Administrație

Terenuri pentru case noi, curent mai tare şi dispensar la Măguri

Terenuri pentru case noi, curent mai tare şi dispensar la Măguri

Autoliv

În urma unei şedinţe ce a avut loc la Primăria Lugoj marţi dimineaţa între primarul Francisc Boldea, preotul şi reprezentantul sătesc al satului aparţinător Măguri, locuitorii din comună au primit vestea că primăria le va pune la dispoziţie mai multe parcele de teren pentru ridicarea de case, aceştia pregătindu-se deja de licitaţia ce va avea loc aproape de finalul lunii iunie.

Mai exact, un număr de 17 parcele vor fi scoase la licitaţie pentru tinerii care vor să îşi ridice o casă în satul administrat de Lugoj, terenurile urmând să fie adjudecate public în licitaţia programată pentru 26 iunie.

„La sediul primăriei vom scoate cele 17 loturi de case din zona rezidenţială Tapia-Măguri, unde sunt construite în jur de 30 de case până în prezent, terenuri solicitate de cetăţenii din sat, de tineretul din sat, doritori să-şi facă locuinţe în zona respectivă. Am asigurat apa şi drumurile acolo, astfel că dacă asigurăm şi energia electrică, oamenii vor avea condiţii bune”, a declarat pentru Cetăţeanul primarul Francisc Boldea.

Chiar dacă locuitorii din Măguri vor parcelele ce vor fi scoase la licitaţie pentru a-şi ridica locuinţe, primăria a impus o regulă strictă pentru ca acestea să fie construite într-un fel anume.

„Toate casele pe care noi le-am aprobat a fi construite în zonă sunt fără turnuleţe, sunt case obişnuite, cum are fiecare cetăţean din zona Banatului”, a explicat primarul Boldea.

Pe lângă problema locuinţelor ce vor putea fi ridicate pe terenurile ce se scot la licitaţie, în şedinţa cu reprezentanţii satului Măguri s-a mai discutat şi despre situaţia curentului electric din localitate, care nu funcţionează la parametrii normali. În acest sens, compania Enel a fost convocată pentru a restabili o tensiune normală în sat, pentru ca locuitorii să nu mai întâmpine dificultăţi în activităţile de zi cu zi.

Tot marţi dimineaţa, la întâlnirea de la primăria lugojeană s-a discutat despre amenajarea unui dispensar pentru localitatea în care majoritari sunt cetăţenii de etnie romă. Acesta va funcţiona în Centrul pentru Păstrarea Tradiţiilor din sat, cabinetul medical care va deservi peste 700 de persoane fiind programat să se deschidă în luna iulie.

Vezi comentarii (2)

2 Comments

  1. fane

    2 iunie 2015 at 18:54

    Ce e aia ,,curent mai tare ,, ??? Mie imi place. ,, mai moale ,, !!! :)))))

  2. sonia

    15 decembrie 2015 at 21:13

    Bună sunt o femeie din muguri și así dori și eu sa îmi iau un teren dar nu știu cu se tramita lucrurile acestea .

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe în Administrație

S-au stabilit firmele care adună gunoiul în Timiș, în următorii cinci ani. La Lugoj și Buziaș, tariful va fi mai mare decât la Timișoara

Banatenii16 august 2017

Lugojul rămâne fără apă. Meridian face lucrări la magistrala orașului

Banatenii16 august 2017

Pasajul „Jiul” din Timișoara se închide până în septembrie

Banatenii11 august 2017

Cum își schimbă Fiscul din Timiș programul de lucru în perioada următoare

Banatenii11 august 2017

VIDEO Penalități și rezilieri parțiale pentru constructorii autostrăzii Lugoj-Deva. Cu ce l-au supărat pe ministru

Banatenii11 august 2017

Primăria Dumbrăvița a cumpărat 20 de pixuri cu 145 de lei bucata

Banatenii10 august 2017

Serviciile de Evidența Persoanelor și Starea Civilă din Lugoj se mută în sediu nou. Din aceeași locație se vor elibera și pașapoartele

Banatenii9 august 2017

Locomotivele de epocă de la Reșița sunt mâncate de rugină. De ce nu pot fi reabilitate

Banatenii9 august 2017

Primarul Sorin Munteanu cere sprijinul locuitorilor: Colonada de la Buziaş, recent reabilitată, a fost vandalizată!

Banatenii4 august 2017

CNAIR trimite dronele să supravegheze șantierele autostrăzilor din România. Imaginile vor putea fi văzute de toată lumea

Banatenii2 august 2017

Reșițenii vor fi alarmați în fiecare lună. IGSU face exerciții publice

Banatenii1 august 2017

Avertisment în Timiș, din cauza caniculei! Aquatim cere limitarea consumului de apă

Banatenii1 august 2017