Actualitate

Un criminal care a tranșat un om se plimbă de cinci ani liber pe străzile Lugojului. Polițiștii nu reușesc să-l prindă!

Un criminal care a tranșat un om se plimbă de cinci ani liber pe străzile Lugojului. Polițiștii nu reușesc să-l prindă!

Autoliv

Anchetatori timișeni nu au reușit nici în prezent să descopere cine este autorul celei mai groaznice crime care s-a petrecut la Lugoj, în urmă cu cinci ani. În 6 ianuarie 2011, paznicul gropii de gunoi din Lugoj a observat că o haită de câini trăgeau de un sac, în care părea că ar fi carcasa unui animal sacrificat. Când s-a apropiat, şi-a dat seama că nu e vorba despe un animal şi că, de fapt, era cadavrul tranşat al unui om.

După mai bine de o lună de la groaznica descoperire, în 24 februarie 2011, procurorul şef al Tribunalului Timiş a dezvăluit că s-a descoperit identitatea victimei şi că există un cerc de suspecţi. Era vorba de Titu Velici, un bărbat care își părăsise familia și trăia mai mult pe stradă. În urma testelor efectuate de legişti, a reieşit că ucigaşul a folosit un fierăstrău şi un cuţit.

„S-a reuşit identificarea victimei şi se fac percheziţii şi audieri. Nu avem nicio certitudine că suspecţii sunt autorii infracţiunii”, declara Ion Braşoveanu. Poliţiştii au ridicat de acasă doi parteneri de pahar ai victimei, M.A.,un fost subofiţer MApN şi I.V., un fost miliţian din Lugoj. Amândoi au fost anchetaţi, dar oamenii legii nu au reuşit să adune suficiente dovezi pentru a-i incrimina pe cei vizaţi de anchetă, deşi câteva amănunte din timpul cercetărilor i-ar fi putut indica ca posibili făptuitori.

De exemplu, în casa fostului subofiţer MApN, pe pereţi, au fost descoperite pete de sânge, o cutie în care s-ar fi ţinut bucăţi de carne şi un geamantan plin de pete de sânge. În plus, ambii suspecţi locuiau în acelaşi cartier din care a fost ridicat gunoiul unde a fost plasat cadavrul tranşat. Pentru bucăţile de trup care nu se găseau, oamenii legii lansau ipoteză că unul dintre suspecţi avea acasă un câine de luptă, care ar fi putut fi hrănit cu o parte din cadavru.

Însă, în cele din urmă, s-a dovedit că petele de sânge proveneau de la proprietarului locuinţei, care, cu câteva zile înainte, se întorsese beat acasă şi a căzut pe scări unde şi-a spart capul. Un alt indiciu în care poliţiştii şi-au pus mari speranţe pentru a-i acuza pe cei doi, nu le-a fost de niciun ajutor anchetatorilor.  Proba ADN prelevată de pe sfoara cu care a fost legat sacul nu s-a potrivit cu a niciunuia dintre cei doi suspecţi. Aşa că fostul militar şi fostul miliţian au scăpat de anchetă.

În luna martie a anului 2011, pe râul Timiş, la barajul de la Hitiaş, nişte localnici au găsit o altă bucată din cadavrul tranşat la Lugoj. Era vorba despre coastele şi sternul victimei. După testul ADN, poliţiştii au confirmat că făceau parte din acelaşi trup descoperit la gropa de gunoi de la Lugoj. Acestea au fost ultimele informaţii oficiale despre crima oribilă de la Lugoj. Oamenii legii nu au reuşit nici în prezent să găsească membrele şi capul victimei.

Anul trecut, în luna septembrie, anchetatorii au decis că pot înmormânta rămăşiţele lui Titu Velici. A fost anunţat fiul acestuia, Alex Velici, iar Primăria din Lugoj a suportat toate cheltuielile de înmormântare.

După aproape cinci ani, de când s-a produs crima, anchetatorii nu au reuşit încă să închidă dosarul Velici. „M-au chemat de mai multe ori să dau declaraţii. Atunci, în primul an, m-au chemat foarte des şi mă tot întrebau despre el, despre cum îşi petrecea timpul, ce făcea. Însă eu nu ştiam, deoarce s-a despărţit de noi de pe vremea când eu aveam doar nouă ani. În ultimii ani, nu m-au mai chemat, doar atunci când l-au înmormântat. Mi-au arătat dosarul, unul gros de tot, în care spuneau că au o grămadă de suspecţi, dar până acum nu au dovezi pentru niciunul. Mai multe nu mi-au spus, pentru că erau detalii din anchetă şi astea nu se spun”, povesteşte Alex Velici.

După cinci ani de cercetări, anchetatorii nu au prea multe de spus despre acest caz. Poliţiştii nu fac declaraţii, iar procurorii spun că nu au noutăţi, doar câteva piste prin care mai încearcă să afle noi detalii. „S-au făcut încă două solicitări de analizare a unor teste ADN, altceva nu mai e nimic în plus”, a declarat, Mihaela Pop, purtătoarea de cuvânt a Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe în Actualitate

VIDEO Prăpăd făcut de furtună, la Lugoj. Acoperiș înlocuit recent, smuls și aruncat zeci de metri

Banatenii23 iunie 2017

Avertizare de furtuni! Se strică vremea în Banat: vor fi averse torenţiale, frecvente descărcări electrice, vijelii şi grindină

Banatenii23 iunie 2017

Tineri din Timiș, prinși pe stradă de jandarmi cu droguri asupra lor

Banatenii23 iunie 2017

Mafia primește informații „pe surse”. Banda de hoți care a speriat Vestul, scăpată de o „cârtiță”

Banatenii22 iunie 2017

Galerie FOTO – Cele mai scumpe apartamente din Timisoara! Cum arată penthouse-ul de 670.000 de euro

Banatenii22 iunie 2017

A furat alcool din magazin și a fost prins de polițiști. Acum merge la închisoare

Banatenii22 iunie 2017

Deținuți din cinci penitenciare românești joacă fotbal la Timișoara: „Sportul educă foarte mult”

Banatenii22 iunie 2017

Timișoara, Lugoj și mai multe comune vor avea întreruperi de curent săptămâna viitoare

Banatenii22 iunie 2017

In vizita la Isawilly, cea mai noua cofetarie si patiserie din Lugoj

Banatenii21 iunie 2017

Pensionarii de la Centrul pentru persoane vârstnice,,Sf. Nicolae” din Lugoj  vor face paradă în costume populare de Ziua iei

Banatenii21 iunie 2017

Ce se construieste lângă magazinul Unicarm din Lugoj

Banatenii21 iunie 2017

UPDATE Singurul premier pe care l-a dat Banatul după Revoluție, demis de propriul partid

Banatenii21 iunie 2017