Inchiriere spatii Lugoj

Opinii

Ultimul şut în cur

Ultimul şut în cur

Autoliv

Banatenii

Ordonanţele de Urgenţă care modifică Codul penal, în sensul dezincriminării abuzului în serviciu, au fost votate la ceas de noapte şi mare taină de către guvernul marionetă al jupânului Liviu Dragnea. Slugoii Măgăriei Sale au adoptat ambele ordonanţe de urgenţă privind modificarea Codului penal, care îl scapă pe teleormănean şi pe alţi zeci de penali ai republicii de dosare. A fost adoptat, pe repede înainte şi proiectul de lege privind graţierea care urmează să fie trimis în Parlament, spre aşa zisa dezbatere şi aprobare de urgenţă. Cam aşa arată ultima ghiduşie a unui guvern iresponsabil. Lovitura fulgerătoare a acestui aşa-zis guvern şubrezeşte statul de drept, care şi aşa păşeşte şovăielnic pe drumul democraţiei.

După marea năpârlire a şobolanului roşu din decembrie `89,  societatea românească a privit cu respect vârful bocancului politic lustruit de turul pantalonilor ei. Dar cum orice şut în cur este un pas înainte, ne-am consolat mereu cu această zicere, suportând cu stoicism impulsul cinetic, numai că bunăstarea şi progresul promis nu s-au arătat, iar românul a înţeles într-un târziu că totul nu-i decât minciună şi bătaie de joc. Lovitura de copită, încasată de curând, a făcut K.O. naţiunea.

Dacă în următoarele 10 zile, cât ţine numărătoarea arbitrilor statului de drept, societatea civilă nu se trezeşte, şi mai ales, nu se ridică, tropăind în stradă împotriva ordonanţelor otrăvite, vom rămâne fraierii de serviciu ai istoriei. Şutul încasat şi nedecontat,  de astă dată nu va fi un pas înainte, ci unul înapoi.  Cât de cinic poate fi zarzavagiul ăsta de teleormănean, cocoţat în fruntea unui partid social-democrat, care pune interesele personale, orgoliile şi frustrările înaintea ţării?   S-a compromis total nu numai în faţa propriului popor, ci şi în faţa  întregii lumi. Nicio uşă din Europa nu-i va mai fi deschisă şi mă tem că şobolanul roşu va privi spre răsărit.

În contextul actual, când vom asista la o nouă reîmpărtire a lumii şi la o nouă ordine economică, România, din cauza unor gunoaie politice, va pierde o serie de oportunităţi. Să nu uităm că în luna februarie, Vladimir Putin şi Donald Trump se vor afla, pe rând,  la Budapesta. Ungaria va fi aşezată pe harta lumii politice, noi nu. Noi ne regăsim doar în paginile de scandal ale presei mondiale.  România a ratat, şi de astă dată, ocazia de a deveni placa turnantă între est şi vest. Trăim într-o altă lume, într-o altă eră şi năpârcile care ne conduc sunt incapabile să gestioneze ofertele istoriei. Dar să nu dăm vina doar pe P.S.D. Opoziţia de paie şi iresponsabilitatea noastră civică de a nu vota, sau mai exact de a vota pe cine nu trebuie au dus la o astfel de stare. Aş fi putut să mă mândresc cu un prim-ministru din Banat, dar nu a fost să fie. E şi Sorin Grindeanu un biet linge-blide! Mă resemnez cu ideea că fiecare popor are conducătorii pe care îi merită. Se pare că vin vremuri grele şi mă întreb retoric: ultimul şut în cur pe care ni l-au dat guvernanţii, va fi … şi ultimul?

 

 

 

 

Clic pentru a adăuga un comentariu

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Opinii

Mai multe în Opinii

Cine-a pus Tel-Drumu’-n drum?

Banatenii17 noiembrie 2017

Strada tropăie, iar guvernul ţopăie

Banatenii9 noiembrie 2017

Românie, Românie…ies hoţii din puşcărie

Banatenii30 octombrie 2017

Guvernul Hagi Tudose taie coada la pisică

Banatenii23 octombrie 2017

Furtună în oala de noapte

Banatenii16 octombrie 2017

Toamna se numără … ouăle!

Banatenii10 octombrie 2017

Dezonorarea cetăţenilor de onoare

Daniel Groza1 septembrie 2017
Shutterstock

De ce se tem oamenii cel mai mult. Ce recomandă psihologii

Banatenii28 august 2017

Cine va răspunde pentru glonțul mortal tras de clanurile de romi din Lugoj?

Daniel Dancea22 august 2017

Romii îşi fac de cap la Lugoj, pentru că autorităţile sunt slabe şi măsurile luate sunt ineficiente

Daniel Groza22 august 2017

Cum te lasă ENEL să arzi în casă, fără nici cea mai mică remuşcare. Această companie îşi bate joc de abonaţii săi

Daniel Groza2 iulie 2017

OPINII – Cât de grindeni sunt bănăţenii ?

Banatenii19 iunie 2017