Actualitate

Un copil și tatăl său au rămas fără casă în urma unui incendiu

Un copil și tatăl său au rămas fără casă în urma unui incendiu

Autoliv

Un băiat și tatăl său din satul Breazova, comuna Margina, au rămas, practic, pe drumuri. Un incendiu le-a mistuit, pe data de 19 martie, casa, mobilierul și lucrurile de primă necesitate. Familia o ducea greu și până atunci. Tatăl este pensionar, iar mama a plecat nu la mult timp după nașterea copilului, așa că după această tragedie, cei doi au ajuns la capătul disperării.

„În data de 19 martie, noaptea, a luat foc casa. Seara, tatăl l-a spălat pe copil, un coș neizolat a aprins acoperișul și la 1 noaptea a căzut pe ei. A apucat să salveze copilul și câteva lucruri, însă atât”, a declarat I. M., unul dintre cei care s-au implicat deja în ajutorarea acestei familii lovite de soartă.

La mila vecinilor

Băiatul locuiește acum la un vecin, iar tatăl a rămas într-o cămăruță improvizată chiar la el în grădină. Viața celor doi nu a fost ușoară nici până acum. Tatăl, Leon Pop, are grijă împreună cu concubina sa de copil, mama părăsindu-i la puțin timp după nașterea copilului.

Omul este gospodar, în prezent având 16 porci, aceștia fiind singura lor sursă de venit. Practic, din asta trăiesc. Singurii lui bani, 5.000 de lei, nu sunt însă suficienți pentru a ridica o casă.

În urma nefericitului eve­ni­ment, un arhitect s-a im­pli­cat și s-a ocupat de pro­iec­tul noii case, iar vecinii, consătenii, lugojenii și nu numai, nu au rămas indiferenți față de această tragedie. Mulți s-au mobilizat pentru a o­feri o mână de ajutor celor trei suflete. S-au im­plicat în povestea fa­mi­liei, fiecare aducându-și contribuția du­pă posibilități, de la mun­ca depusă, până la bani sau materiale.

„Ce m-a făcut pe mine, de fapt, să-i ajut și să fac toată această campanie de ajutor este că omul, în ciuda faptului că are 65 de ani, este foarte harnic. Este un om care muncește, care se îngrijește ca fiul său să nu ducă lipsă de nimic”, a spus Adriana Bojin, cea care a lansat chiar și o campanie de ajutor pe o rețea de socializare.

„M-am bucurat foarte tare că au venit din sat foarte mulți tineri să ne ajute. Sunt două familii, patru persoane din fiecare, care vin zilnic să ne ajute. Rapid am turnat fundația și acum suntem la faza în care, în următoarele zile, să turnăm placa jos. De asemenea, foarte mulți lugojeni, majoritatea oameni de afaceri, ne-au asigurat că vom beneficia de ajutorul lor. Un prieten de al meu a donat 1.000 de lei, un altul i-a adus multe haine copilului și mai avem promisiunea unui coleg al doamnei Bojin că îi va aduce copilului un birou, un calculator și o bicicletă. Foarte mulți oameni s-au implicat în această campanie, însă oricine dorește să ajute, cu orice, este binevenit”, a mai spus I.M.

Andrei Leon este elev în clasa a IV-a la școala din Margina. Este pasionat de istorie, relatează cu ușurință nume și fapte istorice, dar și răspunde cu ușurință la întrebări legate de conducătorii Europei.

„Copilul este foarte inteligent, aș spune chiar un geniu. Este foarte interesat de studiu, învață bine și are note foarte bune. Deși este doar în clasa a IV-a, acesta are o minte sclipitoare”, a conchis Adriana Bojin.

Orice ajutor financiar este binevenit și poate fi direcționat în contul RO54BRDE360SV04934993600, cod swift BRDEROBU. Contul este deschis pe numele Leon Pop, la Banca BRD din Făget.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe în Actualitate

Primii doi romi implicaţi în ultimele incidente de la Lugoj au fost arestaţi. Nu sunt cei care au tras cu arma

Banatenii22 august 2017

Accident mortal pe autostrada Timișoara – Arad. Cum s-a petrecut tragedia în care au murit doi șoferi de TIR

Banatenii22 august 2017

Cine îi poate opri pe romii care trag cu pistoale pe străzile Lugojului. Încă un conflict armat şi niciun arestat

Banatenii22 august 2017

Decizie „bombă” în dosarul procurorului DNA care a cerut închisoare pentru Ostaficiuc, Ciuhandu, Cojocari și alți „grei” din Timișoara

Banatenii18 august 2017

Şeful clanului de romi acuzat că a cerut taxă de protecţie neagă implicarea în conflictul armat de la Lugoj

Banatenii18 august 2017

Focuri de armă pe o stradă din Lugoj. Din nou romii sunt protagoniştii scandalului

Banatenii18 august 2017

Clanurile ţigăneşti au început să se încaiere şi la Timişoara, după ce toată vara Lugojul a fost “teatru de război”

Banatenii17 august 2017

Un fost militar din Craiova, condamnat la Timișoara pentru uciderea iubitei cu 23 de ani mai în vârstă

Banatenii17 august 2017

VIDEO Imagini spectaculoase de pe traseul autostrăzii aflate în construcție, în zona Lugoj-Deva

Banatenii17 august 2017

VIDEO Primăria Lugoj a instalat camere să-i prindă pe cei care aruncă gunoaie, însă i-a filmat pe cei care se “iubesc în boscheți”

Banatenii16 august 2017

Aeroportul Internaţional Timişoara sărbătoreşte pasagerul 1.000.000

Banatenii16 august 2017

Boala care face ravagii vara. Câte cazuri au fost descoperite în Timiș

Banatenii14 august 2017