Inchiriere spatii Lugoj

Social

Un cetăţean care merita titlul de “Cetăţean de Onoare” a primit doar ”Cheia Oraşului”, pentru că politicienii lugojeni au orgolii

Un cetăţean care merita titlul de “Cetăţean de Onoare” a primit doar ”Cheia Oraşului”, pentru că politicienii lugojeni au orgolii

Autoliv

Banatenii

Paul Grafendorf, cetăţeanul german care sprijină Lugojul neîncetat de mai bine de 20 de ani, cu zeci de transporturi umanitare, şi care şi-a pierdut fiica într-un accident pe când se afla într-o acţiune umanitară la Lugoj, a primit doar Cheia de Onoare a oraşului, după ce majoritatea PSD i-a refuzat titlul de Cetăţean de Onoare, pentru că propunerea a venit din partea consilierilor independeţi şi cei ai PNL deoarece Clubul Rotary, care a făcut solicitarea acordării titlului, nu a apelat direct la primarul Francisc Boldea.

După şedinţa în care au blocat acordarea titlului de Cetăţean de Onoare, pesediştii s-au gândit mai bine şi au considerat că un om care şi-a pierdut fiica, venită în sprijinul Lugojului, merită doar Cheia de Onoare a oraşului, o distincţie care este mult prea pătată din cauza unuia dintre puţinii deţinători, primarul din Nisporeni, un individ controversat, implicat în bătăi şi scandaluri, ajuns chiar după gratii pentru fapte de corupţie, căruia administraţia locală nu se sinchiseşte să-i retragă titlul.

Vineri, într-o şedinţă festivă a Consiliului Local, Paul Grafendorf a primit Cheia Oraşului.

“În lumea de astăzi, aflată într-o continuă agitaţie sunt tot mai puţini cei care se îndreaptă spre problemele pe care le au semenii lor. De aceea, consecvenţa şi abnegaţia în a se dedica total unor scopuri atât de nobile, ne face pe noi lugojeni să ne îndreptăm spre Paul Grafendorf cu admiraţie şi recunoştinţă. Sunt sigur că pentru dânsul, cea mai mare mulţumire sufletească o reprezintă zâmbetul şi licărirea de speranţă din ochii celor pe care îi ajută. Doresc să adresez domnului Grafendorf mulţumiri călduroase, sănătate şi succes în acţiunile viitoare. Doresc să adresez mulţumiri cluburilor Rotary din Muhlhausen şi Lugoj, care au pus umărul la aceste proiecte umanitare, făcându-le posibile.  Dedicarea atâtor ani din viaţă ajutorării instituţilor sociale şi educative din municipiul Lugoj, m-a făcut ca primar al municipiului să propun, şi Consiliul Local să aprobe, acordarea domnului Paul Grafendorf a înaltei distincţii Cheia oraşului”, a fost o parte din discursul primarului Francisc Boldea, cu ocazia ceremoniei de înmânare a titlului.

Paul Grafendorf a fost onorat şi de acest gest, pe care l-a făcut administraţia Lugojului, şi nu s-a arătat deloc deranjat de episodul jenant al şedinţei în care i s-a refuzat titlul de Cetăţean de Onoare.

“De ce sunt eu aici. Am fost de multe ori întrebat de ce fac asta. Motivul vizitelor mele în Lugoj vă este cunoscut – dorinţa fiicei mele de a se reîntoarce, pe care am îndeplinit-o împreună cu soţia mea.  Ca şi în cântecul care spune că o piatră cade în apă şi formează cercuri, sprijinul pentru centrul de plasament s-a dezvoltat an de an şi tot mai multe proiecte au fost realizate. Acasă, dar şi în zona Lugojului, tot mai multe persoane m-au ajutat. Am cunoscut foarte mulţi oameni dornici să ajute, am aflat noi prieteni. Cercurile produse de piatra aruncată le regăsesc în atâtea locuri în Lugoj. Clubul Rotary Lugoj este aproape al doilea cămin pentru mine.  Mă bucur întotdeauna de contactele cu casele de copii, grădiniţele, şcolile, spitalul, vizitele în cartierul Mondial Bocşei şi întâlnirile cu tinerii şi copiii, care m-au impresionat profund. Şi acum este o plăcere să văd cât de pozitiv s-a dezvoltat Lugojul, în ultimii 15 ani. Din aceste motive doresc să vă mulţumesc pentru această distincţie şi aceşti mulţi ani frumoşi, de colaborare. Prietenia şi încrederea sunt un bun valoros. Noi, europenii învăţăm unii de la alţii, eu am învăţat multe de la voi”, a spus Grafendorf.

În cadrul aceleiaşi ceremonii, Paul Grafendorg a primit Medalia “Paul Harris”, cu două pietre din partea Clubului Rotary, care, aceeaşi distincţie, cu trei stele, i-a acordat-o şi lugojeanului Marius Gaidoş pentru implicare în proiectul sprijinirii spitalului împreună cu Paul Grafendorf. Rotary Lugoj a mai acordat şi mai multe diplome pentru sprijinul acordat de către firmele Autoliv, A&O, Ardeleanu, Octavian şi fostului director al spitalului, Florin Voichescu.

Întreaga manifestare a fost încheiată de un recital de pian şi vioară susţinut de către elevii Şcolii de Muzică “Filaret Barbu” din Lugoj.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe în Social

Shopping City Timișoara este gazda târgului de Crăciun Winter Spark

Banatenii11 decembrie 2017

Premieră medicală românească realizată la Spitalul Județean din Timișoara

Banatenii11 decembrie 2017

Timișenii vor putea plăti retroactiv contribuția la pensii și în 2018

Banatenii11 decembrie 2017

A fost prins distrugând coșuri de gunoi, acum plătește!

Daniel Groza5 decembrie 2017

Le-a fost frig și s-au dus să fure direct de la sursă

Banatenii5 decembrie 2017

Jandarmii și polițiștii au agendă încărcată de Ziua Națională

Banatenii29 noiembrie 2017

Centrul Timișoarei se schimbă total. Primăria vrea să oblige proprietarii să-și renoveze clădirile

Banatenii29 noiembrie 2017

Trei minore au dispărut! Polițiștii cer sprijin pentru găsirea lor

Banatenii28 noiembrie 2017

“Tax & Finance Forum” Timișoara: Experții români analizează impactul ultimelor modificări fiscale asupra mediului de business

Banatenii22 noiembrie 2017

S-a deschis “Grandent”, centru stomatologic modern cu tarife pentru toți

Banatenii22 noiembrie 2017

Salonul Industriei Ușoare, cea mai mare expoziție de vestimentație și accesorii din vestul țării

Banatenii15 noiembrie 2017

Care va fi prețul porcilor de Craciun în județul Timiș

Banatenii14 noiembrie 2017