Actualitate

Timișoara deține cantități uriașe de „aur verde” lângă Lugoj

Timișoara deține cantități uriașe de „aur verde” lângă Lugoj

Autoliv

Primăria Timișoara deține în zona Lugojului o suprafață de aproximativ 700 de hectare de pădure.  Pădurea Primăriei Timișoara, din care aproximativ 100 de hectare sunt de cireș, este păzită de Ocolul Silvic Ana Lugojana.

Unul din cele mai bogate orașe din România, Timișoara are sute de proprietăți. Primăria Timișoara deține, însă, și suprafețe de pădure, câteva hectare chiar la marginea orașului. Cea mai mare suprafață de pădure Timișoara o deține, însă, în zona Criciova – Jdioara, de lângă Lugoj. Potrivit unor reprezentanți ai Primăriei Timișoara, pădurea pe care orașul de pe Bega o deține de zeci de ani a fost naționalizată și revendicată după Revoluție, fiind dată în pază Ocolului Silvic Ana Lugojana.

Surse din Primăria Timișoara au declarat că la un moment dat s-au purtat discuții pentru un schimb de terenuri între Primăria Timișoara și Romsilva. Prin schimb se dorea ca Primăria Timișoara să primească de la Romsilva șase hectare de pădure de la marginea Timișoarei, pentru extinderea grădinii zoologice, și să cedeze o parte din pădurea de la Criciova. „Schimbul a picat pentru că Romsilva a cerut în schimbul celor șase hectare de la Timișoara peste 160 de hectare din pădurea de la Criciova-Jdioara. Era inadmisibil pentru că legea îți permite să dai la schimb o suprafață de până la trei ori mai mare”, au explicat surse din Primăria Timișoara.

Cât produce pădurea Primăriei Timișoara

Potrivit raportului dat de Ocolul Silvic Ana Lugojana pentru activitatea din 2015, intrat în posesia „Cetățeanul”, pădurarii Ocolului Silvic au avut în pază un fond forestier care îi aparține Primăriei Timișoara de 683 de hectare. Potrivit documentului, din pădurea Primăriei Timișoara s-au vândut în 2015 aproape 1.000 de metri cubi de lemn, în valoare de 141.000 de lei. La aceste venituri se adaugă 40.000 de lei venituri din utilizarea fondului de conservare. Nici cheltuielile nu au fost, însă, mici, acestea fiind de 111.000 de lei. Astfel, în anul 2015, pădurea Primăriei Timișoara din zona Lugojului a produs un profit de 70.000 de lei.

Se taie ilegal?

Un raport Direcției de Control în Silvicultură, intrat în posesia „Cetățeanul” scoate la iveală faptul că pădurea Primăriei Timișoara a fost și „victimă” a tăierilor ilegale. Potrivit documentului, „în data de 17.05.2011, delegatul Ocolului Silvic Ana Lugojana a constatat că numita SC Stejarul SA ar fi tăiat ilegal arbori din pădurea proprietate privată a Primăriei Timișoara, un număr de 46 de arbori cu un volum de 42,736 mc și o valoare de 7.076 lei, fapta fiind constatată că infracțiune silvică”. Pentru asta s-a întocmit și un dosar penal. Nu se știe care a fost soarta acestui dosar, dar patronul Stejarul, Tiberiu Crivineanțu, este judecat în momentul de față pentru tăieri ilegale din pădurile proprietate privată a unor persoane fizice.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe în Actualitate

VIDEO Prăpăd făcut de furtună, la Lugoj. Acoperiș înlocuit recent, smuls și aruncat zeci de metri

Banatenii23 iunie 2017

Avertizare de furtuni! Se strică vremea în Banat: vor fi averse torenţiale, frecvente descărcări electrice, vijelii şi grindină

Banatenii23 iunie 2017

Tineri din Timiș, prinși pe stradă de jandarmi cu droguri asupra lor

Banatenii23 iunie 2017

Mafia primește informații „pe surse”. Banda de hoți care a speriat Vestul, scăpată de o „cârtiță”

Banatenii22 iunie 2017

Galerie FOTO – Cele mai scumpe apartamente din Timisoara! Cum arată penthouse-ul de 670.000 de euro

Banatenii22 iunie 2017

A furat alcool din magazin și a fost prins de polițiști. Acum merge la închisoare

Banatenii22 iunie 2017

Deținuți din cinci penitenciare românești joacă fotbal la Timișoara: „Sportul educă foarte mult”

Banatenii22 iunie 2017

Timișoara, Lugoj și mai multe comune vor avea întreruperi de curent săptămâna viitoare

Banatenii22 iunie 2017

In vizita la Isawilly, cea mai noua cofetarie si patiserie din Lugoj

Banatenii21 iunie 2017

Pensionarii de la Centrul pentru persoane vârstnice,,Sf. Nicolae” din Lugoj  vor face paradă în costume populare de Ziua iei

Banatenii21 iunie 2017

Ce se construieste lângă magazinul Unicarm din Lugoj

Banatenii21 iunie 2017

UPDATE Singurul premier pe care l-a dat Banatul după Revoluție, demis de propriul partid

Banatenii21 iunie 2017