Actualitate

Ultimele noutăţi de pe şantierul autostrăzii Lugoj-Deva. Când vom putea circula pe autostradă de la Lugoj la Sibiu

Ultimele noutăţi de pe şantierul autostrăzii Lugoj-Deva. Când vom putea circula pe autostradă de la Lugoj la Sibiu

Autoliv

Lucrările de pe şantierul autostrăzii Lugoj – Deva, acolo unde au apărut o serie de blocaje din cauza omiterii unor lucrări sunt pe punctul de a fi deblocate. Consilierul premierului pe problem de infrastructură, Cătălin Drulă, a explicat, pe pagina sa de Facebook, cum au apărut aceste blocaje şi ce s-a făcut pentru rezolvarea situaţiei.

Potrivit lui Cătălin Drulă, sectorul Lugoj – Deva este „autostrada cu cele mai complexe măsuri de protecție a mediului din România”. Potrivit oficialului Lugo – Deva este autostrada cu primele tunele de autostradă forate din România, care vor lăsa intactă zona de la suprafață și vor asigura conectivitatea habitatelor din Apuseni cu cele din Meridionali pentru mamiferele mari.

Blocajul a apărut în momentul în care toate aceste măsuri de protecţie a mediului nu au fost incluse în totalitate în licitaţia pentru lucrări, fiind nevoie de o nouă licitaţie. „În plus, modificările aduse proiectului de la faza de studiu de fezabilitate (același faimos studiu de fezabilitate din anii 2007-2010 care a creat toate problemele de pe coridorul IV) au necesitat noi evaluări ale impactului asupra mediului și întîrzieri ale lucrărilor pe anumite secțiuni”, a mai explicat Cătălin Drulă.

Potrivit consilierului guvernamental s-au făcut paşi importanţi pentru deblocarea situaţiei. Pe de o parte a fost depus și publicat „Raportul privind impactul asupra mediului” la Agenția Națională pentru Protecția Mediului. „Pe românește asta înseamnă că intrăm pe ultima sută de metri pentru emiterea acordului de mediu revizuit care ar fi ultimul blocaj în calea lucrărilor de pe aceste loturi (pe porțiunile menționate). Sunt niște termene legale (prevăzute și în directivele europene) care nu pot fi scurtate și rezultatul este că în săptămîna 7-11 noiembrie ar trebui să avem acest acord”, a explicat Cătălin Drulă.

La toate acestea se adaugă aprobarea într-un for CNADR a unei descărcări temporae în apropierea localităţii Holdea. Acest „exit” ar trebui să suplinească lipsa celor 10 kilometri întrerupţi din cauza lucrărilor la tunelele pentru animalele sălbatice.

„A treia veste bună este că proiectul tehnic pentru tunelele care spuneam că trebuie licitate e aproape gata. În prezent se mai fac investigații geotehnice pentru portalele acestora („gurile” tunelelor) și conform discuțiilor cu CNADNR în noiembrie s-ar putea scoate la licitație”, a mai arătat Cătălin Drulă, care a concluzionat. „Încet-încet se închide coridorul european între Sibiu și graniță. La sfîrșitul anului viitor vor mai lipsi doar cei 9km cu tunelele de care vorbeam și, posibil, cîțiva km din lotul 4 unde sunt niște structuri mai complicate”, a mai explicat Drulă.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Mai multe în Actualitate

Decizie „bombă” în dosarul procurorului DNA care a cerut închisoare pentru Ostaficiuc, Ciuhandu, Cojocari și alți „grei” din Timișoara

Banatenii18 august 2017

Şeful clanului de romi acuzat că a cerut taxă de protecţie neagă implicarea în conflictul armat de la Lugoj

Banatenii18 august 2017

Focuri de armă pe o stradă din Lugoj. Din nou romii sunt protagoniştii scandalului

Banatenii18 august 2017

Clanurile ţigăneşti au început să se încaiere şi la Timişoara, după ce toată vara Lugojul a fost “teatru de război”

Banatenii17 august 2017

Un fost militar din Craiova, condamnat la Timișoara pentru uciderea iubitei cu 23 de ani mai în vârstă

Banatenii17 august 2017

VIDEO Imagini spectaculoase de pe traseul autostrăzii aflate în construcție, în zona Lugoj-Deva

Banatenii17 august 2017

VIDEO Primăria Lugoj a instalat camere să-i prindă pe cei care aruncă gunoaie, însă i-a filmat pe cei care se “iubesc în boscheți”

Banatenii16 august 2017

Aeroportul Internaţional Timişoara sărbătoreşte pasagerul 1.000.000

Banatenii16 august 2017

Boala care face ravagii vara. Câte cazuri au fost descoperite în Timiș

Banatenii14 august 2017

VIDEO Ţiganii implicaţi în ultimul scandal cu topoare de la Lugoj sunt liberi să continue măcelul

Banatenii14 august 2017

FOTO Primăria Dumbrăviţa prezintă pixurile de 145 de lei bucata. Motivul pentru care au fost cumpărate

Banatenii14 august 2017

EXCLUSIV/VIDEO  Un nou conflict violent între ţiganii din Lugoj. BMW distrus cu toporul

Banatenii13 august 2017