Actualitate

Tineri de la Centrul Educativ Buziaș, în vizită la Barcelona

Tineri de la Centrul Educativ Buziaș, în vizită la Barcelona

Autoliv

În premieră națională, câțiva tineri din Centrului Educativ Buziaş au participat la un schimb de experiență în capitala Cataloniei.

”Doi dintre angajaţii Centrului Educativ Buziaş au însoţit, săptămâna trecută, nouă tineri din România, in cadrul unei mobilităţi de studiu in Barcelona. Activitatea reprezintă o  premieră în sistemul judiciar din România, fiind prima data când Strategia de Reintegrare Socială are în vedere şi componenta de follow-up a intervenţiei educative derulate în unităţile sistemului judiciar, prin mobilităţi transnaţionale.

Doi dintre tinerii participanţi au finalizat măsura educativă în cadrul Centrul Educativ Buziaş, în timp ce alți şapte se află în supravegherea Serviciului de Probațiune de pe lângă Tribunalul Timiş, executând măsuri alternative”, se arată într-un comunicat al Centrului din Buziaș.

Scopul principal al acestei vizite a fost acela de schimb de experienţă între tineri din România, Cipru şi Spania, care au fost în evidenţa sistemului judiciar al ţărilor respective. Pe parcursul celor cinci zile, programul  fost unul complex, care a avut în vedere, cu predilecţie, validarea competenţelor de angajabilitate ale tinerilor şi asigurarea componentei de mobilitate ocupaţională, prin însuşirea cerinţelor specifice unui loc de muncă.

Mobilitatea transnaţională în Barcelona va fi urmată de vizita tinerilor din Spania în România, în perioada 6-10 iunie, în vederea validării cross-culturale a competenţelor de angajabilitate.

Pe lângă tinerii din Spania, în activitate, vor fi implicaţi tineri din Centrul Educativ Buziaș, precum și studenţi ai Facultăţii de Psihologie Tibiscus din Timişoara, care vor realiza componenta de orientare profesională şi realizare a unui profil vocaţional pentru fiecare participant.

Această activitate este prevăzută în cadrul proiectului „ILA – Employability”, coordonat de Centrul de Reeducare Buziaș. Proiectul îşi propune promovarea incluziunii sociale şi dezvoltarea competenţelor de angajabilitate ale tinerilor.

Prin activităţile proiectului se urmăreşte ca:

– 100 de tineri din centre educative/penitenciare să beneficieze de educaţie pentru dezvoltarea competenţelor de angajabilitate;

– 20 de tineri din centre educative/penitenciare să fie implicaţi în mobilităţi transnaţionale, după punerea în libertate, în cursul cărora competenţele de angajabilitate dezvoltate prin activităţile proiectului să fie validate în piaţa forţei de muncă;

– 140 de educatori din centre educative/penitenciare să fie implicaţi într-un program de formare, certificat printr-un atestat, recunoscut la nivel internaţional, certificat eliberat de o agenţie guvernamentală din Scoţia, specializată în învăţământ vocaţional.

buzias 1

Clic pentru a adăuga un comentariu

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Mai multe în Actualitate

Primii doi romi implicaţi în ultimele incidente de la Lugoj au fost arestaţi. Nu sunt cei care au tras cu arma

Banatenii22 august 2017

Accident mortal pe autostrada Timișoara – Arad. Cum s-a petrecut tragedia în care au murit doi șoferi de TIR

Banatenii22 august 2017

Cine îi poate opri pe romii care trag cu pistoale pe străzile Lugojului. Încă un conflict armat şi niciun arestat

Banatenii22 august 2017

Decizie „bombă” în dosarul procurorului DNA care a cerut închisoare pentru Ostaficiuc, Ciuhandu, Cojocari și alți „grei” din Timișoara

Banatenii18 august 2017

Şeful clanului de romi acuzat că a cerut taxă de protecţie neagă implicarea în conflictul armat de la Lugoj

Banatenii18 august 2017

Focuri de armă pe o stradă din Lugoj. Din nou romii sunt protagoniştii scandalului

Banatenii18 august 2017

Clanurile ţigăneşti au început să se încaiere şi la Timişoara, după ce toată vara Lugojul a fost “teatru de război”

Banatenii17 august 2017

Un fost militar din Craiova, condamnat la Timișoara pentru uciderea iubitei cu 23 de ani mai în vârstă

Banatenii17 august 2017

VIDEO Imagini spectaculoase de pe traseul autostrăzii aflate în construcție, în zona Lugoj-Deva

Banatenii17 august 2017

VIDEO Primăria Lugoj a instalat camere să-i prindă pe cei care aruncă gunoaie, însă i-a filmat pe cei care se “iubesc în boscheți”

Banatenii16 august 2017

Aeroportul Internaţional Timişoara sărbătoreşte pasagerul 1.000.000

Banatenii16 august 2017

Boala care face ravagii vara. Câte cazuri au fost descoperite în Timiș

Banatenii14 august 2017