Actualitate

„Toate ambulanţele Lugojului sunt depăşite!” Cât de des se strică autospecialele din dotarea serviciului de urgenţă

„Toate ambulanţele Lugojului sunt depăşite!” Cât de des se strică autospecialele din dotarea serviciului de urgenţă

Autoliv

Au trecut ani buni de când la Lugoj nu a mai ajuns o ambulanţă nouă. Din cauza birocraţiei pe care România pare să o îmbrăţişeze la fel de tare ca în trecut, dar şi pentru că licitaţiile la nivel naţional ale Ministerului Sănătăţii pentru achiziţia de noi maşini au eşuat, parcul auto este învechit în majoritatea ţării, maşinile având nevoie de reparaţii săptămânal, defectându-se des şi îngreunând munca medicilor.

La fel este situaţia şi la Lugoj, unde medicii, asistenţii şi şoferii de pe ambulanţe deservesc o zonă cu mai bine de 100.000 de locuitori cu 11 ambulanţe, dintre care 7 de categorii B1 şi C1 destinate intervenţiilor la urgenţe şi restul de 4 destinate transportului de pacienţi. Chiar dacă numărul de ambulanţe este suficient pentru necesarul medical, reprezentanţii serviciului spun că fiecare autospecială, fără excepţie, este depăşită din punct de vedere al kilometrilor parcurşi.

„Ca şi număr de kilometri, toate ambulanţele sunt depăşite conform standardelor. Asta este problema la Lugoj, dar şi în restul judeţului, nicio ambulanţă nu mai este în parametrii după numărul de kilometri parcurşi. Ca şi dotare, număr de maşini şi personal, pot să spun că facem faţă foarte bine solicitărilor, putem să ajutăm şi zonele adiacente cu succes”, a declarat pentru Cetăţeanul Ildiko Vasiescu, şefa Serviciului de Ambulanţă Lugoj.

Ambulanţele ajung la service o dată pe săptămână
accident sens giratoriu doja spital matiz smurd ambulanta politia meridian (12)
Din cauza numărului uriaş de kilometri parcurşi de ambulanţe, care sunt folosite non-stop în munca de zi cu zi a salvatorilor, acestea suferă periodic defecţiuni, fiind trimise la reparat din ce în ce mai des. În medie, o ambulanţă din cadrul SAJ Timiş are parcurşi între 350.000 şi 500.000 de kilometri, potrivit reprezentanţilor instituţiei judeţene.

„În fiecare săptămână avem ambulanţă trimisă la reparat. Din fericire, durează trei sau patru zile reparaţia, în funcţie de ce se strică, aşa că nu pun probleme deocamdată la intervenţii”, a mai precizat şefa Ambulanţei Lugoj.

Maşina SMURD, aptă de intervenţii
accident sens giratoriu doja spital matiz smurd ambulanta politia meridian (11)
Autospeciala SMURD, aflată în dotarea subunităţii lugojene, este în condiţii bune, spune conducerea pompierilor, deşi are deja vechime. De asemenea, deşi parcul auto al salvatorilor este la rândul lui învechit, acesta face faţă cu bine cererii.

„Noi avem 5 autospeciale cu apă şi spumă, o autospecială cu scară şi echipajul SMURD. Salvarea are 9 ani, dar este bine întreţinută, este dusă la verificări, reparaţii periodice, nu sunt probleme în acest sens. La fel şi cu maşinile, cea mai nouă este cea de 2.000 de litri cu modul de prim ajutor şi descarcerare, însă şi cele mai vechi sunt verificate constant şi reparate imediat ce apare o defecţiune. Ca şi personal, facem faţă, deşi câteodată, mai ales la calamităţi, inundaţii, ar fi nevoie de mai mulţi oameni”, ne-a explicat locotenent-colonel Silviu Barbuţă, şeful pompierilor lugojeni.

Serviciul Judeţean de Ambulanţă Timiş are în dotare 72 de autospeciale de toate tipurile. Potrivit unei declaraţii a secretarului de stat în MAI Raed Arafat, în următoarea perioadă licitaţiile pentru achiziţionarea de ambulanţe, blocate de nenumărate ori din cauza verificărilor DNA şi ale Curţii de Conturi au fost reluate, urmând ca parcul auto al serviciului să fie suplimentat cu 300 de maşini noi în anul viitor.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe în Actualitate

Nu sunt pericol public, chiar dacă au îngrozit un oraş! Romii scandalagii din Lugoj au fost eliberaţi

Banatenii24 iulie 2017

RATT devine istorie. Timişorenii vor circula cu autobuze şi tramvaie ale STPT

Banatenii24 iulie 2017

Aproape 400 de şoferi au fost penalizaţi. Cei mai mulţi au primit amenzi pentru viteză

Banatenii24 iulie 2017

EXCLUSIV Conflict reizbucnit între clanurile ţigăneşti din Lugoj care au vrut să se măcelărească

Banatenii21 iulie 2017

Pistolar urmărit în Germania, prins în Timiş. A fost reţinut şi va fi repatriat

Banatenii21 iulie 2017

O tânără de 24 de ani, din Timiş, căutată de poliţişti pentru că nu s-a mai întors acasă de două zile

Banatenii21 iulie 2017

La Buziaş funcţionează una dintre cele mai bune şcoli de piloţi din ţară. Aero West oferă pregătire pentru o gamă largă de licenţe şi calificări de zbor

Banatenii21 iulie 2017

Sete mare! Un tânăr din Timişoara s-a alimentat de la benzinărie cu băutură, pe care nu a plătit-o

Banatenii21 iulie 2017

Panică pe linia ferată. O locomotivă care a luat foc din cauza unui furtun de ulei nu a putut fi „ruptă” de vagoanele pline cu gaz pe care le tracta

Banatenii20 iulie 2017

Un nou show aviatic în apropiere de Lacul Surduc. Ziua Aviaţiei este marcată în satul lui Traian Vuia

Banatenii20 iulie 2017

Un IT-ist din Timişoara primeşte de la Statul Român peste 5.000 de euro, despăgubiri morale şi materiale, pentru că a lovit un câine pe autostradă

Daniel Dancea20 iulie 2017

Toate explicaţiile despre cum “s-a rupt” trenul Timişoara-Bucureşti, la Radomireşti. Culmea e că nu sunt oferite de CFR!

Banatenii19 iulie 2017