Politică

Trăim împreună, construim împreună(P)

Trăim împreună, construim împreună(P)

Autoliv

Banatenii

Dragi lugojeni,

Acum când am ajuns aproape de finalul celui de-al doilea mandat cu care m-ați investit în fruntea orașului consider ca o datorie de onoare să mă prezint în fața dumneavoastră cu bilanțul muncii depuse împreună cu echipa mea pe parcursul acestor patru ani. Având experiența primului mandat în care am reușit sa punem lucrurile în mișcare și să demarăm ample programe de investiții, cunoscând foarte bine problemele și necesitățile dar și potențialul și capacitatea noastră de acțiune, am abordat proiecte de investiții mai complexe și mai numeroase încercând să acoperim cât mai multe domenii a căror dezvoltare ține de municipalitate. Principala mea preocupare în acești ultimi patru ani a constituit-o modernizarea continuă a Lugojului, oraș cu o tradiție culturală deosebită. Am încercat după puteri, cu toată priceperea și folosind toate resursele, atât materiale cât și umane, să aducem Lugojul acolo unde îi este locul și să reducem decalajele față de alte orașe asemănătoare ca mărime din Europa. Dacă am reușit sau nu în demersul nostru, vă las pe dumneavoastră să apreciați. Eu doresc doar să vă invit să comparați modul în care se prezintă astăzi față de cum au arătat înainte de anul 2008 mai multe obiective și zone din municipiu: Primăria, Biblioteca, Cinematograful, Teatrul „Traian Grozavescu”, Muzeul de istorie, Piața noua, Podul pietonal, Zona Ștrand, SPA Lugoj, cartierele din oraș, parcările din toate cartierele, foișoarele, aparatele de fittness în aer liber gratuite, străzile din oraș, trotuarele, iluminatul (festiv, ornamental, arhitectural si public), transportul in comun gratuit, patinoarul, Orășelele Copiiilor gratuite de la Parcul G. Enescu și Concordia, rețelele de apă și canal, branșamentele gratuite la apa pentru populație, sportul din Lugoj, satele Măguri, Tapia și Armădia, cartierul Balta Lată, grădinițele și școlile din oraș, problema câinilor fără stăpân, malurile Timișului și aleile de pe maluri, Târgul de Crăciun, clădirea Poliției și cea a fostei securități, 31 blocuri izolate termic fără contribuția locatarilor și comparația este valabila pentru înca 100 de obiective mai mici.

Modernizarea orașului va continua și în următorul mandat 2016-2020. În acest sens propun mai multe obiective de investiţii pe care le consider absolut necesare şi benefice pentru lugojeni: Centrul SPA, Ștrandul municipal, completarea Parcului industrial de pe str. Timișoarei, acordarea a 60 de terenuri pentru case în Cartierul Militari, acordarea a 30 de terenuri gratuite pentru construirea de locuințe pe str. Herendeștiului, construirea a 112 locuințe sociale, construirea a 150 locuințe ANL, continuarea programului de modernizare a străzilor pe baza strategiei de dezvoltare, vom termina modernizarea tuturor școlilor cu clasele I-VIII și a liceelor din oraș, vom crea zone de agrement în perimetrul fostului hipodrom din Dealul Vii, vom realiza un parc deosebit în perimetrul cuprins între zona Plopi și str. C. Munteanu, vom construi un teatru de vară în incinta fostei Cazărmi de pe str. Banatului,  vom înființa Centrul de Creație Culturală, vom continua colaborarea cu ambasadele străine pentru deschiderea Lugojului în Europa și nu numai, asistență socială pentru lugojeni, dezvoltarea turismului, atragerea de fonduri nerambursabile pentru investiții, dezvoltarea mediului economic, dezvoltarea vieții cultural-artistice prin înființarea Centrului Cultural Lugoj, îmbunătățirea și modernizarea infrastructurii edilitare, îmbunătățirea și modernizarea infrastructurii de sănătate, transport gratuit.

De aceea ne prezentăm astăzi la raport, eu, Primarul Francisc Constantin Boldea și echipa mea de consilieri locali ai Partidului Social Democrat și vă cerem să ne dați din nou încrederea și votul dumneavoastră pentru un mandat de 4 ani în care să continuăm lucrurile bune pe care le-am făptuit și să realizăm altele cu care să ne fălim.

În data de 5 iunie ne aflăm în faţa uneia din cele mai importante alegeri pe care suntem chemaţi să o facem. Vin însă acum cu îndemnul şi rugămintea mea de a vă prezenta cât mai mulţi la vot.

VOTAȚI PRIMAR BOLDEA FRANCISC CONSTANTIN, NR.4 PE BULETINUL DE VOT, PENTRU CĂ LUCRURILE BUNE TREBUIE SĂ CONTINUE.

VOTAȚI CONSILIERII PSD, NR.5 PE BULETINUL DE VOT, PENTRU CĂ AM NEVOIE DE O ECHIPĂ SOLIDĂ PENTRU A PUNE ÎN APLICARE PROIECTELE DE INVESTIȚII.

