Banatenii19 iulie 2017

Fostul preşedinte al PNL Lugoj a fost exclus din partid. Ioan Ambruş îşi pierde şi funcţia de consilier

Banatenii18 iulie 2017

Câţi bani au primit partidele politice de la bugetul de stat în luna iulie

Banatenii12 iulie 2017

Doi foşti viceprimari şi un consilier local din Banat, găsiţi incompatibili şi în conflict de interese penal de ANI

Banatenii7 iulie 2017

Francisc Boldea nu se retrage! Astăzi va fi ales pentru un nou mandat în fruntea PSD Lugoj

Banatenii29 iunie 2017

Primarul Lugojului, reclamat la ANI de către un consilier local pentru conflict de interese

Banatenii22 iunie 2017

Francisc Boldea este primul lider PSD din Timiș, care spune de ce parte este după demiterea lui Grindeanu

Banatenii21 iunie 2017

Prima reacție a președintelui CJ Timiș, Călin Dobra, după demiterea lui Grindeanu

Banatenii21 iunie 2017

Viceprimarul Lugojului, un fost consilier si o femeie, donatii pentru Calin Dobra in campania electorala

Banatenii20 iunie 2017