Cu deosebit respect,

prof. ing. Francisc Constantin Boldea

Notă:

BOLDEA este un primar gospodar. Boldea este un primar care a identificat corect necesitățile lugojenilor și ale Lugojului. Boldea este un primar care a propus și realizat foarte multe investiții în orașul nostru, din bugetul local – adică din banii noștri: pasajul peste Timiș, piața agroalimentară, trotuarele, asfaltările, ștrandul, bazinul acoperit.., dar și din împrumuturile bancare sau din alocații de la Guvernul României (rețele de apă și canalizare, stația de epurare, izolarea blocurilor și blocurile ANL). Indiferent de toate acestea, Boldea s-a dovedit un bun gospodar. Aproape la fel de bun ca și Iohannis pentru Sibiu.”

A spus Buciu Claudiu Alexandru, într-un ziar local din 13-19.11.2014.

Vezi comentarii (4)

4 Comments

 1. Alin

  12 mai 2016 at 16:32

  Buna ziua domnule Boldea,
  daca treceti inca doua obiective in viitorul mandat de care promiteti ca va veti tineti solemn, atunci aveti atat votul meu cat si al multor Lugojeni.

  1. Curatarea orasului si al imprejurimilor de gunoaie si implementarea unei strategii de reducere al poluarii (noxe dar in special praf) si care sa impiedice sau sa diminueze la minim reaparitia gunoaielor atat in oras (aviz seminelor de pe mal si al murdariei necuratate de meridian de cat cu matura fictiv si neimplicarii polititi locale in prevenirea mentinerea bunului simt) cat si in imprejurimi.
  2. Crearea si mentinerea in standardele de curatenie si de functionare al unui parc de copii asa cum au toate orasele civilizate ( zona CURATA, cu verdeata, cu hutuluse tobogane, curate si nedeteriorate, zona imprejmuite si sigura, fara buticuri jegoase unde se vinde peste si pui la kilogram langa care beau boschetarii cot la cot cu politia locala o cafea tolaniti pe o tejghea langa un morman de gunoi sau unde cei care joaca sah nu au auzit de cos de gunoi si miroase a alchool si urina de la o posta) . Reabilitarea tuturor parcurilor si zonelor verzi din oras si mentinerea lor in standardele decente de curatenie.
  Va multumesc,

  Un simpatizant

 2. geta

  14 mai 2016 at 12:37

  @Alinasa ceva nu o sa vezi in mandatele domnului Boldea—domnului edil ii place ceia ce ai enumerat coji de seminte miros de urina prin tot orasul cartiere nematurate si cu gramezi de gunoaie,locuri de joaca distruse si murdare ,betivi la toate buticurile din cartiere intinsi pe scari sau chiar pe jos ,boschetarii in lumea lor ,spati verzi cu iarba netaiata sau facut de mintuiala unde te maninca serpi —daca domnuli primar ii placea ordinea si curatenia avea tot timpul din lume in cele doua mandate sa ia masuri drastice ,sa puna politia comunitara pe urmele celor necivilizati ,dar politia sta si bea cafea pe tersa la corcoldel si betivi arunca sticle si pahare ,urineaza in fata lor —totul e perfect

  • Alin

   17 mai 2016 at 16:40

   Astept totusi un raspuns oficial chiar si aici!

   • marinescu

    17 mai 2016 at 20:52

    poti sa astepti mult si bine, nu reprezinti mai nimic pt el……

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Politică

Mai multe în Politică

Noul prefect de Caraş-Severin, contestat de cel care l-a învins în alegeri: “E greu de înţeles de ce au numit un perdant”

Banatenii21 iulie 2017

Fostul preşedinte al PNL Lugoj contestă excluderea sa din partid:”Hotărârea mi se pare total ilegală”

Banatenii19 iulie 2017

Fostul preşedinte al PNL Lugoj a fost exclus din partid. Ioan Ambruş îşi pierde şi funcţia de consilier

Banatenii18 iulie 2017

Câţi bani au primit partidele politice de la bugetul de stat în luna iulie

Banatenii12 iulie 2017

Doi foşti viceprimari şi un consilier local din Banat, găsiţi incompatibili şi în conflict de interese penal de ANI

Banatenii7 iulie 2017

Francisc Boldea nu se retrage! Astăzi va fi ales pentru un nou mandat în fruntea PSD Lugoj

Banatenii29 iunie 2017

Primarul Lugojului, reclamat la ANI de către un consilier local pentru conflict de interese

Banatenii22 iunie 2017

Francisc Boldea este primul lider PSD din Timiș, care spune de ce parte este după demiterea lui Grindeanu

Banatenii21 iunie 2017

Prima reacție a președintelui CJ Timiș, Călin Dobra, după demiterea lui Grindeanu

Banatenii21 iunie 2017

Viceprimarul Lugojului, un fost consilier si o femeie, donatii pentru Calin Dobra in campania electorala

Banatenii20 iunie 2017

Parlamentarii din Timiș, Caraș-Severin și Iași, în sprijinul lui Grindeanu

Banatenii20 iunie 2017

Călin Dobra, anunț-avertisment: “Grindeanu nu va fi schimbat! Va fi remaniere, dar premierul rămâne”

Banatenii13 iunie 2017